Nasıl arkadaş buluyorsunuz?

Biri arkadaş bulmak için arkadaşları olan arkadaşlarını kullanmak zorundadır. Hiç rastlamadım gelip arkadaş olalım mı diyeni. Hep bir arkadaşı tanıştırır yada yan yanayken kaynaşırız. Varsa arkadaşınız çok arkadaşı onunla gezin kaynaşın. Arkadaş çevreniz öyle artar.

Videoyla kitapla olmaz bu. Bazı insanlarla isteseniz de istemeseniz de sık görüşeceksiniz. Sınıf arkadaşları, iş arkadaşları, komşular, spora aynı saatte gittiğiniz insanlar... Tanışmayla başlarsınız, kafa yapınız uyuyorsa ve ortak ilgi alanlarınız varsa ilerler. Çok da zorlanacak bir durum değil bu, kendi halinde gelişebilir.
kötü bir liseye yerleşeceğim gibi duruyor ve açığa geçmeme sebep olacak bu durum. Özel ders alacağım. Yine okul bana katkı sağlamayacak. Düşüncen için teşekkür ederim.

Biri arkadaş bulmak için arkadaşları olan arkadaşlarını kullanmak zorundadır. Hiç rastlamadım gelip arkadaş olalım mı diyeni. Hep bir arkadaşı tanıştırır yada yan yanayken kaynaşırız. Varsa arkadaşınız çok arkadaşı onunla gezin kaynaşın. Arkadaş çevreniz öyle artar.
daha 1 ay öncesine kadar gece 12 lere kadar gülüp kaynaştığım ortamım vardı. Tabi kendimden başkasına güvenmemem gerektiğini o an anladım. Siz konuyu tahmin edebiliyorsunuzdur. Tecrübe oldu diyelim.

Bu konuda öz güvenimi kazanmak için kaç tane kişisel gelişim videosu izledim, kaç tane kitap okudum hesabı yapılamaz. Fakat olmayınca olmuyor mu yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum ya da trenin raya oturmasını sağlamaya çalışırken trenin olmadığını mı fark ediyorum, anlamadım. Benim tek istediğim şey, benimle samimi olacak bir kız arkadaş. Sevgili değil. Arkadaş. Sohbetimin iyi olduğunu söylerler. Ama olmayınca da kapanmayan yaraya da buz üstüne tuz dökmemek lazım. Siz nasıl arkadaş buluyorsunuz? Bugün biraz içimizi dökelim.

Bana soracak olursan ben dışarıda sokaktan tanımadığın biriyle arkadaş olmak bu devirde çok zor onun için iş okul veya gittiğin spor salonu gibi yerler varsa oradan bir şekilde iletişim kurmaya çalış. Bunu yaparken kıza arkadaş olalım mı diye sorma, konuşmayı buluştuğun yerdeki konu üzerinden aç ortak olarak konuşacağınız bir konudan yani. Ama bunları yaparken eğer sadece arkadaş olmak istiyorsan kıza bana kalırsa kanka diye hitap etmelisin eğer kıza adıyla seslenirsen büyük ihtimal sana bu bana yavşıyor gözüyle bakacaktır. Bence bunları yaptığın zaman 1-2 ay içinde halledersin gibi.

En yakın 8 arkadaşım çocukluk arkadaşım. İlkokul ve ortaokulu beraber okuduğum insanlar. Lise ve üniversiteden, iş hayatından da çok çevrem oldu ancak birkaç kişi dışında öyle köklü bir ilişi kurduğum insanlar olmadı. En azından benim için çocukluk arkadaşları daha değerli ve kalıcı oldu.

Arkadaş bulmak için sosyalleşmek gerekiyor ancak dost edinmek daha çetrefilli bir konu.

Hepinizin mesajlarına ayrı ayrı cevap vermeye kalkarsam gerçekten sabaha gözüm kapalı giremem :D Hepinizin mesajları bu gecelik içime su serpti denilecek konuda mesajlardı. Hepinize teşekkür ederim. Bana ayırdığınız her saniye için ayrıca teşekkür ederim. İyi bayramlar, iyi sosyaller..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı