Bende 1440p, 27” bir monitör almayı düşünüyordum, epey araştırma yaptım. ViewSonic Elite XG270QG ve Gigabyte Aorus FI27Q-P arasındaki en büyük fark ViewSonic XG270QG daha pahalı olmasına rağmen HDR sertifikası bulunmuyorken Aorus FI27Q-P monitörde DisplayHDR sertifikası bulunuyor üstelik bunu dünyada ilk olarak Hight Bit Rate 3 (HBR3) teknolojisiyle hiçbir özellik kaybetmeden aynı anda yapıyor. Örneğin bazı markalar 4k, 144hz monitör yaptığını iddia ediyor. Kağıtta çok güzel dursada kullanırken 4k 144hz almak için renk çıkış formatını RGB’den ycbcr422’ye düşürmek gerekiyor, monitörün parlaklığı değişiyor, görüntü kalitesi düşüyor vs vs olamsa daha iyi diyeceğiniz özelliklerle reklam yapıyor. Onun için Aorus FI27Q-P monitör bütün özelliklerini HBR3’le aynı anda kullanılabilmesini garanti etmesi gerçekten çok önemli bir özellik. Tabi bunları üst seviye Nvidia bir ekran kartınız olduğunu varsayarak söylüyorum. HBR3, Displayport 1.4 ‘ün yüksek veri transfer hızını kullanarak bunu yapıyor, eğer ekran kartınız DP 1.4’den düşük sürüm bir DP çıkışına sahipse bu özellikleri kullanamazsınız ve Nvidia değilse G-Sync kullanamazsınız. Hem fiyatı daha uygun hemde işlevsel özellikleri daha üstün olduğu için Aorus FI27Q-P tercih etmeniz daha uygun olacaktır.
İki monitör aynı panel ya da teknolojiyi kullanmıyor, yanılıyorsunuz. ViewSonic Elite XG270QG 1 ms GTG tepkime süresine sahip ve HDR desteklemiyorken Aorus FI27Q-P 1 ms MPRT tepkime süresine sahip ve HDR desteği bulunuyor.