Neden Çoğu Kişi Intel Fanı?

Ben AMD Ryzen 3 kullanıyorum ve memnunum. İntel çok iyi bir firma ve AMD'den daha fazla fanının olmasının sebebi bana göre reklamını çok daha iyi yapması. AMD kalite anlamında İntel'in gerisinde değil ama marketing anlamında gerisinde.
 
Bir Ryzen 7 2700x kullanıcısı olarak söylemek isterim ki intel fanboyları genelde teknolojiyi yakından takip etmeyen marka bilinirliliği ve yıllardır süregelmiş olan "bukadar adam kullanıyorsa iyidir heralde" zihniyeti yüzünden Ryzen işlemcileri araştırmaya gerek dahi duymadan satın aldıklarını düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin iki kulvarda yol aldığını unutmamak gerekir. Ekran kartı kanadında Nvidia giriş ve üst seviyede tartışılmaz başarılara ulaşıp AMD ile orta seviyede rekabet halindeyken bu yarış bence işlemci kanadında Intel ile kafa kafaya noktasına gelmiş bulunmaktadır. Bundan 5 sene önce AMD iflas etti haberi kimseyi şaşırtmazdı. İki kulvarda farklı firmalarla rekabet eden bir firmanın batmadan rekabetin içerisinde kalması büyük başarıdır.
 
Intel'in sanki AMD ile kafa kafaya gidiyormuş gibi abartıldığı kadar performans artışı olmadan yeni işlemcileri piyasaya sürmesi de beni Intel'den uzaklaştırıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel uzun zamandan beri işlemci yapıyor ve prestiji iyi. AMD'nin prestiji FX ve Eski Athlon serilerle lekelendi. İnsanlar Zen mimarisini umursamayıp hala "AMD çok ısınıyor" cümlesini kullandılar. Gerçekten iki işlemcide gayet iyi. Fakat burada önemli olan siz bilgisayarınızı ne olarak ne olarak kullanacağınız. WorkStation olarak kullanıp render almak mı, server olarak kullanmak mı? Veya sürekli oyun oynayıp günlük işlerinizi video izlemeye mi harcamak. Burada hangisini istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Kısacası özet olarak; Oyun oynamak için Intel, iş için render, server olarak kullanma veya buna benzerler bunlar için de AMD tercihimdir. Fakat Intel pahalı olduğu için şuanda her türlü AMD tercihimdir.
 
Bu konuyu iki markaya da eşit mesafede duran biri açsa idi çeşitli açıklamalar yapılabilirdi. Ancak görüyorum ki konuyu açan arkadaş AMD fanı. Amacı da üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Herkes istediğini alır geçer. Çok üstüne düşmeye gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı