Nano IPS monitör iyi mi?

Tercihiniz?

• Gigabyte Aorus FI27Q-P

Oy: 3 50,0%
  • ViewSonic Elite XG270QG

Oy: 3 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    6
  • Anket kapandı .

memedov

Decapat
Daha fazla  
Dikkatimi çeken iki monitör hakkında kararsız kaldım. Birisi ViewSonic markasının ( ViewSonic Elite XG270QG ) diğeri ise Gigabyte markasının ( Aorus FI27Q-P ) monitörü. Bu monitörlerin incelemesi Technopat tarafından yapılmıştı. Aşağıya inceleme videolarını bırakacağım. Ancak gözüme çarpan bir nokta var. ViewSonic olanında Nano IPS özelliği var. Diğerinde ise HBR3 özelliği var. Açıkçası bu HBR3 özelliği çok daha iyidir diye düşünüyorum ancak Nano IPS özelliği bu iki kıyaslama için tercih sebebi olur mu? Siz tercih edecek olsanız hangisini tercih ederdiniz ve gerekçeniz ne olurdu.

Nano IPS renklerin çok daha iyi görünmesine yarıyor. En azından doğru anlamışsam bu şekilde bir özelliği var. HBR3 ise hem HDR hem 10 Bit renk derinliğini hem de 165Hz hızla birlikte aynı anda kullanılabilmesine yarıyor. Eğer yanlışsam lütfen uyarın. Bana HBR3 daha cazip geldi açıkçası. Bilemedim. Görüşlerinizi bekliyorum.

ViewSonic Elite XG270QG vs Gigabyte Aorus FI27Q-P

Bunların dışında ancak bu monitörlerin klasmanında başkaca tavsiyelerinizi paylaşabilirsiniz. Önerilere açığım.

Yurt dışında yaşıyorsanız Pixio PX7 Prime ve ASUS VG27AQL1A modellerine bakabilirsiniz.

Türkiye'de yaşıyorsanız da dediğiniz iki monitörden Gigabyte olanı alırdım. Fiyatlarına baktım, arada yaklaşık 700₺ fark var ve buna değmez bence.

Forumda Gigabyte FI27Q/FI27Q-P ve LG 27GL850 (VS XG270QG ile aynı paneli kullanıyor) kullanan bir arkadaş vardı, ikisinin de neredeyse aynı olduğunu hiçbirinin pişman etmeyeceğini söylüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Gigabyte olan görüntü kalitesi anlamında azıcık daha iyi demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 1440p, 27” bir monitör almayı düşünüyordum, epey araştırma yaptım. ViewSonic Elite XG270QG ve Gigabyte Aorus FI27Q-P arasındaki en büyük fark ViewSonic XG270QG daha pahalı olmasına rağmen HDR sertifikası bulunmuyorken Aorus FI27Q-P monitörde DisplayHDR sertifikası bulunuyor üstelik bunu dünyada ilk olarak Hight Bit Rate 3 (HBR3) teknolojisiyle hiçbir özellik kaybetmeden aynı anda yapıyor. Örneğin bazı markalar 4k, 144hz monitör yaptığını iddia ediyor. Kağıtta çok güzel dursada kullanırken 4k 144hz almak için renk çıkış formatını RGB’den ycbcr422’ye düşürmek gerekiyor, monitörün parlaklığı değişiyor, görüntü kalitesi düşüyor vs vs olamsa daha iyi diyeceğiniz özelliklerle reklam yapıyor. Onun için Aorus FI27Q-P monitör bütün özelliklerini HBR3’le aynı anda kullanılabilmesini garanti etmesi gerçekten çok önemli bir özellik. Tabi bunları üst seviye Nvidia bir ekran kartınız olduğunu varsayarak söylüyorum. HBR3, Displayport 1.4 ‘ün yüksek veri transfer hızını kullanarak bunu yapıyor, eğer ekran kartınız DP 1.4’den düşük sürüm bir DP çıkışına sahipse bu özellikleri kullanamazsınız ve Nvidia değilse G-Sync kullanamazsınız. Hem fiyatı daha uygun hemde işlevsel özellikleri daha üstün olduğu için Aorus FI27Q-P tercih etmeniz daha uygun olacaktır.
İkisinin de neredeyse aynı olduğunu hiçbirinin pişman etmeyeceğini söylüyordu.
İki monitör aynı panel ya da teknolojiyi kullanmıyor, yanılıyorsunuz. ViewSonic Elite XG270QG 1 ms GTG tepkime süresine sahip ve HDR desteklemiyorken Aorus FI27Q-P 1 ms MPRT tepkime süresine sahip ve HDR desteği bulunuyor.

Yurt dışında yaşıyorsanız
Türkiyede yaşıyorum.
İşte bu baya sıkıntılı bir durum. Sırf bu HBR3 için alınır diyorsun?

Yorumun için çok teşekkür ediyorum. Şüphelendiğim ve kararsız kaldığım bir noktaya aydınlık getirdin.
HBR3, Displayport 1.4 ‘ün yüksek veri transfer hızını kullanarak bunu yapıyor
Bu kablo da kutusundan çıkıyor. Yeni RTX 3000 seri ile komple sistemimi yenileyeceğim. Monitörü ile de 2K ya geçiş yapıcam. O sebeple sıkıntı olmaz giriş çıkışları. En az RTX 3070 civarında, 2K da alacağım monitörün hakkını verecek bir sistem düşğnüyordum.

Merhaba, hangi monitörü aldınız? Ben de aynı durumu yaşıyorum sistemim bu monitörleri kaldırabiliyor ancak çok kararsızım. Memnun musunuz aldığınızdan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…