Mugello 6600 vs Mugello 3060

Artık teknolojik bir şey almak eziyet gibi hocam fiyatlardan dolayı insanın morali bozuluyor bu kadar para verilir mi diye bir de sen alıyorsun daha iyisi çıkıyor almak zorundasın eğer bilgisayar işinin içindeysen.
Daha yeni sistem aldım bayıla bayıla, yani hem iyi hem kötü manada, şu NVIDIA beni biraz kıllandırmaya başladı. Biraz daha beklesem daha mı iyiydi diye düşünmüyorum değil. Kafam da kaldırmıyo' ha şu yeni AI nanelerini. Ekran kartım benden daha zeki, tabii 6700XT daha dual display'de nasıl davranacağını bilmiyor ama olsun.
Amaaaan, bana ne. Ben mutluyum 6700XT'm ile :D Gerçi sistem saf performanstan çok fetiş tatmini için, o da ayrı boyut.

Daha yeni sistem aldım bayıla bayıla, yani hem iyi hem kötü manada, şu NVIDIA beni biraz kıllandırmaya başladı. Biraz daha beklesem daha mı iyiydi diye düşünmüyorum değil. Kafam da kaldırmıyor' ha şu yeni AI nanelerini. Ekran kartım benden daha zeki, tabii 6700XT daha Dual Display'de nasıl davranacağını bilmiyor ama olsun.
Amaaaan, bana ne. Ben mutluyum 6700XT'm ile :D gerçi sistem saf performanstan çok fetiş tatmini için, o da ayrı boyut.

Aynı şekilde hocam biraz daha mı bekleseydim dedim bende ama elimde ki de çok iyi elindeki ile mutlu olmak lazım sonuçta bunu bile alamayanlar var hocam.

Aslında dediklerim 7xxx serisi içindi zaten, yeni nesil falan filan işte. NVIDIA'ya göre biraz daha amatör kaldıklarını düşünüyorum en azından şu noktada. Yine bir şeyler becerirler elbet, boş bırakamazlar. Ama DLSS 3'e direkt olarak kafa kafaya rakip bir teknoloji çıkaracakları konusunda şüphelerim var.

Çıkarmazlarsa NVIDIA piyasayı yine süpürmeye devam eder, AMD'nin eli mahkum. Onu geçtim Intel'in XesS'i NVIDIA'yı daha çok korkutuyor, AMD'yi salladıkları bile yok bu sıralar.

NVIDIA trilyon dolarlık şirket olmuş ve sayısız sponsorluğu varken ciddiye almamak yapılacak en büyük hata olur. DLSS 3.0 ile Frame Generation gelişmeye devam edecek ve bir noktadan sonra mükemmelleşecek.

Eh o zaman da bir tane büyük oyun piyasaya çıksa ve tüm kartlar ağlarken DLSS 3.0 frame generation ile coşsa ne olacak? NVIDIA çok güzel manipüle eder ortalığı, yeter ki istesin.

Çıkarmazlarsa NVIDIA piyasayı yine süpürmeye devam eder, AMD'nin eli mahkum. Onu geçtim Intel'in XesS'i NVIDIA'yı daha çok korkuyor, AMD'yi salladıkları bile yok bu sıralar.

NVIDIA trilyon dolarlık şirket olmuş ve sayısız sponsorluğu varken ciddiye almamak yapılacak en büyük hata olur. DLSS 3.0 ile Frame Generation gelişmeye devam edecek ve bir noktadan sonra mükemmelleşecek.

Eh o zaman da bir tane büyük oyun piyasaya çıksa ve tüm kartlar ağlarken DLSS 3.0 frame generation ile coşsa ne olacak? NVIDIA çok güzel manipüle eder ortalığı, yeter ki istesin.
İstekten çok kapasite problemi olacağını düşünüyorum, umarım olmaz. Eğer güzel bi' AI teknolojisi kotaramazsa AMD perte çıkar. Yani benden bu kadar zaten, ama bir firmanın rakipsiz olması her zaman korkutucu bir durum. Çok uzun süre benim işim olmaz artık, ben kendimi bir şekilde kurtardım ama kurtaramayanlar için şu konuda güzel bir rekabet istiyorum. Bakı'caz.

İstekten çok kapasite problemi olacağını düşünüyorum, umarım olmaz. Eğer güzel bi' AI teknolojisi kotaramazsa AMD perte çıkar. Yani benden bu kadar zaten, ama bir firmanın rakipsiz olması her zaman korkutucu bir durum. Çok uzun süre benim işim olmaz artık, ben kendimi bir şekilde kurtardım ama kurtaramayanlar için şu konuda güzel bir rekabet istiyorum. Bakı'caz.

Katılıyorum. Aslında NVIDIA'nın yapay zeka hamlelerine hayranım çok güzel bir yol haritası çizdiler kendilerine ve mükemmel iş çıkarıyorlar. Bu iş kas gücü ve nanometrelerle sonsuza kadar gidecek değildi. Biliyorsun koca oyun sektörü bile donanım yetersizliğinden kaplumbağa hızında ilerliyordu.

Intel olaya uyanmasa piyasaya bir anda dalmazdı. Burada en büyük sıkıntı AMD'nin çok yavaş gelmesi. 7900 XTX'in asıl olayı RTX 4090'la kapışmaktı şaka değil, ama DLSS 3.0 karşısında aktif teknoloji olmayınca 4080'le çay içmeye devam ediyorlar hala aşağıda.

Katılıyorum. Aslında NVIDIA'nın yapay zeka hamlelerine hayranım çok güzel bir yol haritası çizdiler kendilerine ve mükemmel iş çıkarıyorlar. Bu iş kas gücü ve nanometrelerle sonsuza kadar gidecek değildi. Biliyorsun koca oyun sektörü bile donanım yetersizliğinden kaplumbağa hızında ilerliyordu.

Intel olaya uyanmasa piyasaya bir anda dalmazdı. Burada en büyük sıkıntı AMD'nin çok yavaş gelmesi. 7900 XTX'in asıl olayı RTX 4090'la kapışmaktı şaka değil, ama DLSS 3.0 karşısında aktif teknoloji olmayınca 4080'le çay içmeye devam ediyorlar hala aşağıda.
AMD 6xxx serisinin başarısının şöhretinde boğuldu gibime geliyor. Gerçekten eski nesillere göre güzel işler başardılar evet ama eee sonra? 2. Pascal mimarisini hem NVIDIA, hem de AMD'den bekliyoruz. İzlemesi keyifli.
Bu arada B550F'in web sitesini B550E ile karman çorman karıştıran ASUS'a selamlar, ne alaka diye sormayın çok alaka bence :D

AMD 6xxx serisinin başarısının şöhretinde boğuldu gibime geliyor. Gerçekten eski nesillere göre güzel işler başardılar evet ama eee sonra? 2. Pascal mimarisini hem NVIDIA, hem de AMD'den bekliyoruz. İzlemesi keyifli.

Bu RTX 3000 serisinin başarısızlığı ile de doğru orantılı. DLSS 2.0 tek başına donanım destekli olmasının ekmeğini yiyecek bir teknoloji olamadı hiçbir zaman. Ve o 8nm Samsung çipler de sağolsun bir güç tüketimleri vardı evlerden ırak. RT performansı biraz iyiydi ama o da tam tatmin edici olmayınca vasat bir seri oldu. Üzerine VRAM eksiklikleri eklenince bitti.

Belki de NVIDIA sırf miningi el altından kendisi diriltti bu seriyi yok sattırmak için.

Bu RTX 3000 serisinin başarısızlığı ile de doğru orantılı. DLSS 2.0 tek başına donanım destekli olmasının ekmeğini yiyecek bir teknoloji olamadı hiçbir zaman. Ve o 8nm Samsung çipler de sağolsun bir güç tüketimleri vardı evlerden ırak. RT performansı biraz iyiydi ama o da tam tatmin edici olmayınca vasat bir seri oldu. Üzerine VRAM eksiklikleri eklenince bitti.

Belki de NVIDIA sırf miningi el altından kendisi diriltti bu seriyi yok sattırmak için.
FSR 2.0'ın DLSS 2.0 ile çok yakın olması biraz gülünç ya. Aradaki farklar oturup incelerseniz belli olacak farklar, ki birini kullanmak için tonla daha fazla para isteniyor. Gerçi tek alametifarikası DLSS değil RTX 3xxx'in ama oyuncular için en önemli kısmının burası olması gerekiyordu kağıt üstünde.

Şu an 4xxx serisi gümbür gümbür gelecek gibi duruyor, umarım öyle de olur. AMD'nin biraz toparlanması gerek. AMD tekrar bir şeyler başarırsa kardeş kardeş oynarlar artık.

FSR 2.0'ın DLSS 2.0 ile çok yakın olması biraz gülünç ya. Aradaki farklar oturup incelerseniz belli olacak farklar, ki birini kullanmak için tonla daha fazla para isteniyor. Gerçi tek alametifarikası DLSS değil RTX 3xxx'in ama oyuncular için en önemli kısmının burası olması gerekiyordu kağıt üstünde.

Şu an 4xxx serisi gümbür gümbür gelecek gibi duruyor, umarım öyle de olur. AMD'nin biraz toparlanması gerek. AMD tekrar bir şeyler başarırsa kardeş kardeş oynarlar artık.

Starfield çıkışına FSR 3.0 gelecek diyorlar ama işte benim aklımda sorular var bu FSR 3.0 için. RX 6000 serisine de gelecek denmesi aslında tüm kartlara gelecek ile aynı anlama gelmeli. Çünkü RX 6000 serisi özel bir donanıma sahip değil RT çekirdekleri haricinde.

Yani AMD bu çekirdeklerden mi bir şey yaptıracak desem e o zaman RX 7000 serisinde neden harici yapay zeka çekirdekleri var. Zamanla göreceğiz artık ne olacak. NVIDIA en tepeye RTX 4090'ı dikti gölgesinde oturuyoruz, öyle dominant bir kartı da çok uzun yıllardır görmemiştim.

Starfield çıkışına FSR 3.0 gelecek diyorlar ama işte benim aklımda sorular var bu FSR 3.0 için. RX 6000 serisine de gelecek denmesi aslında tüm kartlara gelecek ile aynı anlama geliyor. Çünkü RX 6000 serisi özel bir donanıma sahip değil RT çekirdekleri sayesinde.

Yani AMD bu çekirdeklerden mi bir şey yaptıracak desem e o zaman RX 7000 serisinde neden harici yapay zeka çekirdekleri var. Zamanla göreceğiz artık ne olacak. NVIDIA en tepeye RTX 4090'ı dikti gölgesinde oturuyoruz, öyle dominant bir kartı da çok uzun yıllardır görmemiştim.
7xxx için donanım hızlandırmalı, diğer kartlar için çakma 3.0 gelme ihtimalini düşünüyorum ama bilemeyeceğim. Aslında fena olmaz he, 3.0 adı altında 2.1 çıkarmadıkları sürece işimize gelir 6xxx kullanıcıları olarak da. Şu anlık biraz muamma her şey, dediğiniz gibi zamanla takke düşecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı