Mugello 6600 vs Mugello 3060

Uygun olur ama biraz sıkıntılı olabilir 3000'e kıyasla. Çünkü miningden sebep 3000 serisi abartı sayılarda satıldı ve 5000 serisinin çıkışı 2025'e sarkacak diyorlar.

Bu sürede de kim 4060 aldıktan sonra satmak ister, zor.

2-3 sene idare edilir kart hocam ben zaten yazılımla vs uğraşıyorum o yüzden yeter şu anlık.

AMD'nin FSR olarak ne yapacağını düşünüyorum ben. FSR 3.0 olarak gerçekten iddialı bir şekilde çıkıverirse, ki DLSS 3'e rakip olması biraz zor ama AMD'nin çabalayacağını düşünüyorum, 4060'ın elinde bir tek verimlilik ve RT kalacak. Ah NVIDIA, biraz daha VRAM versen şu kartlara n'olurdu? 2. Pascal olma potansiyelinde güzelim kartlar yalan oldu.

Ben sana olacağı söyleyeyim. Şu anda RX 7000 hariç hiçbir AMD kartta AI çekirdekleri yok. Bu AI çekirdekleri de NVIDIA'nın Tensör çekirdekleri gibi işte biliyorsun ne işe yaradıklarını.

Şimdi mevcut FSR yalnızca yazılım destekli ve DirectML üzerinden çalışıyor bu da herhangi bir donanım eklentisine ihtiyaç duymuyor Tensör, AI gibi. Fakat kapasitesi belli işte.

DLSS 3.0'ın olayı zaten Frame Generation teknolojisi. Devrimsel bir olay ve benchmarklarda milletin 5 senelik oyunları çıkarıp "bakın 4000 serisi kötü" demesini buradan anlamıyorum. Birader Cyberpunk 2077 gibi teknolojinin öne çıkarıldığı oyunlarda 4000 serisi resmen biçiyor eski nesilleri.

AMD'nin tam bir DLSS 3.0 rakibi ancak RX 7000 serisine özel olabilir çünkü AI çekirdekleri olmadan Frame Generation mümkün değil.

RTX 4060'ın tek satış fiyatı Garajonline'da göz kırpıyor da dur bakalım. Şeytan diyor hazır bu kart üzerinde bolca kötü yorum var ve millet hala 3060 alıyorken satıp kap bir tane.

DLSS 3.0 ileride tüm büyük oyunlarda gelmeye başladığında da senden kralı yok.
Hocam şu an bir sistem gözüme çarptı 5600 ve 4060(8gb) mesela benim konuda birşaktığım kasalara 16k gibi paraları vermek mi daha iyi yoksa biraz yükseltip bu sistemden almak mı bahsettiğim sistem sanırım sizin dediğiniz sistem gamegaraj

Hocam şu an bir sistem gözüme çarptı 5600 ve 4060(8gb) mesela benim konuda birşaktığım kasalara 16k gibi paraları vermek mi daha iyi yoksa biraz yükseltip bu sistemden almak mı bahsettiğim sistem sanırım sizin dediğiniz sistem gamegaraj

Bana sorarsan bunlara bu parayı vermektense 5600 ve 4060 ikilisine o parayı vermek daha değer ve uzun ömürlü olur.

Ben sana olacağı söyleyeyim. Şu anda RX 7000 hariç hiçbir AMD kartta AI çekirdekleri yok. Bu AI çekirdekleri de NVIDIA'nın Tensör çekirdekleri gibi işte biliyorsun ne işe yaradıklarını.

Şimdi mevcut FSR yalnızca yazılım destekli ve DirectML üzerinden çalışıyor bu da herhangi bir donanım eklentisine ihtiyaç duymuyor Tensör, AI gibi. Fakat kapasitesi belli işte.

DLSS 3.0'ın olayı zaten Frame Generation teknolojisi. Devrimsel bir olay ve benchmarklarda milletin 5 senelik oyunları çıkarıp "bakın 4000 serisi kötü" demesini buradan anlamıyorum. Birader Cyberpunk 2077 gibi teknolojinin öne çıkarıldığı oyunlarda 4000 serisi resmen biçiyor eski nesilleri.

AMD'nin tam bir DLSS 3.0 rakibi ancak RX 7000 serisine özel olabilir çünkü AI çekirdekleri olmadan Frame Generation mümkün değil.
Aslında dediklerim 7xxx serisi içindi zaten, yeni nesil falan filan işte. NVIDIA'ya göre biraz daha amatör kaldıklarını düşünüyorum en azından şu noktada. Yine bir şeyler becerirler elbet, boş bırakamazlar. Ama DLSS 3'e direkt olarak kafa kafaya rakip bir teknoloji çıkaracakları konusunda şüphelerim var.

@CypIosh hocamın dediği gibi VRAM optimizasyonunu düzgün yapabilirlerse kartlar aşşşşırı tatlı olur ama yapamazlarsa elimizde kalacak gibi. Hayırlısı artık, piyasada tekel olmasınlar yeter. Rekabet her zaman iyidir.

Aslında dediklerim 7xxx serisi içindi zaten, yeni nesil falan filan işte. NVIDIA'ya göre biraz daha amatör kaldıklarını düşünüyorum en azından şu noktada. Yine bir şeyler becerirler elbet, boş bırakamazlar. Ama DLSS 3'e direkt olarak kafa kafaya rakip bir teknoloji çıkaracakları konusunda şüphelerim var.

@CypIosh hocamın dediği gibi VRAM optimizasyonunu düzgün yapabilirlerse kartlar aşşırı tatlı olur ama yapamazlarsa elimizde kalacak gibi. Hayırlısı artık, piyasada tekel olmasınlar yeter. Rekabet her zaman iyidir.

Artık teknolojik bir şey almak eziyet gibi hocam fiyatlardan dolayı insanın morali bozuluyor bu kadar para verilir mi diye bir de sen alıyorsun daha iyisi çıkıyor almak zorundasın eğer bilgisayar işinin içindeysen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı