Neden Android uzun süre kullanılmaz deniyor?

Hocam bence bu Android uzun süre kullanılmaz meselesi model sayı ve çeşidinden geliyor. IOS'a sahip İphone modelleri Apple tarafından modelce az ve en üst seviye olarak nitelendirdiğimiz amiral gemisi modelleri olarak üretiliyorlar ve haliyle ömrü uzun oluyor, ancak Android'e sahip modeller birçok marka tarafından sayısız modelde üretiliyor ve bu bir sorun yaratıyor. Bence telefonları muadilleri ile karşılaştırırsak, İphone 11-Samsung Galaxy Note 10 gibi, ortada bir sorun olmaz. Bazı modeller diğerini geçiyor. En bilindik Android üreticisi Samsung'u ele alırsak A51 ile İphone 12 performansı ve ömrü elbette aynı olmayacaktır. Onun yerine karşılaştırmayı İphone 12 ve Samsung Galaxy S21 olarak yaparsak elde edeceğimiz sonuç daha gerçekçi olacaktır. Mesela bence İphone 11 - Galaxy Note 10 karşılaştırmasını Samsung kazanırken; İphone 12-S21 karşılaştırmasını Apple kazanıyor. Amiral gemileri, amiral gemileri ile karşılaştırılmalı ve ona göre sonuca ulaşılmalıdır.

Dostum staj zamanı Huawei Mate 10 Lite aldım staj paramı biriktirerek kendim aldım Android sahip bir telefon 2 yıla girince takılmalar kasmalar başlıyor yani mantık olarak her iki yılda bir telefon değişmen gerekiyor benim arkadaşımın iPhone 7 Plus vardı 4 senelik telefon bir kere telefonun üstüne düştü arka cepte iken telefon yamuldu fakat hala çalışıyor bir dahaki telefonum kesinlikle iphone'dur.

Android'e sorun şu güvenlik güncellemesi gelmiyor Android güncellemesi yapmıyor yani 2017 aldık cihazı. Android 8 başka bir Android işletim sistemi yok. Bir yerden sonra güncelleme kesmesi kötü bir şey Allah'tan Google Play sorun çıkarmıyor.

Dostum staj zamanı Huawei Mate 10 Lite aldım staj paramı biriktirerek kendim aldım Android sahip bir telefon 2 yıla girince takılmalar kasmalar başlıyor yani mantık olarak her iki yılda bir telefon değişmen gerekiyor benim arkadaşımın iPhone 7 Plus vardı 4 senelik telefon bir kere telefonun üstüne düştü arka cepte iken telefon yamuldu fakat hala çalışıyor bir dahaki telefonum kesinlikle iphone'dur.
iPhone 7 Plus'in ederi fiyata Android kullansaydınız bunu yazmazdınız. Almış olduğunuz cihaz orta sınıf bir cihaz iken 7 Plus amiral gemisidir.

Evet, haklısınız. Bu güvenlik açıklarının kullanımı genelde Play Store'nin diplerindeki saçma uygulamalarda oluyor. Bilinçli kullandığım için benim için almama nedeni olmasa da başkaları için olabilir.
Sisteme kasten zararlı yazılım yüklemenin güvenlik açıkları ile bir alakası yok. Bilinçli olmak güvenlik açıklarına karşı korumaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı