Nasıl vatansever olurum?

Ülke senin değil benim değil kimin ya? Senin belkide dedenin dedesi bu ülke için savaşırken öldü? Nereden biliyorsun? Sen o dedenin dedesine ihanet edip başka ülkeye gidersen orada sana iyi bakacaklarını mı düşünüyorsun? En basitinden örnek vereyim sana, bizim ülkemizde hristiyanlar, yahudiler her neyse Din dersinden muaflar. Ancak yabancı bir ülkede öyle değil, o derse mecbur katılım sağlamak zorundasın. Cidden tüm mesajlarını okudum çok boş yapmışsın. Madem sevmiyorsun bizim ülkemizin zaten bu zihniyetteki kişilere ihtiyacı yok çıkıp gidebilirsin.

Ha birde ergen yaşta çok batının sadece güzel yerlerinin gösterildiği videolardan izleme sen, sana yaramıyor.
Eki Görüntüle 900710
Sen 18 yaşına geldin de ne oldun diyeceğim ki orası daha belli bile değil 10 yaşında Zula oynayan kendini vatansever sanan biri olabilirsin ama her neyse.

Ayrıca durumum olsa direkt çıkar giderdim zaten senin gibilerin ağız kokusunu çekmeye merakım yok.

Almanya, Amerika cennet değil, her istediğin ayağına gelmiyor onu biz de biliyoruz. Türkiye’ye kıyasla daha rahat yaşayabildiğini dile getirdim. Asıl boş yapan sensin. Sen neden böyle üstüme geldin ki şimdi? Hayır yani sadece yaşam şartları Türkiye’den daha iyi diyorum, sen bana “Orası cennet mi? Oranında kötü yanları var.” diyorsun. Yani bunu cidden söyledin mi?

Bu işlerin yaşla alakası olduğunu da düşünmüyorum beyin yaşı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.. Ülkede insanlar beynini kullanmıyor halbuki kimsede sorun yok.
 
Son düzenleme:
Takmışsınız vergiye. Adamlar vergi diye üstüne kar koyup satiyor sizin de gözünüzü boyamışlar alın bakın:

  • Gümrük girişi: 4.000 TL,
  • Gümrük vergisi: 800 TL,
  • ÖTV: 960 TL,
  • KDV: 1.035, 8 TL,
  • Vergiler toplamı: 2.796, 8 TL.
  • Vergili satış fiyatı: 6.796, 8 TL.
Şu anki fiyat dijital 8.200 TL.
Blu-ray versiyonu 8.800 TL (stok sorunu olabilir)
Ekran kartları da aynı 1500 TL'lik ekran kartı 3000 TL (GTX 1650) kimse bayi payını düşünmüyor herkes ağzında sakız gibi vergi diyor. Tamam bazı noktalarda fazla ama çoğunlukla yüksek fiyatlar ülkemizdeki satıcılardan kaynaklı. Dolar bahanesi uydurmayın oradaki satış fiyatının 2 katına satılıyor.

Hepsi vergiyle alakalı ürün Türkiye'ye gelince vergiyi koyuyorlar. Firma bunu aldığında satıp kar edebilmek için fiyatı arttırmak zorunda kalıyor. Hepsi bir yere bağlanıyor. Satıcılardan kaynaklı değil.
 
Olmana gerek yok ki? Türkiye gibi bir ülkeye değmez. Derslerine çalışıp okulunu bitir, meslek edin, çalışıp para kazan ve ülkeyi terk et.

Ülkeden nefret edilmez. Hükümetten nefret edebilirsin, düzeltmeye çalışacağız, bu ülke şu anki halinden çok daha kötü günler gördü. Kimse Vatan'ını satıp gitmedi. Giden de oldu. Sizin gibi insanlar seferberlik olduğunda çatıya kaçıp saklanacak insanlar. Acıyorum size.
 
Hepsi vergiyle alakalı ürün Türkiye'ye gelince vergiyi koyuyorlar. Firma bunu aldığında satıp kar edebilmek için fiyatı arttırmak zorunda kalıyor. Hepsi bir yere bağlanıyor. Satıcılardan kaynaklı değil.

Devlet vergi koyuyor evet özürlüyüm nereden bildin (!) ♿
Bu ülkeyi neden seversin ki zaten? Oku okulunu git yurt dışına.

Bir cahil daha. Atatürk sizin için keşke savaşmasaydı. Keşke o kadar askerimiz sizin için şehit olmasaydı :/
 
Takmışsınız vergiye. Adamlar vergi diye üstüne kar koyup satiyor sizin de gözünüzü boyamışlar alın bakın :

  • Gümrük Girişi: 4.000 TL,
  • Gümrük Vergisi : 800 TL,
  • ÖTV: 960 TL,
  • KDV: 1.035,8 TL,
  • Vergiler Toplamı: 2.796,8 TL
  • Vergili satış fiyatı: 6.796,8 TL.
Şuan ki fiyat dijital 8.200 TL
Blu-ray versiyonu 8.800 TL (stok sorunu olabilir)
Ekran kartları da aynı 1500 TL'lik ekran kartı 3000 TL (GTX 1650) kimse bayi payını düşünmüyor herkes ağzında sakız gibi vergi diyor . Tamam bazı noktalarda fazla ama çoğunlukla yüksek fiyatlar ülkemizdeki SATICIlardan kaynaklı. Dolar bahanesi uydurmayın oradaki satış fiyatının 2 katına satılıyor.
Ek konsol vergisini eklemeyi unutmuşsun. Ocak ayına kadar %50, şu anda %20. Ekran kartı ise başka hikaye. Şu an ABD'de, asıl NVIDIA/AMD anavatanında bile RTX 2060'lar 1500 dolarları görebiliyor.
 
Olmana gerek yok ki? Türkiye gibi bir ülkeye değmez. Derslerine çalışıp okulunu bitir, meslek edin, çalışıp para kazan ve ülkeyi terk et.

Türkiye'nin zaten size ihtiyacı yok merak etmeyin. Hatta bir an önce yurt dışına giderseniz iyi olur.
Sanki üretmeden süper güç olacağız. Üretime bakıyorum" moruq ben yturt dışına gideceğim! " diyenler ile dolu e bu ülke yapmadan vergiyi nasıl koymasın? Gider çok hele bu dönemde.
 

Geri
Yukarı