Namaza nasıl bağlanılır?

"Yüce Allah şöyle buyurdu:
‘Senin ümmetine beş vakit namazı farz kıldım ve onları, vaktinde
ve hakkını vererek kılanları cennete koyacağımı kendi katımda
vaad ettim. Namazları düzenli kılmayanlar için ise
katımda böyle bir vaad yoktur.’ "
(Ebû Dâvûd, Salât, 9)

“Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?”
Maide Suresi, 91. Ayet

5 vakit namaza aniden başlama yavaş yavaş alıştır kendini yoksa alışkanlık haline gelmesi zor. Ben akşam namazıyla başlamıştım. Şu an 3 vakit kılmak alışkanlık haline geldi.

Bende öğlen, ikindi, akşam kılıyorum ama alışmam lazım 5 vakite alışamıyorum namaz kılarken aklıma zaten kötü şeyler geliyor.
10 Dakika kılacağın namaz, Sonsuz hayatını belirliyor. Böyle düşün. Ayrıca namazı sırf Cennete girmek için yapma. Allah için yap.
İkisi içinde yapıyorum zaten.

Kılıyorum zaten şu an fakat yani bir gün tam kılıyorum, bir gün 3 vakit, bir gün hiç. Özellikle sabah namazı çok zor hocam.
Hocam dininize göre namaz kılabilen bir insanın kılmaması günah olduğunu hatırlayın.
Ayrıca sabah namazında uykulu oluyorsanız klasik ama elinizi ve yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı