Neden Casper Laptop Almamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nitratium_TR

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben daha önceden bir laptop almak istemiştim. Buraya yazmıştım seçtiğim Casper Laptop'u. Bana Casper pişmanlıktır sakın alma berbat casper alınırmı tarzında cevaplar gelmişti. Daha geçen ay bir arkadaşım aldı Casper Laptop. Şu anda gayet memnun. Nvidia gt840m modelli ekran kartına sahip bir laptop aldı.
CASPER CN-VSD4712B CORE İ7 4712MQ 2.30GHZ-8GB-1TB HDD-2GB-15.6-W8.1 NOTEBOOK
Nvidia gt840m'in verdiği normal fps değerlerini veriyo. Arkadaşım benim gibi 10-11 saat oyun oynuyor. O saatlerde anca ısındığını söyledi ki bu kadar süreçte oyun oynatıp ısınmayan laptop yoktur herhalde.
Bence sistemine görede çok uygun bir laptop alınır. Bu sakın alma çok kötü falan diye cevaplar gönderenler zaten casper kullanmamış arkadaşlar. Casper kullanlarda da var şikayetler ama şikayet monster kullanıcılarındada var.
Ben daha önceden telefon hakkında da bir konu açmıştım Samsung s5 alma dediler aldım çok memnunum. Ben böyle bir yazı yazma gereksiniminde bulundum. Bence Casper alınır. Ancak hala casper kötü diyorsanız lütfen yorum olarak kötü yönünü yazın. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

İnsanlar bazı şeyleri tecrübe etmeden anlayamıyor. Buna kazıklanmak da dahil.
Ben de duyuyorum bu tarz yorumları sürekli. Peki bu Casper'ın neyi kötü ? Hiç kullanmadığımdan soruyorum.

BEN bir Casper kullanıcısıyım ve bilgisayarımı 2 sene önce aldım. Özellikleri;
  • Intel i5 3210m
  • 8 gb ram
  • 2 gb nvidia geforce gt630m
  • windows 8 (oem lisanslı)
  • 750 gb hard disk
Böyle yazınca bilgisayar mükemmel gözüküyor. Bir de fiyatı çok ucuzdu. (1400 TL)
Şimdi sana ne olacağını söyleyeyim.
Benim bilgisayarım 4 sefer fiziksel arıza gördü.
  1. Klavyesi bozuldu üstelik hiçbir tuşu basmıyordu.
  2. Klavyesinin sürücüsü bozuldu bazı tuşlar basmıyor yine klavye değişti ama önemsemiyorum.
  3. Ekranı bilgisayara bağlayan aralıklar olan menteşeler 3 sefer değişti.
  4. Hard disk bozuldu servise verdim. Üstelik ekran bile kırık geldi. 57 iş günü bekledim. Ve sonra bilgisayarım geldi.
  5. Fan durduk yere bozuldu. Bilgisayar kendi kendine kapanmaya başlayınca anladım.
Açıkçası söyleyeyim.
Casper'dan nefret ediyorum. 2 sene önce kendimi lanetliyorum ki keşke Casper almasaydım diye.
Sen sen ol Casper bilgisayar alma.
Karşılaştığım bir yorum. Casper kullanmadım.

Ben de Casper kullanıcısıyım ve 2009'da aldığım masaüstü bilgisayarda en ufak bir sorun çıkmadı. Alırken bana da demişlerdi alma pişman olursun diye ama pişman olunacak bir taraf göremiyorum.

Casper bilgisayarlarda genelde yüksek bir işlemci kullanılır, düşük fiyata ama yine de iş görecek (oyun için değil) bir ekran kartı kullanılır. Bunların dışındaki bütün parçalarda ise fiyatı en düşük olan ürünler kullanılır.
Masa üstü bilgisayarlar için söylemek gerekirse kötü bir anakart (ses çıkışları rezalet olur genelde). Ucuz ve bozulmaya meyilli bir güç kaynağı (80+ veya başka bir sertifikanın izine rastlanmayan bir güç kaynağı, genelde 400w değerini bile göremezsin ayrıca). Ram teknolojisi hakkında bir bilgim olmadığından Ram'lere yorum yapamayacağım. Hard Disk bile 7200 Rpm olmaz 5400 Rpm olur ucuz olur.
Uzun lafın kısası davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Casper bilgisayarlarda genelde yüksek bir işlemci kullanılır, düşük fiyata ama yine de iş görecek (oyun için değil) bir ekran kartı kullanılır. Bunların dışındaki bütün parçalarda ise fiyatı en düşük olan ürünler kullanılır.
Masa üstü bilgisayarlar için söylemek gerekirse kötü bir anakart (ses çıkışları rezalet olur genelde). Ucuz ve bozulmaya meyilli bir güç kaynağı (80+ veya başka bir sertifikanın izine rastlanmayan bir güç kaynağı, genelde 400w değerini bile göremezsin ayrıca). Ram teknolojisi hakkında bir bilgim olmadığından Ram'lere yorum yapamayacağım. Hard Disk bile 7200 Rpm olmaz 5400 Rpm olur ucuz olur.
Uzun lafın kısası davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Hocam, atalarımız ne güzel söylemiş: Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Ben de Casper kullanıcısıyım ve 2009'da aldığım masaüstü bilgisayarda en ufak bir sorun çıkmadı. Alırken bana da demişlerdi alma pişman olursun diye ama pişman olunacak bir taraf göremiyorum.
Sadece Facebook'a giriyorsanız normal. Dizüstü olsa Facebook'a girerken bile ısınır. Ayda bir açtığım malum markalı laptopuma baktıkça ağlayasım geliyor.

Ben 2010'dan beri Casper masaüstü kullanıyorum. Bu bilgisayarı alırken özellikleri mükemmel diye aldım. Herkesin dediği gibi ısınma sorunu veya kötü parçadan dolayı bozulma yaşamadım. 4 sene de bir kere bile herhangi bir servise götürmedim. O bilgisayarda bitirdiğim oyunun haddi hesabı (hiç biri gta 4 kalitesinden daha iyi değildi) yok. Hala aynı bilgisayar da CS GO'yu günde 4-5 saat oynuyorum. Şu an üretilen Casper marka bilgisayarlarla alakalı pek bir bilgim yok ama 4 sene önce benimkini üreten adam şimdi niye kalitesini bozsun diye düşünüyorum. Şunu da söylemeden geçemicem kesinlikle oyun bilgisayarı düşünüyosan Casper alma biraz parayı gözden çıkar orta halli bir oyun bilgisayarı al.

Hocam, atalarımız ne güzel söylemiş: Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Sadece Facebook'a giriyorsanız normal. Dizüstü olsa Facebook'a girerken bile ısınır. Ayda bir açtığım malum markalı laptopuma baktıkça ağlayasım geliyor.
Kardeşim bak arkadşım cidden 10-11 saat oyun oyuyor. Cihazın anca ısındığını söylüyor.

Ah ah... Bir Casper kurbanı daha geliyor. Neyse alır ve 1-2 ay sonra nedenini görür. Ne diyelim.
Sebebini de iletebilir misin ???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı