Nasıl para biriktiriyorsunuz?

Yazılım öğrenin YTD.
yazılım biliyorum korona zamanı boş vaktim olduğu için bir kaç dil öğrenmiştim web sitesi yapabiliyorum python biliyorum biraz ama artık çok vaktim olmuyor haftada 2 gün kursa kalıyoum eve 6 da dönüyorum spora yapıyorum bi yandan ona da haftada 5 kere günde 2 2.5 saat ayırıyorum vakit kalmıyor

Harçlıklarımdan artanı kumbarama atıyorum. 1 - 2 haftada doluyor. Çıkan paralarla da düzenli altın, döviz alıyorum.

Kazancımın %60'ı yatırıma gidiyor, geri kalanı ile giderlerimi karşılıyorum. Evime alacağım ürünleri toplu alıyorum, mesela şampuan alacaksam 7-8 adet alıyorum. Son kullanım tarihi uzun olan ürünleri evimde stokluyorum, her yılın aralık ayında bu alışverişi yapıyorum yeni yıldaki zamların bir çoğundan etkilenmiyorum. Bunların haricinde kredi kartımdan da getiri sağlıyorum. Yatırımlarımın bir kısmını fiziki olarak değerlendiriyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

Gerçekten sizin şartlarınızda para kısılabilecek bir alan yok ama eğer sigara kullanıyorsanız bırakmanızı tavsiye ederim. Okula otobüsle gidiyorsanız bisiklet tercih edebilirsiniz. Netflix ve benzeri üyelikler varsa onları iptal ettirip kaçak sitelere yönelebilirsiniz. İngilizce biliyorsanız veya başka meziyetleriniz varsa bunları paraya çevirmeye çalışabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur.
İngilizce üzerinden nasıl para kazanabiliriz?

@no.name.nb Bu enflasyonda TL biriktirilmez. Altın, döviz alarak paranızın değerini az da olsa koruyabilirsiniz. Parayı dolara çevirince de bozup harcayasınız gelmiyor. Mümkünse fiziki olarak biriktirin. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Hocam bende günlük ortalama 30 TL alıyorum 5 günde 150 oluyor bazen okulda yemiyorum ama günden kalan fazla olmuyor. Klavye kulaklık falan almak için biriktiriyorum. Ancak birikmiyor. 1,5 ayda daha 400 TL biriktirebilmişim. Kumbara bile 70 TL.

Hocam aileme yük olmamak için ben haftalık 50TL alıyorum 20TL'sini harcıyorum sadece 1simit alarak(4TL simit) param karırsa sonraki hafta para almıyorum ama yine de fazla olmasa da aylık 50TL biriktiyorum.

Gerçekten sizin şartlarınızda para kısılabilecek bir alan yok ama eğer sigara kullanıyorsanız bırakmanızı tavsiye ederim. Okula otobüsle gidiyorsanız bisiklet tercih edebilirsiniz. Netflix ve benzeri üyelikler varsa onları iptal ettirip kaçak sitelere yönelebilirsiniz. İngilizce biliyorsanız veya başka meziyetleriniz varsa bunları paraya çevirmeye çalışabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur.
Ankara’da ne bisikleti adamı ezerler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı