Nasıl hızlı yağ yakılır?

cloex

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i3-3220 3.30GHz CPU
GT 630M GPU
8GB DDR3 1333MHz RAM
320 GB HDD ve 128 GB SATA 3 SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Direkt konuya giriyorum, haftada 4 gün spora gidiyorum push-pull-legs programını uyguluyorum. Ve her antrenman sonrası 30 dakika 15 eğim 4.5 hız kardiyo yapmayı planlıyorum ve diyete de başladım.

Sabah kahvaltısı olarak 2-3 haşlanmış yumurta, lor peynirli ve hindi fumeli omlet, peynir zeytin gibi genel diğer kahvaltılık ürünleri tüketiyorum.

Boyum 1.90 ve 89 kiloyum. En son olctugumde 70kg kas kutlem ve yüzde 18 yağ oranım vardı.

Başka protein ihtiyacımi karşılamak için neler önerirsiniz? Her gün de tavuk yemek istemiyorum, protein tozu ailem istemiyor. Aslında kreatin almıştım sene başında ama bıraktım kullanmayı ramazandan önce tekrar başlarsam etkisi olur mu yağ yakımını hızlandırır mi? Hedefim yüzde 10 yağ oranı civarlarına düşmek. Bunu bu şekilde ne kadar sure içerisinde gerceklestirebilirim?

Düzenli olarak yürüyüşlere çıkın, günlük 1 tane çiğ yumurta için. Abur cubur, şeker vb. her şeyi bırakın, yağ tüketimini düşürün ve egzersiz yapın.

Aslında kreatin almıştım sene başında ama bıraktım kullanmayı ramazandan önce tekrar başlarsam etkisi olur mu yağ yakımını hızlandırır mi?

Yağ yakımına uzaktan veya yakından herhangi bir etkisi yok.

Protein tozu ailem istemiyor.

Nedenini bilmiyorum fakat bunda bir sorun yok, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Ek olarak L-Carnitine öneririm hızlı yağ yakma için.

O tarz ürünlere para vermeye gerek yok hiçbir şey doğrudan yağ yakımı sağlamaz sadece düzenli diyet ve antrenman ile bu etkiyi dolaylı olarak arttırabilir. Dediğin ürüne para vermek gereksiz antrenman öncesi limonlu yeşilçay içmek de aynı etkiyi gösterecektir.

Sabah kahvaltısı olarak 2-3 haşlanmış yumurta, lor peynirli ve hindi fumeli omlet, peynir zeytin gibi genel diğer kahvaltılık ürünleri tüketiyorum.

Günlük alman gereken kalori ve makroları bilmeden bu şekildee kafaya göre 2 yumurta 3 yumurta veya 5 yumurta demek yanlış. Günlük ihtiyacına göre bu miktar değişir. Öğünlerinin genel olarak miktarı genel olarak.

Yapman gereken şey internetteki kalori programlarına boyunu ve kilonu girerek bir de tahmini yağ oranını, o programlar sana bir günlük alman gereken kaloriyi verecektir. Bu doğrultuda Kilonun gram bazından 1.5-2 katı arasında protein alarak geriye kalan kaloriyi de yağ ve karbonhidrat olarak paylaştırarak, çoğunluk karbonhidrat olacak şekilde. Bunları içeren diyet programları da var ücretsiz. Ortalama bir günlük ihtiyacın(kilo korunumu) için gerekenden 500 civarı almak yeterlidir. Kreatin alabilirsin antrenman şiddetini ve gücünü bir nebze arttıtır.(çok değil) Bunun dışında sağlam antrenman yapacaksın, gerisi süreç işi.

500 eksik olacak oraya eksik yazmayı unutmuşum.

Nedenini bilmiyorum fakat bunda bir sorun yok, gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Hocam aslında ben de pek istemiyorum çünkü çok pahalı geliyor bana. Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim ayrıca.

Bir şeyi aceleye getirirseniz, alacağınız sonuç da aceleden doğan dengesiz bir şey olur. Hızlı yağ yakma, yavaş yağ yakma önemli değildir. Önemli olan yağsız kas kütlenizi olabildiğince korumaya çalışıp, sağlıklı bir şekilde yağ yakmak.

Fitness yapıyorsanız, yemeğin tadını önemsemeyeceksiniz. Her gün gerekirse tavuk yiyeceksiniz. Tat değil, makro değerler önemli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı