Herkes en iyiye benzemeye çalışıyor, olay bu.
Genel olarak Apple ürünleri kaliteli olsa da Türkiye'de çoğu insan kalitesinden değil adından dolayı alıyor. Hatta birine sormuştum verdiği cevap:Mantıklı bir düşünce hocam. Bunu okuduktan sonra YouTube'da izlediğim bir röportaj aklıma geldi. Kadın, insanlara hangi telefonu kullandıklarını ve istedikleri telefonu sormuştu. Birisi 2 senedir iPhone kullanıyorum Apple'a geçmeyi düşünüyorum demişti çok gülmüştüm. Belki alakasız ama aklıma geldi.
Ben de iPhone kullanıyorum ve Andriod'i dandik bulmuyorum. Kendi ailemden biliyorum anlattığınız durum doğru.Genel olarak Apple ürünleri kaliteli olsa da Türkiye'de çoğu insan kalitesinden değil adından dolayı alıyor. Hatta birine sormuştum verdiği cevap:
-Hangi telefonu kullanıyorsun?
+Iphone
-Peki hangi özellikleri için veya neden Iphone kullanıyorsun?
+Çünkü o Iphone adı var. (Başıma geldi fake değil.)
Telefon piyasasında daha iyisi var mı?En iyisi olmasa bile ''insanların'' gözünde en iyi marka. Piyasaya yön vermesi gayet normal bir durum.
Hocam ağızına sağlık güzel yazmışsınız.Apple her iPhone modelinde en kaliteli işlemcisini kullanıyor. Tanıtıldığı tarihteki en iyi mobil işlemci oluyor telefonlarında. Türkiye'de insanların donanım bilgisi olmadığı için 'Apple bir kere adı var' mantığı buradan geliyor. Apple'a yüksek bütçelerle para ödeyip telefon alanlar telefonlarını uzun süre kullanabildiği için Apple kaliteli oluyor. Apple'ın giriş, orta ve üst segment olarak farklı iPhone modellerini görseydik ben iddia ediyorum bu ülke iPhone'u o kadar çok sevmezdi. İnsanlar 2000 TL'ye aldığı Android cihazları 5-6 bin TL'lik iPhone'larla kıyaslıyor. İşlemcileri aynı klasmanda değil ki bir kere, nasıl kıyaslanabiliyor bunlar. Akıllara zarar şeyler.
SD888 veya SD865 işlemcili bir Android cihaz kullandırsak 'Apple bir kere adı var' diyen insanlara yine iddia ediyorum ki Android farklı bir şeymiş derlerdi. Ürünleri kıyaslarken hangi sınıflarda olduklarına dikkat etmeden sadece kıyaslıyor bizim milletimiz. Iphone 12'nin 10 bit video özelliği çok konuşuldu mesela ama Oneplus 8 Pro'nun iPhone 12 gibi 10 bit video kaydedebildiği veya 10 bit renk derinliğine sahip olduğu konuşulmadı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.