MUX Switch nasıl ayarlanır?

CS:GO da 262 fps alınmıyor öyle. E-Spor ayarlarında 400 ü geçer FPS değeri.
Attığım görsele bakarsanız Ultra yazıyor. 1024x768 de değil, 1920x1080 ve ultra ayarlar.
@KRALCAN BIOS ilgili programla açılır. Sonrası kolay iş tabii ki benim için.
Ayrıca istisna durumlar olabilir.
Bu konuyla ilgili hep yabancı videolara rastladım, Türkçe içerik var mı araştırmadım ama denk de gelmedim. Anladığım kadarıyla Nvidia Optimus'u kapatıp harici ekran kartından görüntü alma ve G-Sync olayı masraflı imiş. Sanırsam maaliyeti 100-200 dolar arasıymış. Masraftan kaçınıp koymadıkları MUX switch'i, nasıl programla BIOS'tan ayarlayacaksınız? Bizi mi kandırıyorlar performans alamayalım diye yoksa sizde mi sanki yanlış bir şeyler var?
Radeon Switchable Graphicsten Ryzen 9 5900HX iGpu kapanma şansı var.
ASUS ROG Strix G17 model laptopta Ryzen 9 5900HX var, fakat cihazda MUX switch yok. Emin misiniz şans olayından? Yazdıklarınız bana mı garip geliyor sadece?

Son düzenleme:
Attığım görsele bakarsanız Ultra yazıyor. 1024x768 de değil, 1920x1080 ve ultra ayarlar.

Bu konuyla ilgili hep yabancı videolara rastladım, Türkçe içerik var mı araştırmadım ama denk de gelmedim. Anladığım kadarıyla Nvidia Optimus'u kapatıp harici ekran kartından görüntü alma ve G-Sync olayı masraflı imiş. Sanırsam maaliyeti 100-200 dolar arasıymış. Masraftan kaçınıp koymadıkları MUX switch'i, nasıl programla BIOS'tan ayarlayacaksınız? Bizi mi kandırıyorlar performans alamayalım diye yoksa sizde mi sanki yanlış bir şeyler var?

ASUS ROG Strix G17 model laptopta Ryzen 9 5900HX var, fakat cihazda MUX switch yok. Emin misiniz şans olayından? Yazdıklarınız bana mı garip geliyor sadece?
Attığın görseli ben canlı izledim. Ultra ayarda kimse CS:GO oynamaz.
Bahsi geçen laptopu yurt dışından alacağım. MUX switch olmadığını biliyorum lakin yine de AMD kendi sitesinde Laptop Switchable Graphics makalesi yazmış ve yazılımında Radeon Switchable Graphics bölümünden seçim yapılabiliyor. (Ancak AMDnin gösterdiği sistem intel işlemci ve amd ekran kartlıydı. Ben dediğim gibi bir "ihtimal" ile kapatılabilir diye düşünüyorum en azından kullanımı sınırlandırılır vs. hiç bir reviewer BIOS ekranına girmemiş BIOStanda yapılabilir belki.)
Neden?

Tek çözüm RAM veya monitör.
Çift kanal RAM olayı performansı artırır. Fakat Nvidia Optimus ile alakası yoktur. Üretici MUX Switch koymadıysa (ki 2000 doların altındaki laptoplarda yokmuş sanırsam) sadece harici monitör ile bypass edebilirsiniz. Burada olay görüntünün laptop ekranına dahili grafik kartından geliyor oluşu, doğrudan harici ekrandan görüntü alamıyorsunuz. Bunun için MUX Switch gerekiyor, dolayısıyla tek çözüm harici monitör.

Tek çözüm RAM veya monitör.
Bu arada ''RAM veya monitör'' iki şıklıdır, dolayısıyla çözümleriniz ''tek çözüm'' değil, iki çözümdür. Ama dediğim gibi RAM ile Optimus'un alakası yoktur.

Çift kanal RAM olayı performansı artırır. Fakat Nvidia Optimus ile alakası yoktur. Üretici MUX Switch koymadıysa (ki 2000 doların altındaki laptoplarda yokmuş sanırsam) sadece harici monitör ile bypass edebilirsiniz. Burada olay görüntünün laptop ekranına dahili grafik kartından geliyor oluşu, doğrudan harici ekrandan görüntü alamıyorsunuz. Bunun için MUX Switch gerekiyor, dolayısıyla tek çözüm harici monitör.

Bu arada ''RAM veya monitör'' iki şıklıdır, dolayısıyla çözümleriniz ''tek çözüm'' değil, iki çözümdür. Ama dediğim gibi RAM ile Optimus'un alakası yoktur.
Zaten Optimus sadece LOL tarzı oyunlarda sıkıntı çıkarıyor. RTX 2060 ve tek kanal RAM ile 80 FPS LOL oynuyorum, çift kanal yapan arkadaşım 150 FPS alıyor fakat monitöre bağlayınca LOL'de 300 oluyor. Ama AAA oyunlarda Optimus'un bize yaşattığı FPS kaybı 3-5 FPS.

Zaten optimus sadece LoL tarzı oyunlarda sıkıntı çıkarıyor. RTX 2060 ve tek kanal RAM ile 80 FPS LoL oynuyorum, çift kanal yapan arkadaşım 150 FPS alıyor fakat monitöre bağlayınca LoL'de 300 oluyor. Ama AAA oyunlarda Optimus'un bize yaşattığı FPS kaybı 3-5 FPS.

Ek olarak , ekran kartı kullanımı sabit olmuyor bu da bize sorun yaşatıyor. Mafia Definitive Edition'da araba kullanırken sık sık düştü. Keza Cyberpunk 2077 de de. Bunu harici monitör bile çözemedi. Dual şart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı