MuSaLLat.exe virüsü sonrası yavaşlama

Yüklüydü flash takınca otomatik tarama yapıyor.
Zararlı kaynaklı değil o zaman. Windows üzerinde yeniden başlatma komutu daha kapsamlı bir işlem gerçekleştiriyor. Başlangıçtaki yavaşlığın sebebi odur muhtemelen.

Ortada düzeltecek bir şey yok. Normal şekilde kapatıp açınca yavaşlık oluyor mu?

Evet her şey virüsu sildikten sonra başladı.
Ortada düzeltecek bir şey yok. Normal şekilde kapatıp açınca yavaşlık oluyor mu?

Şifremi girdikten sonra bekletiyor, sonrasında görev çubuğundaki uygulamalar ve masaüstündeki uygulamalar gözükmüyor biraz sonra geliyor.

Evet her şey virüsu sildikten sonra başladı.
Kaspersky'i kaldırıp aşağıdaki araçla kalıntıları sil. Sonrasında verdiğim komutları yönetici CMD'sinde sırayla çalıştır. Sorun çözülürse tekrar kurarsın.

Dism.exe /online /Cleanup-Image /checkhealth Dism.exe /online /Cleanup-Image /scanhealth Dism.exe /online /Cleanup-Image /Restorehealth sfc /scannow

Kaspersky'i kaldırıp aşağıdaki araçla kalıntıları sil. Sonrasında verdiğim komutları yönetici CMD'sinde sırayla çalıştır. Sorun çözülürse tekrar kurarsın.

Dism.exe /online /Cleanup-Image /checkhealth Dism.exe /online /Cleanup-Image /scanhealth Dism.exe /online /Cleanup-Image /Restorehealth sfc /scannow

Deniyorum şimdi.

Şu an biraz daha hızlı açtı PC'yi tekrar yüklememi tavsiye ediyor musun?

Son düzenleme:
Yerde bulduğum flashta musallat exeyi gördüm mü hemen Kaspersky açtım ondan sonra bayağı tehdit buldu musallat exe ile ilgili. Ondan sonra virüs silindi bellekten çıkardım belleği yeniden başlattım PC'yi şifreyi girdim ve hoş geldiniz ekranında yavaşlama oldu. Açılınca uygulamaların simgeleri yavaş yavaş açılmaya başladı. Tekrar tarama yaptım ama bir şey çıkmadı.

Eğer bilgisayarınızda önemli dosyalar varsa yedekleyip tamamen sıfırlayın veya imaj atın.

Aman hocam internetteki dandik sözde "Virüs silicilere" güvenmeyin. Kaspersky zaten temizliğini yapmıştır ancak yüksek alarm modunda çalışıyor olabilir, bu tekrarlanabilecek olası virüs aktivitesi yakalamak içindir ve PC'yi yavaşlatabilir.
Eğer içiniz rahat etsin istiyorsanız temiz kurulum yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı