Neden Genetik Hastalıklar Var?

Vallahi kardeşim durum sandığımdan daha vahim imiş, ben hani biliyorduk var böyle insanlarda bu kadar çok ve bu kadar sapkın şekilde inkar edeceklerini hiç bilmiyordum, teşekkürler TECHNOPAT sosyal sayende yeni bir şey daha öğrendim.
Haklısın. Allah hidayete erdirsin inşallah ne diyelim. İyi forumlar herkese. Başlarda sorular iyiydi inkar etmek için soru bulamaklarından beri sıkılıyorum. Adam öyle bir soru soruyor ki beynim yandı.
 
Kim birbirine düşmüş? Paralel evrenler arası savaş falan mı çıktı ayetlerin anlaşılmadığından dolayı..
Din adamları birbirine düştü diyecekseniz, Hz Muhammed varken bile öyleydi. Çok değişen bir şey olmuyor 3 5 kişi daha anlamaya başlayınca.
[/QUOTE]

Bende yoruldum bunlara hep aynı cevapları vermekten. 1 Kasım 1928 de kullanılmaya başlamış bir dil ile dünyanın en köklü ve anlamlı dillerinden biri olan dili kıyaslayıp bunun çevirisini bana örnek olarak sunuyor sonra yok tefsiri kabul etmem. Etmezsen işine geldiği gibi anlarsın işte. J. R. R. Tolkien eserlerini İbrahim Tatlıses İngilizcesi ile çevirip okuyun o zaman. Zaten sende anlarsın diye belki Arapça bilmiyorsundur diye uğraşılıp tefsir yazılmış. Bu bir roman yazmakla aynı şey değildir bir tefsir kitabı yıllarca süren çalışmalarla ortaya çıkar. yani gene konuya geleceğim. İşte böylece biz, O kitabı apaçık ayetler halinde indirdik ve bundan böyle, Allah doğru yola ulaşmayı isteyen kimseyi, doğru yola yöneltecektir.
Tabi verecek cevabın olmayınca hemem ad hominem yap.
Mesaj akla hitap etseydi, kimse nümerolojiyle uğraşmaz, zırva mucizeler aramazdı. Mesela,"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"nde nümeroloji arayan birine rastladınız mı? Olmaz çünkü, metin akla hitap eder. Babasız çocuk, konuşan karınca, balığın içindeki adam gibi zırvalıklar barındırmaz.
Siz var ya işinize geldiğinizde Kuran bir kitapla kıyaslandığında ama o kutsal bir kitap başka bir kitapla kıyaslanamaz diyorsunuz işinize gelmediğinde gelip insan hakları kitabı ile kıyaslıyorsunuz. Eğitime devam...
 
Tabi verecek cevabın olmayınca hemem ad hominem yap.
Mesaj akla hitap etseydi, kimse nümerolojiyle uğraşmaz, zırva mucizeler aramazdı. Mesela,"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"nde nümeroloji arayan birine rastladınız mı? Olmaz çünkü, metin akla hitap eder. Babasız çocuk, konuşan karınca, balığın içindeki adam gibi zırvalıklar barındırmaz.
E ayet paylaşıyoruz, zaten yok niye bakalım diyorsunuz, diğeri kur'an dan olmamak şartıyla bana kanıt gösterin diyor, öteki bana anlamlı bir şey söyleyin ayet yollamayın diyor, neyiz biz kahin mi, 3 gün sonra bacağın kırılacak mı diyelim. :D Çözemedim sizi gerçekten.
Edit: 3 gün sorna bacağınız falan kırılırsa sorumluluk kabul etmiyoruz. aman bide başımıza bela açmayalım durup dururken. 😂 sonra bu uzaylı galiba saldırın falan derler.👽
 
Tanrı´nın insanların genetik hastalıklarıyla ilgilendiğini düşünmüyorum. Biz insanlar duygusalız. Hasta bir çocuk görünce üzülüyoruz, endişeleniyoruz, öfkeleniyoruz. Tanrı bir insan değil ve insanlar gibi duyguları olmak zorunda değil. Ayrıca genetik hastalıklar diğer hayvanlar ve bitkilerde de ortaya çıkabiliyor. Bu sorunun insanlar merkeze alınarak sorulması da oldukça tuhaf.
 
Genetik hastalıkların oluşmasındaki sebep gen aktarımının kusursuz olmamasıdır. Nesiller geçerken gen aktarımı çok yüksek doğrulukla gerçekleşse de çok fazla koruma ve kontrol mekanizması olsa da milyarlarca kez gerçekleştiği içinde değişimler ve mutasyonlar gözlemleniyor. Özellikler bir nesilde olmasa bile gelecek nesillere genler aktarıldıkça DNA'nın koruma mekanizmalarıyla bir şekilde sönümlenebilen hatalar sönümlenemediği zamanda hastalıklar ortaya çıkmakta. Birçok koruma mekanizması ve kontrol sistemi olmasına rağmen çok fazla gerçekleştiği için illa ki hata oluyor. Radyasyon, tüketilen besinler gibi birçok etken de bu kontrol mekanizmalarının ve DNA'nın kendisinin bozulmasına yol açıyor.
 

Geri
Yukarı