Nasıl işletim sistemi yapabilirim?

İşletim sistemini tek başına sıfırdan yapmak çok uzun ve yorucu bir iş. Ancak Linux kernellerin üzerine bir arayüz ekleyerek bir işletim sistemi yapsan da pek bir anlamı olmaz. Yapmak için yapılmış olur.
En küçük sistemlere örnek verecek olursak : KolibriOS .
Her bir karakterin ve ya işlemin bir byte olduğunu varsay, milyon tane karakter var bu işletim sisteminde.
Bir işletim sisteminin nasıl çalıştığını öğrenebilirsin mantıksal olarak, bir işletim sisteminin nasıl yapıldığından çok. Ve arkadaşın dediği gibi bu işle ilgili bir Türkçe kaynak bulmak neredeyse imkansız.
Üniversite kaynaklarında bununla ilgili kaynaklar bulabilirsin: Örnek

İşletim sistemini tek başına sıfırdan yapmak çok uzun ve yorucu bir iş. Ancak Linux kernellerin üzerine bir arayüz ekleyerek bir işletim sistemi yapsan da pek bir anlamı olmaz. Yapmak için yapılmış olur.
En küçük sistemlere örnek verecek olursak : KolibriOS .
Her bir karakterin ve ya işlemin bir byte olduğunu varsay, milyon tane karakter var bu işletim sisteminde.
Bir işletim sisteminin nasıl çalıştığını öğrenebilirsin mantıksal olarak, bir işletim sisteminin nasıl yapıldığından çok. Ve arkadaşın dediği gibi bu işle ilgili bir Türkçe kaynak bulmak neredeyse imkansız.
Üniversite kaynaklarında bununla ilgili kaynaklar bulabilirsin: Örnek
Bence Android'i özelleştirmek iş görebilir yinede.

Operating System kodlama videolarını izlersin. Basit bir şeyler yaparsın ama elle tutulur/performanslı bir şey yapmak tek kişilik iş değil. Binlerce insan gerektirir. Linux gibi bir şey ortaya çıkarma hayallerin varsa maalesef diyorum :) Benim tavsiyem siber güvenlik alanında bir şeyler yap. Her türlü paranı kazanırsın.

Bence Android'i özelleştirmek iş görebilir yinede.
Android işletim sistemini özelleştirmek ROM düzenleme olarak geçiyor.
Sistemin çalışma mantığını değiştirmediğin sürece o işletim sisteminin değiştiği varsayılmıyor. Örneğin Debian işletim sistemini Ubuntu üzerinden ayıran şey çalışma mantığının da değişmesi. Sadece arayüzü değiştirmek bunu değiştirmiyor.

Android işletim sistemini özelleştirmek ROM düzenleme olarak geçiyor.
Sistemin çalışma mantığını değiştirmediğin sürece o işletim sisteminin değiştiği varsayılmıyor. Örneğin Debian işletim sistemini Ubuntu üzerinden ayıran şey çalışma mantığının da değişmesi. Sadece arayüzü değiştirmek bunu değiştirmiyor.
Bence diğer işletim sistemlerindeki eksik olan veya daha iyisi yapılabilecek şeyler konusunda değişiklik yapılmalı, lakin ne kadar zaman alacağını vs bilemem. Debian, Ubuntu Linux tabanlı değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı