Nasıl hızlıca İngilizce öğrenilebilir?

Maalesef yok hocam. İngilizce için herkesin ilgisini çekebilecek seviyede eğlenceli içerik üreteyen youtube kanalı da bulamadım. Kitap olarak graded readers diye bakabilirsiniz ama bildiğim yok. Sevdiğiniz okuduğunuz popüler kitaplar varsa onların İngilizcesine de bakabilirsiniz.

Reader at Work 1'e başlayacak seviyeye gelirseniz çok iyi. Oradan sonra yavaş yavaş da olsa kitaptan ilerleseniz ama zaten bu başlangıç-orta arası bir seviye gerektiyor.

Daha başlangıçta şöyle videolara bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Göstere göstere tekrar ede ede anlattıldığı için temel kelime ve kalıpları öğrenmek için güzel.

Şurada benzer kanalları listelemişler:

İngilizce için seviyeniz çok başlangıçsa okuma çalışmasından önce dinleme ağırlıklı çalışmak daha yararlı olur çünkü İngilizcede yazım ile okunuş farklı. Biraz birikim olunca okumaya geçebilirsiniz ama hiç bilmeden doğru okumak zor.

Readers et work 1 e biraz baktım yarım yamalak anlıyorum

Readers et work 1 e biraz baktım yarım yamalak anlıyorum
Çok zorlanmıyorsanız, sıkılmadan okumaya devam edebiliyorsanız devam edin. Anlamadığınız kelimeler, kalıplar mutlaka olacak ama başka yerlerde de aynı kelimeler tekrar edeceği için kullanımını görerek öğrenmiş olacaksınız. En iyi yol bu. Böyle öğrendiğiniz kelimeleri, kalıpları unutması da zor oluyor.

Dil bilgisi de elbette önemli fakat bildiğiniz kelime kalıp arttıkça dil bilgisi kurallarını da daha kolay anlamaya başlayacaksınız. Birbirini destekleyen şeyler.

Çok zorlanmıyorsanız, sıkılmadan okumaya devam edebiliyorsanız devam edin. Anlamadığınız kelimeler, kalıplar mutlaka olacak ama başka yerlerde de aynı kelimeler tekrar edeceği için kullanımını görerek öğrenmiş olacaksınız. En iyi yol bu. Böyle öğrendiğiniz kelimeleri, kalıpları unutması da zor oluyor.

Dil bilgisi de elbette önemli fakat bildiğiniz kelime kalıp arttıkça dil bilgisi kurallarını da daha kolay anlamaya başlayacaksınız. Birbirini destekleyen şeyler.

Konulu şeyler okumayı tercih ederim o yüzden önerebileceğiniz okuması basit kitap var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı