Nasıl yağ yakılır?

Makaleler
1
Herkese iyi geceler dilerim, fitnessa baslamayi düşünüyorum yaşım 16. kilolu olmasamda yağ oranim cok fazla ve kas oranim daha düşük. Nasıl yağ yakabilirim, beslenme olarak ne yapmaliyim? Fitnessa 2025'in baslarinda gitmeyi düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Öncelikle beslenmenizi düzenli ve sağlıklı hale getirmelisiniz. Şekeri hayatınızdan tamamıyla çıkarmakla (en azından yavaş yavaş) başlayabilirsiniz.

Herkese iyi geceler dilerim, fitnessa baslamayi düşünüyorum yaşım 16. kilolu olmasamda yağ oranim cok fazla ve kas oranim daha düşük. Nasıl yağ yakabilirim, beslenme olarak ne yapmaliyim? Fitnessa 2025'in baslarinda gitmeyi düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

168 kilo ile başladım bu ay yazın başında YKS'den çıkar çıkmaz şimdi 147 kiloya düştüm. Sabah kahvaltını güzel yap ama sakın yağlı, beyaz unlu, sucuklu, etli bir kahvaltı yapma. Peynir, yumurta gibi basit protein kaynakları, domates (az), salatalık ye. Sabah en az 19 gram protein al. Öğlen bir yoğurtla içine yağ yaktırıcı pul biber, çörek otu gibi baharatlar katarak ye. Akşam ev yemeği ye ancak pilav ve makarna yiyeceksen normal bir insanın yarı porsiyonu kadar ye. Akşam evde bir hafta 3 gün et, 4 gün sebze çıkıyorsa öbür hafta tam tersi olsun. Aileni de bununla ilgili bilinçlendir. Sakın ola sakın ekmek ve şeker yeme. Beyaz ekmek şekerden de tehlikeli. Ekmek çok yemek istersen en fazla 3 küçük dilim orijinal tam buğday veya tam çavdarları ekmek ye. Bu ekmekleri sakın BİM, şok gibi ucuz süpermarketlerden alma içlerinde %60 beyaz un oluyor. Spora git ve her gün en az 900-1000 kalori yakmaya çalış. Spor sonrası kardiyo yapmayı ihmal etme. Spor öncesi veya sonrası çok acıkırsan yanında 7-8 adet ceviz ile süt götür onları ye. Ceviz'in yağları ile sütün yağı seni uzun süre tok tutar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı