Nasıl daha hızlı ve derin uyunur?

sinsipençe

Picopat
Daha fazla  
Saat 9-10'da uyumak istiyorum ama bir türlü uykum gelmiyor. Bilinçli olmasa da gündemin 15k adım oluyor ama yorgun olsam da uyuyamıyorum. Bildiğiniz, uyguladığıniz bir taktik var mı?

Eskiden denediğim bir taktik vardı, sabit 12 mi 13 dakika boyunca hiç kıpırmamamak. Vucut beyni o sayede kapıyordu ama ne kadar sende işe yarar bilemem

Merhaba kimseye bahsetmediğim kendi metodlarımdan bahsedeceğim. Sınav döneminde stresten uyuyamadığım zaman alışmıştım bu yönteme. Spotify veya youtube gibi yerlerde White Noise adlı podcastlar var. Klima sesi araba içinde duyulan ses, vantilatör sesi, uzay mekiği sesi vb şeylerin simüle edilmesiyle hazırlanmış podcastlar. Açıyorsun telefondan veya tabletten sesi kendine göre ayarlayıp yastığın altına koyuyorsun cihazı. Spotifyda zaten süre kısıtlaması oluyor ben genelde 45dk. sonra otomatik kapansını seçiyorum. Yaklaşık 3-4 senedir böyle uyuyorum her gece. Hem artık beyin de alışmış. O sesi duyduktan 10 dk sonra uykum gelemey başlıyor. Hem de aralıksız uyuyabiliyorum.

Spotifyda kullandığpım podcast : Relaxing White Noise

Eskiden denediğim bir taktik vardı, sabit 12 mi 13 dakika boyunca hiç kıpırmamamak. Vucut beyni o sayede kapıyordu ama ne kadar sende işe yarar bilemem

Merhaba kimseye bahsetmediğim kendi metodlarımdan bahsedeceğim. Sınav döneminde stresten uyuyamadığım zaman alışmıştım bu yönteme. Spotify veya YouTube gibi yerlerde White Noise adlı podcastlar var. Klima sesi araba içinde duyulan ses, vantilatör sesi, uzay mekiği sesi vb şeylerin simüle edilmesiyle hazırlanmış podcastlar. Açıyorsun telefondan veya tabletten sesi kendine göre ayarlayıp yastığın altına koyuyorsun cihazı. Spotify'da zaten süre kısıtlaması oluyor ben genelde 45dakika sonra otomatik kapansını seçiyorum. Yaklaşık 3-4 senedir böyle uyuyorum her gece. Hem artık beyin de alışmış. O sesi duyduktan 10 dk sonra uykum gelemey başlıyor. Hem de aralıksız uyuyabiliyorum.

Spotify'da kullandığpım podcast: Relaxing White Noise

Bir de ben asla sırtüstü yatamıyorum alıştık bir kere vazgecemiyoruz bu sevdadan ama boynum tutulunca sıkıntı oluyor. Sırtüstü yatmaya alışmak için ne yapabilirim?

Bir de ben asla sırtüstü yatamıyorum alıştık bir kere vazgecemiyoruz bu sevdadan ama boynum tutulunca sıkıntı oluyor. Sırtüstü yatmaya alışmak için ne yapabilirim?
Zaten anatomik olarak uyurken vücudunuz ortalama 4-5 saat sırtüstü yatıyor hocam herhangi bir tehlike anında direkt yüzleşebilmek için refleks olmuş. Onun dışında üstünüze örtü örtmeden sadece yukarı bakar biçimde yatmak en faydalısı zaten. Ayrıca kendinizi hamakta, denizde vb yerlerde hayal edebilirsiniz. Yastık seçimi de çok etkili bu konuda.

Merhaba kimseye bahsetmediğim kendi metodlarımdan bahsedeceğim. Sınav döneminde stresten uyuyamadığım zaman alışmıştım bu yönteme. Spotify veya YouTube gibi yerlerde White Noise adlı podcastlar var. Klima sesi araba içinde duyulan ses, vantilatör sesi, uzay mekiği sesi vb şeylerin simüle edilmesiyle hazırlanmış podcastlar. Açıyorsun telefondan veya tabletten sesi kendine göre ayarlayıp yastığın altına koyuyorsun cihazı. Spotify'da zaten süre kısıtlaması oluyor ben genelde 45dakika sonra otomatik kapansını seçiyorum. Yaklaşık 3-4 senedir böyle uyuyorum her gece. Hem artık beyin de alışmış. O sesi duyduktan 10 dk sonra uykum gelemey başlıyor. Hem de aralıksız uyuyabiliyorum.

Spotify'da kullandığpım podcast: Relaxing White Noise

Hocam yastık altı telefonda sıkıntı yapmaz mı ya?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı