Neden bu şartlarda yaşamak zorundayız?

Coğrafya kaderdir. Hayat bizim için daha zorlu geçiyor. Hele hele Türkiye'de zengin sınıfında değilsen çok daha zor. Bir şekilde kurtulmaya çalışacaksın bu ülkeden. Artık üniversite ile mi, başka yol ile mi gidersin bilmiyorum. Ben üniversite yolu ile gideceğim umarım bu ülkeden.

@Sidi Alcala siz kaç defa gittiniz acaba Amerika'ya? Dürüstçe bir cevap vereceğini sanmıyorum ama içimde kaldı, sorayım dedim 😂

0? Benim nerede atıp tuttuğumu gördünüz Amerika böyle Amerika şöyle diye?
Coğrafya kaderdir. Hayat bizim için daha zorlu geçiyor.

Tek kedinizi öyle sanıyorsunuz değil mi? "bizim için daha zorlu" Zimbabve'de doğan insan burayı Kanada gibi görüyordur muhtemelen :D
 
Arkadaşlar dün klasik ergen filmlerinden birini izledim. Herkesin de bildiği gibi okullar çok güzel, eğitim sistemi bizden kat kat iyi. Ekonomisi iyi. Dündendir şunu sorguluyorum. "neden?" mesela neden o ülkede hayatı yaşayan çocuklardan biri bizler değildik? Neden bu şartlarda yaşıyoruz? Oyun oynamak bile lüks. Şahsen bir şansım olsa bir dakika durmam burada. Bazıları diyor da ben hayatımdan memnunum bırakmam gitmem falan. Hayatın iyiyse zaten neden gidesin ki? Sen her gece kaygıyla uyuyamamayı biliyor musun? Ailem olmasa sokakta kalan çocuklar gibi olacaktım. Çok şükür en azından ailem var. Neden o çocuklar sokakta peçete satıyor? Neden ben yıllarca okuyup işsiz kalmayacağımdan emin değilim? Kafayı bozdum biraz tartışalım arkadaşlar.

Doğacağın yeri seçemezsin, aileni seçemezsin ama geleceğin senin elinde kardeşim.
Bunu tek yolu; hedefini belirmen ve azimli olmaktır.

Benim tek sıkıntım ekran kartı alamamak oldu. Diğer yönden bir sıkıntım olduğu söylenemez. Aman aman bir dert edinmedim yani. Ne insanlar gördüm, nankör olmama gerek yok bir ekran kartı için.
 
Benim tek sıkıntım ekran kartı alamamak oldu. Diğer yönden bir sıkıntım olduğu söylenemez. Aman aman bir dert edinmedim yani. Ne insanlar gördüm, nankör olmama gerek yok bir ekran kartı için.

Bende sistem alırken daha iyi bir ekran kartı alsaydım başka derdim yok vallahi halimize şükür. 🤣
 

Geri
Yukarı