444617
Decipat
- Makaleler
- 6
Bir şey indirirken hata veriyor ondan DNS değiştirecektim ve nano komutu bu hatayı veriyor. @Bsd Kaymak @Linuxginar @The Shorekeeper
Hayır bilgisayarım 2021 model MSI ve 5.14 Kernel altı kullanmadım.Debian gibi Arch'a nispeten eski kernel kullanan dağıtımlardan birinde miydiniz?
Biraz daha detaylı anlatın chroot nedir tam bilmiyorum.LiveUSB'den başlatıp chroot olun, dhcpcd kurun ve tekrar deneyin.
Hayır bilgisayarım 2021 model MSI ve 5.14 Kernel altı kullanmadım.
WiFi adaptoru ile alakasi oldugunu sanmiyorum, sistem direkt bulamamis. Linux-firmware kurulu olmayabilir.Önceki mesajları okudum, WiFi kullanıyorsunuz sanırsam. dhcpcd wifi'da ne gibi bir tepki verir, tam kestiremiyorum kullanmadığım için. @Linuxginar
Ne yapmam lazım yani.WiFi adaptoru ile alakasi oldugunu sanmiyorum, sistem direkt bulamamis. Linux-firmware kurulu olmayabilir.
Sistemi Live'dan boot edip arch-chroot olmaniz lazim. Archinstall ile kurdugunuzda sonraki sorunlari cozecek bilgiye sahip olmuyorsunuz cunku ogrenmiyorsunuz kurarken. Normal kurulumla yapmayi deneyin Archinstall ile kurduysaniz.
Normal kurulumla yapmayi deneyin Archinstall ile kurduysaniz.
Attigim komutlari wlp2s0 falan yazan yerleri wlan0 yapip yaz oyleyse.@Bsd Kaymak @Linuxginar reboot edince Wi-Fi kartını gördü.
Sorun yok kullanabiliyorum, yazdığınız kodları yazmadım. Reboot edince otomatik bağlandı. Demek ki bir restart atmak gerekiyormuş.Attigim komutlari wlp2s0 falan yazan yerleri wlan0 yapip yaz oyleyse.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.