mySQL telefon numarasının veri tipi nasıl olmalı?

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Selamünaleyküm arkadaşlar.
mySQL ile ilgili bir kaç sorunum vardır.

Bu sorunlardan, birincisi;

-> Telefon numarasının veri tipi ne olmadır?
Ben INT (11) yapıyorum ve Zero Fill seçeneği ile Unsigned özelliği olmasını seçiyorum ama her seferinde 11 haneli numara girdiğimde veri sınırını aştığını belirtiyor.

İkincisi;

-> Foreign Key mantığını tam olarak kavrayamadım ve Workbench uygulamasında nasıl tasarlanıyor bir fikrim yok. Bu konuda öğretici tavsiyelerinizi bekliyorum.
Benim bildiğim mantık şu; "Satıyor" adlı ilişki tablosunda ki satıcı "admin" tablosunda adminID niteliği ile "alıcı" adlı tablosunda bulunan alıcıID niteliğinin sıralanması gerekiyor diye düşünüyorum.

Matematiksel işlem yapmayacağınız veriler için sayısal veri tipi kullanmanıza gerek yok.

Bir tablonun primary key'i başka bir tabloda kullanıldığında foreign key oluyor. Foreign key üzerinden iki tablo birbirine bağlanabiliyor.
2017-09-13_10-08-32.png

Matematiksel işlem yapmayacağınız veriler için sayısal veri tipi kullanmanıza gerek yok.

Bir tablonun primary key'i başka bir tabloda kullanıldığında foreign key oluyor. Foreign key üzerinden iki tablo birbirine bağlanabiliyor.
Eki Görüntüle 1338724
1647937743320.png

Bu kodu yazıyorum ama birine veri girişi yaptığımda diğerinde göremiyorum.

Bu kodu yazıyorum ama birine veri girişi yaptığımda diğerinde göremiyorum.
Elbette göremezsiniz, her tablo birbirinden bağımsızdır.
Foreign key, verinin referansıdır, veriyle ilgili diğer bilgilere ulaşabileceğimiz anahtar görevi görür.
Uçak bilgilerinin ve uçuş bilgilerinin olduğu iki tablo olsun. Uçuş bilgilerinin olduğu tabloda uçuşun yapılacağı uçakla ilgili sadece ID bilgisi var. Uçakla ilgili diğer bilgilere ulaşmak için uçak bilgilerinin tutulduğu tabloda uçağın ID'si ile arama yapmamız gerekiyor.
Yani bu iki tabloyu 'AirplaneId' sütunu ile birbirine bağlayabiliyoruz. 'AirplaneId', 'Airplane' tablosunda primary key iken 'Flight' tablosunda foreign key oluyor.

19.png

Elbette göremezsiniz, her tablo birbirinden bağımsızdır.
Foreign key, verinin referansıdır, veriyle ilgili diğer bilgilere ulaşabileceğimiz anahtar görevi görür.
Uçak bilgilerinin ve uçuş bilgilerinin olduğu iki tablo olsun. Uçuş bilgilerinin olduğu tabloda uçuşun yapılacağı uçakla ilgili sadece ID bilgisi var. Uçakla ilgili diğer bilgilere ulaşmak için uçak bilgilerinin tutulduğu tabloda uçağın ID'si ile arama yapmamız gerekiyor.
Yani bu iki tabloyu 'AirplaneId' sütunu ile birbirine bağlayabiliyoruz. 'AirplaneId', 'Airplane' tablosunda primary key iken 'Flight' tablosunda foreign key oluyor.

Eki Görüntüle 1338995
Bu ilişkiyi nasıl sağlarım?

Bu ilişkiyi nasıl sağlarım?
İlişkiden kasıt tabloları bağlamaksa dinamik bir yapıdan bahsetmiyorum. Mesala uçuş bilgilerinin yanında uçak bilgilerini de görmek istediğiniz zaman yapabileceğiniz anlık bir bağlama işlemini kastediyorum. Alta bir örnek koydum. Detaylı bilgi için join işlemlerini araştırmanızı tavsiye ederim. SQL Joins

full-outer-join-operation.png

İlişkiden kasıt tabloları bağlamaksa dinamik bir yapıdan bahsetmiyorum. Mesala uçuş bilgilerinin yanında uçak bilgilerini de görmek istediğiniz zaman yapabileceğiniz anlık bir bağlama işlemini kastediyorum. Alta bir örnek koydum. Detaylı bilgi için join işlemlerini araştırmanızı tavsiye ederim. SQL Joins

Eki Görüntüle 1339039
Bu JOIN işlemlerini biliyorum ama istediklerimi yapmıyor. Tablo birleştiriyor yani çıktı almak gibi.
Ben tabloları birbirine bağlama yöntemini arıyorum.

Birbirine bağlamakla tam olarak neyi kastediyorsunuz?
Şimdi ben "ucakta_bulunur" adlı tabloya ucakID ve koltukID adlında nitelikleri giriyorum.
Bu nitelikler aynı zamanda "ucak" ve "koltuk" adlı tabloda da oluşması lazım.
Foreign Key bu sanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı