Nasıl cilt beyazlaştırılır?

Kaç yıllık memleketimi senden öğreniyorum.
Esmerlik sadece güneşe çıkmakla olmaz. Çebi ve çepni boylarından gelen Trabzon yerlileri ağırlıklı olarak esmerlerdir. Göç zamanlarında yaşamış oldukları soğuk havalar yüzünden neredeyse tamamının cildi esmerdir. Esmerlik sadece güneşe çıkma ile değil soğuk ile de olur.

Soğukla da esmer olunabildiğini bilmiyordum. Bilimsel bir açıklaması vardır muhtemelen. Esmerlik değil de kırmızımsı tene sahip olurlar diye düşünmüştüm. Düşük oksijen seviyesinden kaynaklı vücut daha çok alvuyor üretir. Bundan dolayı ciltleri hafif pembemsi gözükür. Neyse benim bildiğim buydu. Zaten sadece güneşe çıkmakla esmerleşilir demedim. Sebeplerinden biri bu hiç kuşkusuz güneşe çıkmak. Zaten konu sahibi de kendi demiş bulunduğu bölgede esmerleştiğini. Benim uydurduğum bir şey değil. Ben Trabzon'da doğdum ve büyüdüm 24 yıldır da buradayım. Kendimi bildim bileli insanları asabi ve hırçındır. Tıpkı denizi gibi. Orada ironi mi yaptın anlamadım ama her Trabzonlu muhtemelen doğrular bunu.

Sana net bir şey söyleyeyim cildini beyazlatamazsın. Boşuna zaman kaybetme bunun için. Belki ileride cilt beyazlatma operasyonları olabilir ama şuan için öyle bir şey mümkün değil. Vitiligo gibi bir hastalığa yakalanmazsan tabi.

Fazla kafaya takıyorsunuz bence. Ortaokul arkadaşımın babası çok esmerdi görseniz Afrika'lı diye düşünürsünüz. Buradan ona selamlar.

İnsanlar böyle düşündüğü için zaten, burdurda yaşasam neysede Trabzon'da herkes beyaz, allağın pislik arapları yüzünden kimse ırkçısın demesin yeter artık kaç yıldır buradalar kendi şehirleri oldu neredeyse burası, tabii arsaları bile var, neyse onlar olduğu için artık insanlar beni Arap sanıyor diye düşünüyorum, kime sorsam esmerler daha yakışıklı, güzel derler öyle bir şey yok abi sallıyor herkes kafasından.

İnsanlar böyle düşündüğü için.

Bizim toplumumuzda uygun fiziki görünüm mümkün değil. Kilolu isen dalga geçerler. Zayıf isen dalga geçerler. Kısa boylu isen dalga geçerler. Uzun boylu isen dalga geçerler. Zor ama kafaya takmamaya çalışın. Önemli olan iyi insan olmak.

Bizim toplumumuzda uygun fiziki görünüm mümkün değil. Kilolu isen dalga geçerler. Zayıf isen dalga geçerler. Kısa boylu isen dalga geçerler. Uzun boylu isen dalga geçerler. Zor ama kafaya takmamaya çalışın. Önemli olan iyi insan olmak.

Çok öncelerden kiloluydum o zamanda dalga geçerlerdi 😢 onu da biliyorum.

Ten rengine kafanızı pek takmayın ben de esmerim ve bence bu sorun edilecek bir şey değil zaten arkadaşlarınız da aşırı esmer olmadığınız sürece ( aşırı esmer derken benimten rengim esmer ama koyu değil biraz daha açık esmer olan bir arkadaşımınten rengi ise aşırı koyu ) alay etmezler muhtemelen

Cildinizi beyazlatmanız sizi mutlu etmez çünkü bu yapay bir şey ve yapay olan şeyler insanı mutlu etmez ( Bence )

Beyaz değil normal kumral olsam kafi.
Olamazsın. Kalıcı olarak ten rengini açman imkansız. Uzun süre boyunca hiç güneşe çıkmayıp bir sürü bakım kremi kullanman geçici olarak tenini açar ama renk pigmentini değiştiremezsin. Boşuna çabalama bence. Hem suriyeliler bizden daha avantajlı yaşıyorlar çaktırmadan aralarına katılabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı