Muharrem İnce oy bölüyor mu?

Muharrem İnce oy bölüyor mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    376
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir yazıyorsunuz ki arkadaşlar Mansur Yavaş olsun ya da Ekrem İmamoğlu olsun kendi başlarına CHP ya da ittifak bile olmadan %50 oy alabileceklermişte KK bunlara rağmen aday ilan edilmiş gibi bir sonuç çıkıyor. CHP olmadan ve ittifaklar olmadan İster Mansur ister Ekrem olsun Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir sonuç çıkamaz. En makul olanı yaptılar ve üçü bir arada sunuldu işte bu kadar nankör olunmaz artık.
En makul olan anket yapılmasıydı. KK reddetti.

Erdoğan %51 oy alamaz. Fakat KK alabilir. İnce'nin adaylığı KK'nin ilk turda %51 almasına engel olacağı için seçimleri ikinci tura uzatır. İnce ikinci tura kalamayacağı için tek başarısı seçimlerin uzamasına neden olmak olacaktır. Meseleyi pek iyi anladığınızı sanmıyorum. Seçimler ikinci tura kaldığında bu ülkede AKP neler yapacak o zaman görürsünüz.
İkinci tura kaldığında bir şey yapabilecekse ilk turda kaybetse de aynı şeyi yapar. Fark nedir?
 
Bence yine yatarlar. Bu zamana kadar herkese suikaste giriştiler ama Erdoğan'a kimse el uzatamadı. Bence arkasında büyük bir güç var. Saçma gibi gelebilir ama yani herkes indirilebilirken bu adamın hiçbir şekilde kilidinin kırılmamasında bir şey var gibi.
Hocam burda akp li olarak yorumlamayın beni fakat benim ailem koyu akpli ve bana anlattıklarının %1i doğru ise şunu diyim. Erdoğan fetöcüler ile aynı sofraya oturdu falan fotoğrafları var siyah saçlı erdoğan ve karaktersiz birisinin. Bunların oyunlarını planlarını öğrendi ve artık herşeyi biliyor, bence bu yüzden olmadı. Tabii arkasında bir şeyler var planı var ama büyük bir güç değil bence bu. Eskiden aynı sofradan yemek yediği kişinin içini öğrenince yapacağı şeyleri öğrenir insan.
 
Bence yine yatarlar. Bu zamana kadar herkese suikaste giriştiler ama Erdoğan'a kimse el uzatamadı. Bence arkasında büyük bir güç var. Saçma gibi gelebilir ama yani herkes indirilebilirken bu adamın hiçbir şekilde kilidinin kırılmamasında bir şey var gibi.
Bu adam daha önce yapılmamışı yaptı da ondan. Tüm organları kendine bağladı. Ordu, yasama, yürütme, yargı hepsine kendi adamları yerleştirdi, babasının çiftliği gibi böldü. 16 Temmuz 2016'da daha mesai başlamadan binlerce kişiyi topladılar, kim bunları araştırdı, suçlu olduklarına dair kanıt buldu da tutuklattı? 🙂 Yıllarca süren OHAL'le, terör bahanesiyle el altından saltanatını kurdu.
 
2018'de %30 oy almasının sebebi CHP seçmenlerinin neredeyse hepsinin ona oy vermesiydi. Şimdi CHP seçmenlerinin çoğunluğu ona oy vermeyecek. Bu durumda %10 oy alması bile çok zor. Yani seçimi kazanamayacağı veya ikinci tura kalırsa ikinci tura kalan kişinin o olmayacağı oldukça nettir.

Ancak örneğin ilk turda %5-6 civarı oy alması halinde bu hiçbir adayın %50'ye ulaşamamasına sebep olarak Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kalmasına sebep olabilir.

Yani, evet, potansiyel olarak oy bölecek.
 
Nereden bakıldığına bağlı bir durum, mesela bana göre oyları bölen kişi, adaylığını açıklayarak Kılıçdaroğlu olmuştur :) kaldı ki İnce zaten, muhalif kesimden oy alan bir başkan. Oyların bölündüğünden söz edebilmek için kendisine gelecek olan oyların, iktidar tarafına kaymış olması gerekiyor. Keza kendisine gelen oylar da muhalif tarafa yazılacağından seçim ikinci tura zaten kalıyor. (Muhalefetin hesabına göre tabii) İktidar lehine oy böldüğünü söylemek mantıksız.

Her alanda alternatif seçeneklerin fazla olması iyidir. Alternatiflere bu kadar kapalı olup kendinizi istemediğiniz bir kaç kişi arasında sıkışmış hissetmeniz anlamsız
 
Burada kişilik karşılaştırmıyoruz farkındaysan. Ben "İnce mi, Kılıçdaroğlu mu?" demedim. Biri ana muhalefet lideri ve en büyük muhalefet partisi lideri. Diğeri "arabada gaz pedal" ile %10 zor alacak biri.
İnce %kaç alırsa alsın bu "Oyları buna vermezler, diğerine vereyim" zihniyeti onun oylarını büyük ölçüde düşürür. Gerçek sonucu görmek için herkes gerçekten inandığı kişiye versin bence. "İnce seçilmez, ben gidip KK'ya vereyim" demesin. 2. turda bakarsınız devamına.
Ve "Oy bölmek" diye bir şey yok, herkesin kendi güvenliğine verme hakkı var. Kimi KK'ya kimi İnce'ye güvenir. Şunu en azından ilk tur "bu daha yüksek ihtimal" dediğinize değil de gerçekten dinleyip daha çok inandığınıza verin.
 
Bu adam daha önce yapılmamışı yaptı da ondan. Tüm organları kendine bağladı. Ordu, yasama, yürütme, yargı hepsine kendi adamları yerleştirdi, babasının çiftliği gibi böldü. 16 Temmuz 2016'da daha mesai başlamadan binlerce kişiyi topladılar, kim bunları araştırdı, suçlu olduklarına dair kanıt buldu da tutuklattı? 🙂 Yıllarca süren OHAL'le, terör bahanesiyle el altından saltanatını kurdu.

Başkalarının da işine geldiği için. Türkiye bağımsız bir ülke değil, kahvedeki dayılar gibi "Amariga" şeklinde anlaşılmasın ama birilerine ne kadar göbekten bağlı olduğumuz beyzbol sopaları göstermelerle, bir rahip için iki tweetle ekonomi dağılırken gördük.

Bu dediklerini birilerinin onayı olmadan istese de yapamazdı. Bileti kesildiyse çoktan birinci ya da ikinci turu sallamadan planlarını yapıp göstermelik "bunlar terörist" çıkışlarına devam eder. Türkiye şu halde bir enkazdan farksız Erdoğan da sanmıyorum adını tarihe daha kötü geçirmeye meraklı olsun, her halükarda bir kesimin kahramanı. 4 sene sonra bu kadar şanslı olmayacaktır. Ben gittim ülke battı, beni FETÖ'cülerle birlikte yargılıyorlar diye namını yürütmeye devam eder.
 
Evet bölüyor. Ben ilk turda bölmesine rağmen sonuçların değişmeyeceği düşüncesindeyim ama bu seçim 2. tura kalırsa ve 2. turda bir şekilde Erdoğan kazanırsa bu %100 İnce'nin hatası olacak. Bu arada İncenin ilk turda oyu %3-4'ü geçmeyecek. Şu an bana İnce'nin hareketleri aşırı sığ ve kötü geliyor. Zamanında ona verdiğim oya pişmanım. 2 Tiktok'ta dans etti diye ona kapılanlara da anlam veremiyorum ama herkesin oyuna saygılıyım tabiki de.
 
Bak o dediğin insanlar her koşulda Erdoğan'a basmayacaklar mı oyunu? AKP ikinci turda bir şey döndüremez bu blöf çok güzel yedirtiyorlar muhalif seçmene şu anda, sonucunda da ilk turda kim aday olmuş olmamış birbirinizle uğraşıyorsunuz aynı bu konu gibi. İlk turda isterse 10 kişi aday olsun seçimin kaderini tek belirleyecek şey Erdoğan kaç alabiliyor, bu kadar.

Şu anda Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerin Erdoğan haricindekileri odaklanmaması lazım, yahu salın işte İnce ne yapacak "tamam ya ben çıkayım en iyisi" mi diyecek? Hayır. Salın o takılsın istediğine sallasın, istediği platformda meme yaydırsın. O kadar "mülteci" seçmen var, 15 tane daha ülkeye sandıklar kurdurtuluyor "Erdoğan zaten %51 alamaz" diye bunlar boş verilirse bir bakmışsın o gece yapıyor balkon konuşmasını.



%47-48 alabildiyse her şeyi yapar, %40'ı zor alıyorsa hiçbir şey yapamaz. Bu artık gidicilik göstergesidir kimse de kaybeden ata oynamaz ve tüm yapılanlar zayıflık göstergesi olarak kalır. Verdiğin örnek tam da bu oluyor.

Her koşulda AKP'ye vereceklerine ayrıca inanmıyorum. Seçmen ikna edilebilirdi. Şimdiye kadar ki süreç çok kötü yönetildi. Meral Akşener'in yersiz çıkışları sert yorumları olsun potansiyel iktidar partisine karşı sonra diğer taraftan İnce'nin ilerleyişi olsun bunlar bazı seçmenleri iyice 6'lı masaya karşı soğuttu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı