Nasıl dil öğrenilir?

Durmazzali47

Decapat
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
476
Çözümler
1
Arkadaşlar size dil öğrenimi birkaç sorum olacak:

1- Kursa gitmemiz gerekiyor mu?
2- Dil öğrenimi için,ki burada şahsen İngilizce'den bahsediyorum, doğru yöntem nedir? Evde iken nasıl bir çalışma düzenimiz olmalı?
3- Telaffuz öğrenimi için ne yapılmalı?
4- Çoğunlukla hepimizin yaşadığı kelime ezberi sorunu nasıl çözülür. Kelimeyi ezberlemek yerine öğrenmek nasıl yapılır?

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
 
Turistik bir otelde 3 ay çalışsan bile burada söylediklerinden çok daha fazlasını öğrenirsin. Konuşarak öğrenmek en kolayı. Mesela o an bilmediğin bir şeyi çeviriden öğreniyorsun, sonrakilerde çeviriye bakmadan rahatça konuşuyorsun. İmkanın varsa 3-5 ay bir otelde işe gir, çok faydasını görürsün.
 
Hocam dil anlamında kendinizi geliştirmek istoyorsanız en kaliteli dili maruz kalarak öğrenirsiniz. Mesela örnek veriyorum, bir proje kapsamında Londra gibi ingilizceyi temiz konuşan bir şehre gidip 2-3 ay kalırsanız ve bu süre kapsamında sürekli sosyal olursanız eninde sonunda kendinizi döndürecek kadar dil bilirsiniz. Sizin gidip tensleri tam bilmeniz ya da passive öğrenerek vakit kaybetmenize gerek yok. Uzun süredir dil eğitiminin içerisindeyim ve maruz kalarak öğrenme hem daha hızlı hem de daha verimli bir öğrenme sağlıyor.
 
@ÖmerKarakaya hocam çok haklısınız ancak ben de ne öyle bir para ne zaman var. Yani bu ülkeden dışarıya çıkamam maalesef. Kendi çabalarım ile en fazla hangi seviyeye gelebilirim?

Hocam buralarda da öğrenmek istediğiniz dil ile ilgili topluluklar arasına katılabilirsiniz. En kötü dizi ve film izleyerek bile çok güzel bir gelişim kaydedersiniz. Ha bu arada benim bahsettiğim dil öğrenme tamamıyla konuşmaya yönelik gündelik yani. Resmi bir makamda bu şekilde konuşmanıza net bir şekilde kabalık diyecektirler. Bunu da unutmamanız kaydı ile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı