Neden Android uzun süre kullanılmaz deniyor?

Telefonlarına yıllarca format atmaz, bir kere bile temizlemezlerse tabii ömrü 2 yıl civarı olur. Açıkçası kullanabilene uzun yıllar gider. Ama 5 yıldan sonra artık sorunlar baş gösterebiliyor destek vb. konularda.
Aynı şey Apple ürünlerinde de geçerli ama gereksiz bir övme var gibi geldi.
5 yıl önce çıkmış Iphone'a WhatsApp yüklenemiyor mu? 😃
OS'a

Aslında bunu OS'e değil, cihazlara söylüyorlar. Çoğu orta-düşük segment Android cihaz en fazla 2, bazen 1, hatta bazen hiç sürüm güncellemesi almıyor. Mesela bunu amiral gemisi Samsung'lar için söylemek doğru olmaz. Apple cihazlar daha uzun süre güncellemedesteği alıyorlar.
Android'in öyle bir sıkıntısı yok. İnsanlar bunu unutuyor sanırım.
4.4.2 kullanıyorum, tarayıcı desteği hariç hala ciddi sorunum yok.
Via tarayıcı öneririm.

Aynı şey Apple ürünlerinde de geçerli ama gereksiz bir övme var gibi geldi.

OS'a.

Hocam işte en yeni iOS özellikleri alabiliyorsun ve optimizasyon sorunları olmuyor. Aslında sorun optimizasyon. Mesela 7 sene önce çıkmış 6S şu an PUBG açabiliyor. 7 sene önce çıkmış bir Android telefon bırak PUBG Google bile zar zor açar.

Android'in öyle bir sıkıntısı yok. İnsanlar bunu unutuyor sanırım.
Güncelleme almıyor. Bir sürü güvenlik açığı oluşuyor. Günümüz internet çağı ve işlemcinin RAM ile olan köprüsünden dahi veri çalınabilirken göz göre göre cihaz savunmasız kalıyor.

Şu an elimde iPhone 6 da var eski bir Android cihaz da. İkisi de 2014 çıkışlı. İkisi de gayet çatır çatır kullanılıyor. Önemli olan telefonun özelliklerinden ziyade iyi kullanılması olduğunu düşünüyorum.

Ben bu olayı anlamıyorum. Android sürekli en son sürümde kalması gereken bir işletim sistemi değil. Telefon dayanıklılığı vb detaylar da Apple'a göre aynı. Ailecek GM Discovery'i 5 sene kullanmışlığımız var. 5 yıl önce çıkmış iOS'a WhatsApp yüklenemezken Android'te böyle bir sorun yok.
Tutup 200$ dolarlık Android cihaz kullanırsanız 5 yılı geçin 2 yıl dayanmaz.

Android uzun süre kullanilmaz diyenler mesela Redmi, Poco cihaz alıp uzun süre stabilite bekleyenlerdir. iPhone fiyatlarıyla aynı olan S21, Google Pixel 6 alırsanız uzun ömürlü olur. Yine de ben iOS'u daha çok seviyorum. (Pixel 6 efsane bir cihaz bu arada.)

Ama Android cihazlar en fazla 4 yıl update alıyor. (Bence az değil, iOS ile arada 1 yıl falan var güncelleme suresi olarak.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı