Muharrem İnce kazanabilir mi?

• Konuyu başlatan WolreaG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 154
  • Görüntüleme 10.773
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim ne derse desin. En güçlü aday Kılıçdaroğlu'dur. AKP'den kurtulmak istiyorsanız oy vermeniz gereken kişi bellidir. Bana kalırsa Sinan Oğan'ın kazanmasını isterim ama bu seçim kesinlikle AKP'den kurtulmalı bu ülke.

Hayır, kazanma ihtimali yok hatta ikinci tura kalma ihtimali de yok. Aday olmak yerine kadronu güçlendirip, teşkilatlandırıp iyi bir listeyle parlamento seçimlerine hazırlansana kardeşim, ne işin cumhurbaşkanlığında? Zaten çıktığın her programda CHP'nin çıkardığı bazı milletvekillerini eleştiriyorsun.

Tam AKP'li gibi davranıyor.

Şu ilk turda verilen oyların önemi yokçular kadar tehlikeli bir kitle yok.

Milletvekilliği seçimi çok önemli, ilinizde hangi muhalefet partisi güçlüyse ona oy vermek, meclisteki AKP vekil sayısını düşürecektir. Memleket partisine oy atmanız oyunuzun çöpe gitmesine neden olacak ve muhalefetin bölgedeki milletvekili sayısını düşürecektir.

Parlamenter sisteme dönmüş, seçim barajı düşmüş bir sistemde Muharrem İnce'nin şansı çok yüksekti ama yanlış zamanda yanlış iyi yapıyor malesef. Bunu kendisi de farkında aslında ama niyeti pek iyi değil gibi.

Tam AKP'li gibi davranıyor.
O kadar saçma, çelişkili ifadeleri bulunuyor ki, nasıl hepsini düzgün şekilde toparlayıp yazmaya başlayayım bilmiyorum. Ama şu önemli noktayı belirteyim. Oyunuzu CHP'ye vermek zorunda değilsiniz, tepkinizi göstermek için bile bunu yapabilirsiniz ancak iktidarı değiştirmek istiyorsanız kazanma ihtimali yüksek adaya vermek zorundasınız. Yani bu nedenle şu bölgeden bir fetöcüyü, bilmem şunu bunu milletvekili adayı göstermişler ise tepki olarak oy vermezsin olur biter.

Kelime oyunu yapma. Cumhurbaşkanlığında önemi yok, evet. Ama genel seçim için dediğinde haklısın.

Benim ilk turda İnce'ye verme sebebim, herkese 2 taraftan da bıkan insanlar olduğunu ve az da olmadığını göstermek.
Kelime oyunu yapmıyorum, ne düşündüysem yazdım.

Bunun farkında olan genç seçmen yüzdesi 10 15 falan. Seçmene ulaşmanın bir yöntemi, bir dili var. D'hondt sistemini anlatan videolar mı çekelim? Kaç kişi anlayacak, ülkede matematik net ortalaması YKS'de kaç?

Senin düşündüğün gibi ilk turda biz buradayız deseler, hadi CB'yi ikinci tura bırakalım, milletvekilliği seçiminde ne olacak? Onun ikinci turu yok işte. Muhalefetin olası bir meclis başarısızlığında ikinci tur hezimet olacak. RTE çıkıp "Meclis üstünlüğü bizde!" deyince ne yapacak millet acaba?

Biz bunları yazdığımızda bu sefer de "Benim kararım, bu ülkede aday olma hakkı yok mu?" deniyor. Yazık, bir şey demiyorum.

Ben de Muharrem İnce gibi bir muhalefet istiyorum, ancak bu seçim bunun sırası değil.

Bu seçimde kazanma ihtimali yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı