Mütercim tercümanlıktan bilgisayar mühendisliğine geçilmeli mi?

KaanKurt

Kilopat
Merhaba, 2.sınıf mütercim tercümanlık okuyorum. Fakat, son seneden beri siber güvenlik(mavi takım) camiasına çok merak sardım. Şu an a+,ccna ve network+ım var. Security+ bu yaz alacağım. Sorum şu: Bu bölümden ekmek yemek istiyorsam, 2-3 senelik üniversite yıllarını çöpe atıp(1 sene puan kırılacağından) YKS'ye tekrar hazırlanıp YBS, bilgisayar mühendisliği gibi bir teknoloji bölümünden mezun olmaya değer mi? Eğer öyle ise hangisini önerirsiniz? Yoksa mezun olacağım bölümden bu kariyere de giriş yapabilir miyim?

Hocam bu yıllarda bile yapay zekanın gelişmesiyle beraber çevirmenlik alanlarındaki işler küçülüyor. Siz mezun olduğunuzda muhtemelen iş bulmak çok daha zor bir hale gelecektir. Bence ilgili olduğunuz alana yönelmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca günümüzde bile diplomasız şekilde büyük şirketlerde çalışan yazılımcılar var illaki üniyi bırakıp tekrar çalışıp sıfırdan başlamanıza gerek yok hocam.

Hocam bu yıllarda bile yapay zekanın gelişmesiyle beraber çevirmenlik alanlarındaki işler küçülüyor. Siz mezun olduğunuzda muhtemelen iş bulmak çok daha zor bir hale gelecektir. Bence ilgili olduğunuz alana yönelmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca günümüzde bile diplomasız şekilde büyük şirketlerde çalışan yazılımcılar var illaki üniyi bırakıp tekrar çalışıp sıfırdan başlamanıza gerek yok hocam.

Onun farkında olduğum için artık kendimi tamamen o alana yoğunlaştırdım fakat, sorum daha çok "bilgisayar mühendisliği okumadan da sektöre girebilir miyim" di hocam. Ya da onun yanına açık öğretimden YBS okumam faydalı olur mu?

Onun farkında olduğum için artık kendimi tamamen o alana yoğunlaştırdım fakat, sorum daha çok "bilgisayar mühendisliği okumadan da sektöre girebilir miyim" di hocam. Ya da onun yanına açık öğretimden YBS okumam faydalı olur mu?

Dediğim gibi hocam tabii girebilirsiniz ancak ekstra çalışmanız gerekiyor işe girmek istediğiniz alanlarda örneğin siber güvenlik alanında girmek istiyorsunuz gidin linkedn üzerinden iş ilanlarına bakın hangi özellikleri istiyorlarmış adaylarından onlara göre kendinizi geliştirin. Ayrıca yine birçok firma günümüzde diploma şartı koyuyor ancak kendinizi ciddi anlamda geliştirirseniz o zaman şirketler diplomayı umursamayabiliyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı