Nasıl edit yapımı öğrenilir?

467597

Hectopat
Selam arkadaşlar, ben edit yapmayı öğrenmek istiyorum. Editten kastım, belirli bir anda ekran sallanacak, renk değişecek. Yani ben tam olarak betimleyemedim ama az çok anlamışsınızdır. En basit örnek şu videoda ki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada zor olan bir şey yoktur sanırım ama ben bunu bile yapamıyorum. Hangi program ile bu tarz şeyler yapabilirim? Nereden öğrenebilirim?

Bunu manuel yapmış shake plug-in´i vesaire kullanmamışa benziyor. Premiere Pro´da yaklaştırma ve pozisyon yani "Scale" ve "Position" kısımlarını kullanarak yakınlaşma ve sallanma efektini yapabilirsiniz. Frame başına hareket ettirerek biraz uzun sürer lakin bu tarz kısa videolar yapacağınızı düşünürsek 15-20 dakikanızı alır. Renk değiştirme için bildiğim kadarıyla Premiere Pro´daki "Lumetri Color" efektini ekleyip "Mid Tones" adlı kısımdan istediğiniz rengi seçebilirsiniz. Bunun yanında geçişlerde ise gördüğüm kadarıyla hazır geçişlersen Slide kısmındaki Push geçişini kullanmış. Son kısım doğru olmayabilir tek tek bakarak geçiş kısmına efektlerdeki, bulabilirsiniz.

Selam arkadaşlar, ben edit yapmayı öğrenmek istiyorum. Editten kastım, belirli bir anda ekran sallanacak, renk değişecek. Yani ben tam olarak betimleyemedim ama az çok anlamışsınızdır. En basit örnek şu videoda ki gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada zor olan bir şey yoktur sanırım ama ben bunu bile yapamıyorum. Hangi program ile bu tarz şeyler yapabilirim? Nereden öğrenebilirim?

YouTube'da binlerce vidio var önce hangi programdan edit yapıcağını kesinleştirmelisin.

Vegas Pro iyidir, tamamen hakim olduktan sonra After Effect'e geçersen istediğin her şeyi yapabilirsin. Ayrıca bu videoda pek bir zorluk yok. Ben programları kurcalaya kurcalaya öğrenmiştim çünkü başladığım zamanlar Türkiye'de pek fazla detaylı video bulunmuyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı