Ne olacak halimize?

Vallahi cok sukur de ettım daha kotu hal alıyor aslında her şey daha fazlasını ıstemeyınce.

Şu an bu yazıyı yazmanız veya görmeniz ya da duymanız bunlar bize çok basit gelen şeyler değil mi? Ancak bunları yapamayanlar da var sırf bunun içinde bile sukretmeliyiz. Ya da başka bir örnek verecek olursak evimizde bulunan musluk bize çok basit geliyor değil mi? Ancak şöyle bir olay vardır Afrika'da bir gazeteci evine su taşıyan bir çocuğa sorar en büyük hayalin ne diye çocuğun cevabı şudur "evimde su akan bir musluğunu bulunması" demek o ki şikayet etmeyin sürekli şükredin Allah zaten istedikleriniz verecektir. Sabretmek lazım tabii ki. sağlıcakla kalın Allah'a emanet olun.

Şu an bu yazıyı yazmanız veya görmeniz ya da duymanız bunlar bize çok basit gelen şeyler değil mi? Ancak bunları yapamayanlar da var sırf bunun içinde bile sukretmeliyiz. Ya da başka bir örnek verecek olursak evimizde bulunan musluk bize çok basit geliyor değil mi? Ancak şöyle bir olay vardır Afrika'da bir gazeteci evine su taşıyan bir çocuğa sorar en büyük hayalin ne diye çocuğun cevabı şudur "evimde su akan bir musluğunu bulunması" demek o ki şikayet etmeyin sürekli şükredin Allah zaten istedikleriniz verecektir. Sabretmek lazım tabii ki. sağlıcakla kalın Allah'a emanet olun.
Hocam elbette sabretmeliyiz ve şükretmeliyiz fakat neden Kuzey ülkelerinden refahı iyi durum da olan bölgelerden örnek vermek yerine Afrika üzerinden örnek veriyorsunuz? Daha iyi olabilecekken alt seviye de olan ülkelerden örnek vermek bize sadece yerimiz de saymamıza sebebiyet verir.

Hocam elbette sabretmeliyiz ve şükretmeliyiz fakat neden Kuzey ülkelerinden refahı iyi durum da olan bölgelerden örnek vermek yerine Afrika üzerinden örnek veriyorsunuz? Daha iyi olabilecekken alt seviye de olan ülkelerden örnek vermek bize sadece yerimiz de saymamıza sebebiyet verir.

Bizim milletimiz kendini aşağıya layık görüyor çünkü örneğin birçok insan kendine o kaliteli yaşamı layık görmüyor. Sabah 7, akşam 8; 50 yaşına gel, alacağın bir Toros olsun. Birçok insan ancak bunu kendine layık görüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam elbette sabretmeliyiz ve şükretmeliyiz fakat neden kuzey ülkelerinden refahı iyi durum da olan bölgelerden örnek vermek yerine Afrika üzerinden örnek veriyorsunuz? Daha iyi olabilecekken alt seviye de olan ülkelerden örnek vermek bize sadece yerimiz de saymamıza sebebiyet verir.

Öncelikle elimizde olanın kıymetini anlamalıyız ki daha da fazlasını isteyelim insan doyumsuz bir varlıktır emin olun ki o kuzey ülkelerinden daha üst seviyede olsak bile daha da fazlasını isterdik. Zaten şükür etseydik ülkemiz şu anda daha yüksek bir mertebede olurdu.

Halimizden şahsen çok memnunum. 2026'da GTA 6 geliyor, Dünya Kupası var. Katılırsak süper olur. Ülke gündemiyle zerre ilgilenmiyorum.
Halimizden degıl kanka halinden memnunsun babadan kalma sırtını dayayacak bır seyler var zannedıyorum hayata 0 hatta - baslayan hıckımse boyle konusmaz

Dünya malına bu kadar düşkün olmayın. Bizim halkımız sukretmeyi bilmiyor üst tabakaya bakacağımıza kendinden altındakilere bakalım lütfen.
Niye bakmayacakmışım? İnsan sağlığının kıymetini bilir o kadar parasız olmanın nesine şükretsin insan? Herkes kendi bacağından asılıyor birinin evinde bende olan şey yok diye niye bir üstünü almaya uğraşmayayım ki? Zaten kısacık ömrümüz var onda da millette yok diye şükredip yerimizde sayamayız.

yanı umarım nasıp olur dıyecegım de ona dahı umıdım kalmadı su ulkede evet benım aılemın de oyle tarlası arsası yok okuldan bır cocugun babasının 8 daıresı varmıs deden kalma mesela ne guzel hepsını kıraya verıyorlar
Benim dediğim en basit örnek hocam. Hadi benim belki şansım yaver gider de alırım şu devirde PS4 bile alamayan var ki bunlar çok çağ dışı cihazlar artık. Hani fark ettiyseniz örneği konsoldan veriyorum motor araba ev gibi şeyler zaten konunun dışında. Şu ülkede öğrenciysen ya da çalışmıyorsan herşey hayal 2 tane teknolojik cihaz için 10 yıllık kalkınma planı gibi plan yapmak bana çok koyuyor açıkçası ki bana iyi kötü para geliyor ona rağmen durum böyle. Eline hiç para geçmeyen birisi için bu şeyler hayalden ibaret.

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar öyle troll falan değilim cidden soruyorum ne olacak halimize? Öğrenciler ayrı dert yaşlısı ayrı...
Yani öğrenciyim. 20 yaşına gireceğim. Askerlik var önümde. Ondan önce YKS sınavım vs. var yani daha önce staj vs. yaptım pastanede az çalıştım. Hayat berbat kalitemiz yok. Sağlık desen çok kötü durumda. Eğitim kalitemiz hayat kalitemiz sıfır. Ekonomik sıkıntılar gittikçe büyüyor. Bu yaşta bunları konuşmak umutsuzluk vs. çok yoruyor. Öyle içimi dökmek istedim. Sıkıldım artık, herkese boyun eğmek zorunda mıyız?
Öncelikle aynı yaştayız, ve üniversite okumuyorum şu an, lise bitti 2 yıl mezuna bıraktım askere gittim geldim şu an buradayım.

Bil ki, askere gitmek seni hayat boyu deşarj edecek. En azından öyle umuyorum. Askere gitmek nasıl anlatsam, başka bir boyuta geçiş yapmışsın gibi sana her şeyi unutturup yaşamayı ve elinde ki fırsatları sevdirecek. Umarım bir an önce deneyimlersin.

Niye bakmayacakmışım? İnsan sağlığının kıymetini bilir o kadar parasız olmanın nesine şükretsin insan? Herkes kendi bacağından asılıyor birinin evinde bende olan şey yok diye niye bir üstünü almaya uğraşmayayım ki? Zaten kısacık ömrümüz var onda da millette yok diye şükredip yerimizde sayamayız.

Şükredince yerinde saymıyorsun öncelikle bu anlayıştan kurtul. Parasız derken neden bahsettiğiniz anlamadım herkesin belli bir maaşı veya kazancı var bu ülkede kimse parasız değil veya açlıktan ölmüyor. Eğer inançlı biriysen bu ayet yeterli olacaktır. Hani rabbiniz size: «şâyet şükrederseniz size olan nimetlerimi artırır da artırırım. Yok eğer nankörlük ederseniz, şunu bilin ki benim azabım çok şiddetlidir» buyurmuştu. (İbrahim suresi 7. ayet)
Hayırlı geceler.

Son düzenleme:
Şükretmenin insanı frenlediğini düşünüyorum çünkü insan ne kadar zengin olursa olsun, elindekilerden bir gün sıkılacak ve farklı şeyler isteyecek; bunu herkes biliyordur. Şükretmek güzel bir şey fakat burada bence olay, bu kadar güzel bir ülkede yaşarken, dört mevsim yaşanırken, boğazlar, denizler, dağlar taşlar bereket fışkırırken bizim burada “Oh be, çeşmeden su akıyor.” dememiz. Tabii ki buna da şükür, fakat bunca fırsat, bunca zenginlik daha iyi değerlendirilmelidir. Zengin insanlar sadece zengin çevreye sahip oldukları için “Ekonomide ne var ya, ülke çok iyi, wow.” diyerek geziyor ama biraz halka inmek lazım. Sonuçta bu zengin ülke hepimizin, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı