MX330 düşük GPU kullanımı

Yrtzz12

Femtopat
Daha fazla  
i5-1035G1 işlemci ve MX330 ekran kartına sahip laptop kullanıyorum. Eskiden çoğu oyunu çok rahat oynatıyordu ama şu sıralar LoL gibi oyunlarda bile 30 FPS civarı alıyorum. Ekran kartı kullanımım %20'yi geçmiyor, arada bir %5-%1 arasına düştüğü oluyor. O sıralarda da ani donma gerçekleşiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü kaynaklı olabilir, DDU ile kaldırıp tekrar yükleyebilirsiniz.
Isınma kaynaklı olabilir, değerleri kontrol ettikten sonra cihazı açıp termal macunları yenileyebilirsiniz.
Düşük bir ihtimal ama bellekleri çift kanal yapabilirsiniz. Memtest86 ile de kontrol edebilirsiniz.
Adaptör bozulmuş olabilir, düşük voltaj geldiği için güçte kayıp oluyordur.
DISM aracı kullanıp imajın bozulmuş ise düzeltebilirsin.
Oyunların ve sistemin kurulu olduğu diske bad sector testi veya hız testi yapıp kontrol edebilirsiniz.

i5-1035G1 işlemci ve MX330 ekran kartına sahip laptop kullanıyorum. Eskiden çoğu oyunu çok rahat oynatıyordu ama şu sıralar LoL gibi oyunlarda bile 30 FPS civarı alıyorum. Ekran kartı kullanımım %20'yi geçmiyor, arada bir %5-%1 arasına düştüğü oluyor. O sıralarda da ani donma gerçekleşiyor.
Şu rehberden faydalanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı