Neden böyleyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bunları bizden biri büyüyünce yapacak inşallah.
Büyüyünce parti mi kursam veya bizim içimizden kuran birisi söylese de büyüyünce katılsam mı?

Modern tesisler dışında ziraai faliyetler için meslek erbabı insanlar lazım. Modern tesisler ve fabrikalar zaten kurulur.

Eğitim ve halk sorunu derhal çözülmeli halk gittikçe yozlaşmakta sorunun neresinden dönülürse kardır artık.

Dershaneler açık kalabilir ve insanların ekstra kurs almasına belli bir seviye katılırım fakat özel okul tamamıyla kalkmalı.
Finlandiya ve Japonya gibi ülklere bakarsan yabancı kolejler hariç özel okul diye bir kavram yok.

Özel üniversite veya kolejler kalabilir ama lise dahil alt seviyesine kadar özel okul saçmalığı kalkmalı adil bir rekabet ortamını zedelemekte.
Anaokulu ve kreşler zaten bağımsız olduğu için onların faliyetleri içinde bir sakınca yok.

Bu çok uzun vadeli bir plan. Bizim ülkemizde uygulanması çok zor. Nordic ülkeleri bile 2000'de etkisini gördü. Bizim partilerimiz geldikten sonra önceki partinin yaptıklarını yıkıyor.
Şu konuda o kadar haklısınız ki haklı olduğunuzu betimleyecek bir kelime bulamadım.
Hocam genel olarak tarımı makineleştirsek sorun ortadan kalkacak zaten. Hala makasla çay topluyoruz. Çeltiği elle topluyoruz. Kas gücüne dayanan tarımımız var bu gelişmenin önündeki en büyük engel. Ben kooperatiflerin güçlendirilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Çünkü güçlü kooperatifler, örneğin Hopa Kooperatifi, makineli çaya geçti ve 15 ülkeye tek başına ihracat yapıyor.

Ertelemek veya sorunlardan kaçmakla çözüme kavuşamazsın.
Ben mesajım içinde açıkça belirttim temel ihtiyaçlardan vergilerin kaldırlarak halkın daha huzurlu yüksek refahlı bir hayat yaşaması ile yozlaşma sorunu kalkar.
Çünkü, bazı insanlar sırf yemek için bile birbirini yiyor.

Betona yapılan yatırımlar iptal edilip sanayi-tarım-meslek kollarına yapılmalı.

Hocam şöyle söyleyeyim. Şu anda Türkiye yatırım açısından sağlıklı bir ülke değil. Yani bu yatırımların devlet eliyle yapılması gerekiyor. Devlet eliyle dememden kastım eski neoliberal düzen ile yatırımı devlet yapacak. Kar etmesi için de yatırımcılara peyderpey ortaklık verecek. Örneğin Ordu Yardımlaşma Kurumu gibi bu yatırımlarını vergiden muaf tutacak ve hızlı bir şekilde üretim gerçekleştirilmiş olacak. Yani burada vergileri kaldırmak bir çözüm değil. Devletin paraya ihtiyacı var. Vergileri düşürmek kısa vadede vatandaşları rahat ettirebilir ancak uzun vadede çok büyük zarara uğrayacağız.

Nasıl çiftçiler kaynak kaybı ya, biz çiftçiydik tayfadan da çiftçi var. Çiftçilerde parası olan makineleşiyor olmayan işte.

Üretimi ve ekonomiyi büyüttükten sonra ülke ihracattan kazanacağı paralar ile vergi sorunu dengelenir.
Azaltmak derken yok etmekten kast etmiyorum.

Şu an için geçerli abartı vergi sistemi yok edilmeli halkın belini bükmüyor direkt belini kırıyor.

Adalet sistemi için gerekli düzenleme yapılır ve yatırımcıya güven ortamı oluşturulur.
ben mesajım içinde pek adalete değinmedim ama gerekli planlama ve kaygıların gidirilmesi yatırımcıyı ülkeye çekecektir.

Ekonomik olarak gelişmiş ülkelerden birisi olan ABD ekonomi bakanın bir teorimi var vergi ne kadar artrırsan vergi gelirin azalır çünkü bir yerden sonra halk vergilerden ürün alamaz hale gelir.

Şu an bu iliklerine kadar gerçekleşmekte.

Nasıl çiftçiler kaynak kaybı ya, biz çiftçiydik tayfadan da çiftçi var. Çiftçilerde parası olan makineleşiyor olmayan işte.
Çiftçiler modern zamana ayak uyduramıyor. Ayrıca harcadıkları su her şeyden daha fazla. Kendi dedem çiftçi olduğu için biliyorum. Ben modernleşmesini sağladım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…