Nasıl vatansever olurum?

Eğer Atatürk samsuna çıkmasaydı ne olurdu bir düşünelim. Tabi askerlerimizin büyük katkıları var.

Hocam o olmasaydı bu olmasaydı mantığıyla bakarsak oooo. Osmanlı padişahı 2. murad selaniği fethetmiştir yani o olmasaydı Atatürk'ya olmaycaktı ya da Osmanlı ile alakası olmayacaktı ama ülkenin belli bir kısmı Osmanlı padişahlarını sevmiyor hatta hakaret ediyorlar. (Atatürke lafım yok bakış açısı yanlış sadece)
 
Haklısınız atatürkü'müzü sevelim saygı duyalım. Ama o olmasa biz hayatta olmazdık gibi bir kelime kurarsan Vatan'ı kurtarmak için can veren yüz bünlerce şehit'imize haksızlık yapmış olursun.

Onun için örgütleyen kişi ve silah arkadaşları diyoruz. Atatürk değil Atatürk ve silah arkadaşları. Ne yazık ki günümüzde 2 taraf var ve 2'side çok tehlikeli :( . 1. Atatürk'e tapanlar 2. Atatürk'e hakaret edenler. 1. taraf hem Atatürk'ü tanımıyor hem de insanı sinir ediyor. 2. taraf ise aşırı cahil olduğu için birisinin dediğine uyup sosyal medyada değerlerimize sallıyorlar. Biz sadece Atatürk'ün değil Metehan, Fatih sultan mehmed ve daha birçok liderin çocuklarıyız. Eğer bu ülkeyi unutursak ve umursamazsak 5000 yıllık Türk milletine hakaret etmiş oluruz.
 
Onun için örgütleyen kişi ve silah arkadaşları diyoruz. Atatürk değil Atatürk ve silah arkadaşları. Ne yazık ki günümüzde 2 taraf var ve 2'side çok tehlikeli :( . 1. Atatürk'e tapanlar 2. Atatürk'e hakaret edenler. 1. taraf hem Atatürk'ü tanımıyor hem de insanı sinir ediyor. 2. taraf ise aşırı cahil olduğu için birisinin dediğine uyup sosyal medyada değerlerimize sallıyorlar. Biz sadece Atatürk'ün değil metehan, Fatih sultan mehmed ve daha birçok liderin çocuklarıyız. Eğer bu ülkeyi unutursak ve umursamazsak 5000 yıllık Türk milletine hakaret etmiş oluruz.

Hiçde öyle diyilmiyor çoğu kişi Atatürk olmasaydı biz olmazdık diyor. 2 taraf da sıkıntılı Atatürk olmasaydı olmazdık diyenlerde kafalarınn içine beyin var mı yok mu kontrol etmek gerekiyor. Zira biz tarihi köklü bir milletiz sadece kağıt üstünde devlet isimleri değişti. Biz hiçbir zaman esaret altına girmedik. Fatih sultan mehmed olmasaydı başkası vardı yavuz sultan selim olmasaydı başkası vardı kanuni olmasaydı başkası vardı alparslan olmasaydı başkası vardı biz tarihimizde hiç esaret altına girmezken sadece bir adam olmasaydı biz olmazdık gibi bir şey olabilir mi ?
 
Vatan demek : Anne,Baba,Kardeş,Akraba,Dost,Arkadaş,Toprak,Bayrak:demek
Vatan demek: Çanakkale demek Kurtuluş savaşı demek verilen Şehitler demek.
bunları düşün sonra deki acaba ben VATAN severmiyim.
Kişilere şahıslara bakarak bayrağınızdan milletinizden ülkenizden vazgeçmeyin unutmayın şahıslar gidici vatan elbet kalıcı ve payidardır.

Kendi fikrimce.
 
Bak şimdi, eğer güzel bir meslek sahibi olursan geçim kaygın olmaz. Yurt dışındaki çöpçü 4 bin dolar maaş alıyormuş diyorsunuz. Ancak o adamında ona göre borcu var ona göre harcamaları var. Oraların en fakiride o adam. Şu dönemde millet ülkesini seviyor korumak için çabalıyor siz ülke terk etme çabasındasınız. Demek ki herkes bize savaş ilan etse kendimizi kurtarmamız gerekse bir şekilde ülkeden kaçma derdine kapılacaksınız. Neden siz bu yaşadığınız ülkeyi muhafaza etmek için canlarını feda etmiş milyonlarca insan varken halen burayı terk etme çabasına giriyorsunuz anlamıyorum. Afrikada bizim yerimizde olmak isteyen hatta ne bizim yerimizi günde bir lokma ekmek yemek isteyen milyonlarca insan varken halinize şükretmiyorsunuz. Dolar 7.50 olduysa düşmeyecek anlamına mı geliyor? Madem düşmeyeceğine inanıyorsun oku büyü adam ol sen geç devletin başınada düzelt doları. Ayrıca emin olun ki Devletin üst mecralarındaki kişilerde doların yükselmesini istemiyor, ülkemiz kendi kendine bir şey üretemiyorsa doları nasıl engellemeyi düşünüyorsun? Peki nasıl üreteceğiz seninle benimle yeni nesil gençlikle. Ancak görüyorum ki sizdende ümit yok.
Hocam savaş çıksa, emin olabiliriz ki, parası olan, zengin olanların çoğu ülkeden kaçıcak maalesef. Bir ton ünlü var, savaş zamanı geldiğinde, hepsi yabancı ülkede olucak maalesef. Allah göstermesin öyle bir şey olduğu zaman vatanı korumak bize kalıcaktır. Savaş bittiği zaman'da vatan duygusullağına yatacak hepsi. Ben bu yüzden korkuyorum. Savaşta kaç, kazanınca gel duyarlık kas. Tabi aralarında istisnalar olacaktır.
 
Amerika'yı sadece Times Meydanı'ndan ibaret sandığınız için Amerika'da yaşamak istiyorsunuz. Hâlbuki kırsal kesimlerde, sokak aralarında geçinme derdi olan o kadar çok insan var ki. Oturma izni almak, iş bulma gibi durumlar da göç eden biri için sıkıntılı. Oradaki hayatı toz pembe sanmayın, biraz araştırın. Atıp tutmakla olmuyor bu işler.

Evet, Amerika'da asgari ücretle bir bilgisayar toplamak kolay olabilir. Ama yaşamak da oldukça masraflı. Kira masrafları, ev fiyatları gibi durumlar, asgari ücretli bir bireyin geçimini oldukça zorlaştırıyor. Ve o asgari ücretli adam, o kadar derdin arasında kendine iyi bir bilgisayar toplamak için uğraşmaz. Kısacası asgari ücretle yaşamaya çalışmak sadece ülkemiz için değil, neredeyse tüm tüm ülkeler için zordur.

Velhasıl kelam, vatanınızı sevin ve sayın. Saçma bir hayale kapılıp koskoca bir denizin ortasında boğulmayın...

Siyaseti de burada yapmayın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı