Neden Casper Laptop Almamalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Casper = Hüsranlık, Şişirmece, Ucuz, Kalitesiz... Daha anlatmama gerek var mı? -SypeR

Kime sorarsan sor, Casper'dan nefret eder. Kimseye tavsiye etmez. Yakın bir arkadaşım Casper bilgisayar almıştı. Laptop bildiğin soba oluyordu soba! Yavaşlamalar, 3 kere servise götürüp hala düzelmemesi başına gelen başlıca olaylar. En sonunda bozuldu zaten o bilgisayar. Şu konulara bakabilirsin :

Casper neden hep kötüleniyor ?
Casper Sonunda Yanmayı da Başardı!
İflas Etmesini İstediğiniz Şirketler
Casper Pişmanlıktır.
Casper saçmalığı
Casper Pişmanlıktır

Recep Baltaşın, Casper konularında gördüğüm bir mesajı ;
Cihazı yeni almışsın, şimdi memnunsun. Yarın öbürgün Windows 10 çıkar, güncel BIOS olmadığından dolayı Windows 10 yükleyememe hatası çıkar. Olmaz deme, olur mu olur. Bak bu blog girdisi 15.000'den fazla okundu. Güncel BIOS bulamadığı için Windows 8 kuramayan 15.000 Casper sahibi. Güncel BIOS nerde ? Technopat'ta. Casper ? Casper'ın umurunda mı. Ürünü satmış parasını cebine koymuş...

Bilgisayar dünyasına girmem, ilk aldığım Casper bilgisayardan Casper servsinin 32 MB RAM'i cihaz garanti kaspamında olamsına rağmen servis ücreti niyetine sökmesi ile oldu. Technopat'ta Casper incelemeyiz, Casper tavsiye etmeyiz, Casper tavsiye edene de kullanıcıları yanlış bilgilendirmekten dolayı ceza veririz. Açık ve net! 2004 yılında CHIP Online Forum'da aktif olarak yazmaya başladım. Bugün sene 2015, 11 sene oldu ve halen daha Casper BIOS güncellemesi sunmayan, sürücü güncellemesi sunmayan, kalitesiz ürünler üreten ve halen daha tavsiye etmediğim bir firma.

Technopat nasıl bu kadar başarılı oldu biliyor musunuz ? Kapımızı çalan her firmayı içeri almayarak Technopat'ı bugünlere getirdik. Kendimiz kullanmayacağımız, kalitesini onaylamadığımız ürünleri incelemiyoruz ve okurlarımıza tavsiye etmiyoruz.

O mesajın olduğu konu ise bu : https://www.technopat.net/sosyal/konu/casper-kalite-yorumu.165595/

Bir internet sitesinde Casper Laptop'un ısınmadan ekranının çatladığını okumuştum.

2007 den beri Casper kullanıyorum.
Casper bir Nirvana D100 gibi bilgisayarlar oyun bilgisayarı değil, alırken soruyorlar ''oyun mu iş için mi?'' diye.

Bazıları Casper bilgisayara oc yapmaya çalışıyor, bozulunca da ''Casper kötü!'' diyorlar.
Casper ya ECS ya da Foxconn anakart kullanıyor, bazı parçalarını söküyor.
Ona oc yapamazsın!
Nirvana D100'de ses kartı leş gibi, gittim ses kartı aldım.
Ekran kartı R5 220... VGA'sı söküldü, gittim ekran kartı aldım.
4 GB RAM yetersiz geldi, gittim RAM aldım.
Casper uğraştırır ama biraz işlersek güzel bir oyun bilgisayarı haline getiririz.
Casper pişmanlık değildir, kullanmasını bilen kullanır.
Casper sadece 1000-2000 liralık bilgisayarlar satmıyor,
2600 liraya çok güzel oyun bilgisayarları satıyor.

Casper'a ucuz deriz, almayız gideriz 10000 liraya bilgisayar toplatırız.
Belki 800 liralık uzun yillar dayanır, toplama bilgisayarda evden çok serviste yatabilir?
Teknoloji şanş işidir, ucuzu pahalısı olmaz.
Ondan saygı gösterip hiç bir şeyi kötülemeyelim :)

Casper bir Nirvana D100 gibi bilgisayarlar oyun bilgisayarı değil, alırken soruyorlar ''oyun mu iş için mi?'' diye.

Bazıları Casper bilgisayara oc yapmaya çalışıyor, bozulunca da ''Casper kötü!'' diyorlar.
Ona oc yapamazsın!
Casper uğraştırır ama biraz işlersek güzel bir oyun bilgisayarı haline getiririz.

Belki 800 liralık uzun yillar dayanır, toplama bilgisayarda evden çok serviste yatabilir?
Kardeş afedersin ama okuma yazma biliyor musun? Bunları sen yazıp okudun değil mi? Bak tekrar alıntılıyorum şurayı:

Bunları sen söyledin. Arkadaş işte 4 GB Ram, R5 220 ve kötü bir ses kartı. İşte bunu yapan Casper. Senin yaptığın Casper'in dandik kasasına bir kaç bileşen eklemekten başka bir şey değil. Onun yerine git sıfırdan PC topla.

Kardeşim adam bize deli gibi övdü gitti babamın aklını celdiler istemeden almak zorunda kaldik ama bu kadar da kalitesiz bi urun olamaz. Ekran kartı çalışmıyor servise yolladık formatlayıp geri yolladılar twitter üzerinden iletişime geçtim sürücü güncel mi dedi başka birisine götürdum neden casper aldın dedi ben onlara verdiğim parayı bile haram ediyorum gerisini sen düşün.

O parçaları bir yere attığımı mı sanıyorsun?
gittim bir servise şu parçaları değiştirmek istiyorum, ver şunları.
üstüne azıcık para ekle tamamdır!
zaten 1200 liraya oyun bilgisayarı mı olur?
Pc şuan 2000 tl değerinde, zaten 2000 liralık bilgisayarlarda genelde aynı sistem.
Casper sadece verdiğimiz paranın değerinde bilgisayar veriyor.
gibipte 800 e 3000 liralık pc vermez

O parçaları bir yere attığımı mı sanıyorsun?
gittim bir servise şu parçaları değiştirmek istiyorum, ver şunları.
üstüne azıcık para ekle tamamdır!
zaten 1200 liraya oyun bilgisayarı mı olur?
Pc şuan 2000 tl değerinde, zaten 2000 liralık bilgisayarlarda genelde aynı sistem.
Al sana 2000 TL lik sistem. Casper'in Bios saçmalığı ile de uğraşmana gerek yok. Sen birde kendi Casper sistemini at bakalım.
Adsız.png

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben daha önceden bir laptop almak istemiştim. Buraya yazmıştım seçtiğim Casper Laptop'u. Bana Casper pişmanlıktır sakın alma berbat casper alınırmı tarzında cevaplar gelmişti. Daha geçen ay bir arkadaşım aldı Casper Laptop. Şu anda gayet memnun. Nvidia gt840m modelli ekran kartına sahip bir laptop aldı.
CASPER CN-VSD4712B CORE İ7 4712MQ 2.30GHZ-8GB-1TB HDD-2GB-15.6-W8.1 NOTEBOOK
Nvidia gt840m'in verdiği normal fps değerlerini veriyo. Arkadaşım benim gibi 10-11 saat oyun oynuyor. O saatlerde anca ısındığını söyledi ki bu kadar süreçte oyun oynatıp ısınmayan laptop yoktur herhalde.
Bence sistemine görede çok uygun bir laptop alınır. Bu sakın alma çok kötü falan diye cevaplar gönderenler zaten casper kullanmamış arkadaşlar. Casper kullanlarda da var şikayetler ama şikayet monster kullanıcılarındada var.
Ben daha önceden telefon hakkında da bir konu açmıştım Samsung s5 alma dediler aldım çok memnunum. Ben böyle bir yazı yazma gereksiniminde bulundum. Bence Casper alınır. Ancak hala casper kötü diyorsanız lütfen yorum olarak kötü yönünü yazın. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ben casper bilgisayar aldım 3-4 kez tamire götürdüm. Bilgisayara vurduğum anlar oluyor. Casper almayın gidin HP, Asus, Msi, falan alın casper pişmanlıktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım biz bazı arkadaşlara Casper ın kötü olduğunu ne kadar anlatırsak anlatalım, anlamayacaklar. Tamam, düşünce özgürlüğü denen bir şey var. Casper ın iyi olduğunu düşünüyorsanız, Casper alın. Fakat birkaç ay sonra forumda Casperınız hakkında konu açtığınızda size cevabımız %70 ihtimalle şöyle olacaktır;
"O bilgisayarı çöpe at. Ya da sat."
Daha doğru düzgün BİOS güncellemesi bile çıkarmayan firmayı övmeyin bana.

Ona oc yapamazsın!

Teknoloji şans işiyse kaliteli ve muadil kavramı tamamen ortadan kalkardı. İkisi de kolay bozulabilecek ürünlerse niye biri 1000 liraya satılırken diğeri 50 lira? 1000 Tl olan ürün 7-8 yıl çalışabilecekken Casper'in kullandığı 50 liralık ürün 1-2 yıl sonra çip olarak ya da mekanik olarak bozuluyor da ondan. Performansına değinmiyorum bile.
Toplama alıp bozulma olayına gelince, fabrikalar bir malı satarken eğer 100 adet mal alınıyorsa 5 tanesini bedavaya verirler çünkü %5 ihtimalle ürünler bozuk çıkabilir, verdiği ürünlerle bu bozuk olanlar değiştirilir. Yani uzun süre serviste yatmaz toplama bilgisayar.
Bu arada 4 yıl Casper bilgisayar kullandım + 1 kere de bakkal kazığı yedim.
Eskiden bilgisayar kullanıcıları bilgiye bu kadar rahat ulaşamaz, neyin ne olduğunu kazık yemeden anlayamazdı ama işler değişti. Artık her şey daha belirgin, öğrenmeniz için artık kazık yemenize gerek olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı