"Ne mutlu Türk'üm diyene" ırkçılık olmuyor mu?

Kurallar gereği bazı şeyleri açık açık yazamıyorum. Bu konuyu tartışan yada ırkçılık olarak nitelendiren kişiler zaten siyasidir! Felsefi olarak bu konuyu bizim ülkemizde ele almak istersen sonuç ne olursa olsun bir şekilde siyasete kayacaktır. Kısaca bu konuya tek felsefi tarafından bakamassın, işin siyasi boyutuda var. :d
Evet, hata bende. Aslında bunun biraz da siyasete kayacağını biliyordum hatta emindim ama bir ihtimal araştırma isteğimi normal karşılayıp düzgünce cevap vereceklerini düşündüm.

Öncelikle, bu olaya felsefi düşünce ile baktığımı "aklınızdan çıkarmayı" unutmayın. Zaten linç dolusuna tutulacağım da neyse, söylemek istedim.

Evet, "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sizce ırkçılık değil mi? Yani biz Türkler olarak tabii ki kendimizi manevi olarak yüksek görüyoruz ama bu "Ne mutlu Türk'üm diyene!" dediğimizde Almanlar bizden daha mı aşağıda oluyor? (Bu cümleyi kurduğumuzda bence onları aşağılamış oluyoruz.) Veya diğer milletler. Hepimiz eşit değil miyiz? Hepimiz aynı değerde insanlar değil miyiz? (Manevi olarak.)
Ne mutlu Türk'üm diyene! Çünkü atam namusludur. Şerefsiz sömürgecinin teki değildir! İnsanları dinleri farklı diye katleden değildir! İnsanlara ten rengine bağlı olarak soykırım yapan değildir benim ATAM!
İşte bu yüzden bu söz söyleniyor. Şerefli bir ATANIN soyundan geldiğimiz için!
İster ırkçı say ister ülkücü sözü, ben bu sözü söyleyecek ve bu söz yolundan ilerleyeceğim!

Ne mutlu Türk'üm diyene! Çünkü atam namusludur. Şerefsiz sömürgecinin teki değildir! İnsanları dinleri farklı diye katleden değildir! İnsanlara ten rengine bağlı olarak soykırım yapan değildir benim ATAM!
İster ırkçı say ister ülkücü sözü, ben bu sözü söyleyecek ve bu söz yolundan ilerleyeceğim!
Boşuna tepki vermişsin, okumadan yazma. Adam sadece soru sormuş.

Boşuna burada milliyetçilik kasma. Adam düzgünce merak ettiği soruyu sormuş. Sakince, anlaşılır düzeyde anlatabilirsin.
Anlamadın galiba. Tekrar söylüyorum ben kendi fikrimi ve gerçekleri belli ettim. Boş konuşacaksan hiç konuşma daha iyi. Ve gayette sakin ve gerçekçi düzeyde anlattım. Bu konuda ki en fazla sakinlik bu olur.

"Ne mutlu Türküm diyene"
"Ne mutlu Müslümanım diyene" slogan sözlerinin manası;
Ben diyemiyorum diyebilene ne mutlu demektir. İki söz de yanlıştır ve mantıksızdır. Ancak mantık/muhakeme şartlanmamış bir zihin ister.
Doğrusu: "Ne mutlu ki Türküm"
"Ne mutlu ki Müslümanım" olabilir.
"Ne mutlu Türküm diyene" "Ne mutlu Müslümanım diyene" slogan sözlerinin manası; Ben diyemiyorum diyebilene ne mutlu demektir. İki söz de yanlıştır ve mantıksızdır. Ancak mantık/muhakeme şartlanmamış bir zihin ister. Doğrusu: "Ne mutlu ki Türküm" "Ne mutlu ki Müslümanım" olabilir.

İlk önce git yazdığını oku. Yazdığının içinde cevap yok bir kere.
Atamın ne kadar namuslu olduğu, insanları dini farklılıkları, ten rengi farklılığı yüzünden katletmediği ve onları sömürmediği için Ne mutlu Türk'üm diyene!
Bunu anlamak istemeyen sen anlamayabilirsin ki zaten anlamak da istemiyorsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı