Nano IPS vs IPS

RecaizdeMahmut

Kilopat
Merhaba, yakın zamanda monitör almaya karar verdim fakat 2 model arasında kararsız kaldım. Monitörü daha çok profesyonel renk düzenleme ve video editing için alacağım. Çok sık olmasa da Valorant oynuyorum.

Birinci modelin özellikleri:
  • 2K QHD, IPS, 165 Hz, %95 DCI-P3, 1 ms

İkinci modelin özellikleri:
  • 1080p, nano IPS, 260 Hz, %99 DCI-P3, 1ms.

Sizce hangi modeli almalıyım? Normal de birinci modeli düşünüyordum fakat ikinci monitörün nano IPS olması kafamı karıştırıyor. İkinci monitörün 1080p olması da video editing sırasında sorun olabilir. Ayrıca nano IPS ve IPS panel arasında gözle görülür fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel renk düzenleme ve video editing'den kastınız nedir? Bu 2 kriteri göz önüne alınca ikisi monitör de pek uygun değil gibi duruyor. Tabii modelleri bilmeden yorum yapılamaz.

Mümkünse yüksek DCI-P3 renk kapsamasının yanında %99 civarı sRGB gamutu ve OSD'de sRGB modu sunan monitörü seçin.

Hem ilk monitörün özelliklerinde, hem de Nano IPS bir monitör tercih ederseniz sorununuz çözülür:

Nano IPS’in özellikleri Technopat sayfasında yazılmış:

Bence profesyonel oyuncu değilseniz ve ekran kartınız RX 6700 XT ve üzeri performansta bir modelse, 1080p tercih etmeyin. Yeni oyunların VRAM kullanımı pek iç açıcı değil ama 10-12GB bellekli kartlar 2K için yeterli. İşin rekabet kısmında da bu Dell tarzı 165hz 1ms monitörlerle gayet rekabetçi oyun da oynanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı