N11'den alınan SSD'nin iade talebi reddedildi

N11'den SSD sipariş ettim. SSD elime ulaştığında iade edersem bir ihtimal diye reddetmesinler diye elimden geldiği kadarıyla özenle açmaya çalıştım fakat amblajından açarken yırtarak açmak zorunda kaldım. SSD'yi beğenmediğim için iade talebi oluşturdum ama reddettiler çünkü ambalajı açıldı diye. Yani SSD'yi iade edemiyorum. Nereden bulaştım bu belaya anlamıyorum. Daha önce Amazon'dan da SSD almıştım beğenmemiştim ve fiyatı 50 60 lira düştü diye iade etmek istedim ve bize ambalajsız getirseniz bile sıkıntı olmaz yeter ki sağlam getirin demişlerdi. Keşke bütün siteler Amazon gibi olsa.
Normalde tüketici haklarına göre 15 gün içinde koşulsuz , şartsız iade hakkın var fakat çoğu büyük saçma firmalar , satıcıya yaltaklık yapmak için bu konuyu " Kutu açılmışsa iade alınmaz " gibi sert bir kural ile bloke ediyor ve sana hakkını kullandırmıyor. Adam kutuyu açmadan nasıl değerlendirecek ürünü müneccim mi ? 😃 Benim de başıma gelmişti, mp3 çalar almıştım 20 liraya , bozuk çıktı fakat onun ambalajı yoktu. Direk iade ettim kabul ettiler. Bir ürünü alırken ödemeyi tamamla kısmına hemen basmayın n11'de. Ürün gelsin, incele öyle ödemeyi onayla, yoksa geri alması sıkıntı oluyor parayı.

Bir de ürün kutusu yırtıldı veya hasar aldı ise iade almaz satıcı boyle hakkıda var sadece müşteri tarafından bakmayın.

Ürün hasar aldıysa veya poşet bile iade alamaz. (kullanıcı hatası sorunu ise)

Ürün dışındaki şeyler (kutu vs) bu kapsama girmez. Ürün ve aksesuarları hasar almadıysa satıcı ürünü iade almak zorundadır. Ürünü de yanındaki bandı yırtmadan ya da kesmeden açamayacağımıza göre bu müşteri hatası değildir, zaten kutunun açılması için yapılması gereken şey budur.

14 gün içinde bir ürünü kullanmadan nasıl iade etmem gerektiğini anlayabilirim?
Tabii ki de tüketici öncelikle ürünü kullanmalı.
E SSD'yi paketi ile montajlayacak değil ya?

Hocam anlamadınız sanırım ürünü kullanması lazım tabii ki fakat ürünü kullanıcı bozduysa iade edemez veya kutusunu cıkarırken bir tane hasar alsın gine iade almazlar.

Ürün dışındaki şeyler (kutu vs) bu kapsama girmez. Ürün ve aksesuarları hasar almadıysa satıcı ürünü iade almak zorundadır. Ürünü de yanındaki bandı yırtmadan ya da kesmeden açamayacağımıza göre bu müşteri hatası değildir, zaten kutunun açılması için yapılması gereken şey budur.

Benim kulaklık kutum yok diye iade almıyorlar ürün size nasıl geldiyse oyle iade etceksiniz.

Ürün size geldiyse test görüntülerini atabilir misiniz?

Ürün şu an onlarda bana geri gelecek ve ben iade edemeyeceğim çünkü teknik servise verirken hata raporu olmadığını söylediler hata raporu olmadan iade kabul etmezler dedi canlı destek ben SSD'ye zarar vermedim kullanmadım bile sadece test ettim o kadar.

Eğer ürün arızalıysa arızalı diye iade edin beğenmedim diye değil.

Bunlar olabilir arkadaşlar. Düşünün ki sırf rengi güzel diye bir ürün aldınız ve size gelen ürün daha cırtlak bir renk çıktı. İade etmek istiyorsunuz. Fotoğrafta öyle değil diye. Bu olabilir.

Benim kulaklık kutum yok diye iade almıyorlar ürün size nasıl geldiyse oyle iade etceksiniz.

Ben anlatamıyorum galiba. Diyorum ki iade etmesi gerekir Tüketici kanununa göre. Eğer yapmıyorsa ve Tüketici Heyeti'ne giderseniz iade alırlar ama bu işlem oldukça uzun sürebilir. Bu yine de almıyorlar diye kestirilip atılabilecek bir şey değil. Kanun bu, ben kanunu söylüyorum size.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı