Neden hâlâ CS:GO oynuyorsunuz?

Şu yazdığından sonra ciddiye almayı bıraktım, çünkü şu yazdığından Rainbow Six: Siege'i tecrübe dahi etmediğin fazla belli. Burada Rainbow Six oynamış her arkadaşım kabul edecektir ki Rainbow Six Siege oynamış bir insan CS:GO'ya taktiksel bir oyun demez, diyemez.

Map'te gördüğün adamın infosunu ver, B bomb Site'a 2 farklı giriş yolundan doğru olanı seç vs vs. bunlar taktik değil be dostum. Ha bunları taktik olarak görüyorsan ben sana söyliyim Rainbow Six Siege o konuda da çok üstün çünkü Rainbow Six Siege'de o bomb Site'a girmek için yeni yollar açmak senin elinde olabiliyor, duvarlar kırılıyor kendin rotasyon oluşturabiliyorsun.

CS:GO'daki taktikler yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi bombayı duvarın şu köşesine atarsam haritanın diğer ucundan adama değebilir gibi fikirlerden öteye gidemez. Vardır bunlar dışında elbet birkaç trick ancak hiçbir şekilde R6 ile karşılaştırılamaz. Yukarıda bahsettiğin mapteki infoları al vs bunlar zaten temel bir FPS oyununda olması gereken özellik, sen gelip zaten olması gereken, en basit mekaniği bile çok kral özellik olarak gösterirsen FPS'den anlamıyorsundur demektir zaten.

Bahsettiğin hitbox sorununa gelecek olursak ben R6'yı 1.200 saat boyunca tecrübe ettim (bilmek istersin diye soruyorum 250 saat CS:GO'm var) ve bu konuda hiç sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. Elbet hitbox yüzünden değmeyen mermilerim olmuştur zaten bu her oyunda oluyor hitbox oyun dünyasında genel bir problem maalesef ancak oyunun saçma recoil sistemi sebebiyle sağa sola sapıtan mermiler yüzünden değmemesinden iyidir diye düşünüyorum :D

R6'yı fazla bilmiyorum diğer FPS oyunlarına ilgim olmadığı için ayıracak vaktim olmadı izlediğim kadarıyla biliyorum. Benim CS 1.6'da 6K Steam 1-2K'da non Steam saatim var. CS:GO'da 5K saatim var dostum yıllardır bu oyunun versiyonlarını oynuyorum. Kendi yazımda belirttiğim gibi alan kontrolü çok önemli bir şey düşük elo oyuncuların ne kadar anlamıyor olsa bile demiştim burada anlatmak istediğim senin düşündüğün şey ile aynı. İleri seviye takım oyunu ve iletişim gerektiren bir oyun olduğunu söyleyebilirim sana senin oynadığın 250 saat içerisinde böyle şeyler olması imkan haricinde. Taktik konusunda sadece anlayabildiğin kadarını yorumlayabildiğin için çok basit geliyor olabilir sana 2 farklı bombsite yolundan doğruyu seç vs ama gerçekten çok daha ileri düzeyde."Mapte gördüğün adamın infosunu ver" beni sadece güldürdü. Hitbox olayına gelecek olursak dediğin doğru her oyununda hitbox problemleri var CS:GO'da diğerlerine göre çok daha az. Mermilere recoil vermeyi biliyorsan eğer düz uçar bu tamamen senin spray patterne ne kadar hakim olduğun ve konu ile ilgili kas hafızanı ne kadar geliştirdiğin ile alakalı.Demek istediğim kontrolü sağlayamayan oyuncuların mermileri sağa sola sapıtıyor.
Basit bir örnek vereyim sana belki anlamana yardımcı olur. Bildiğin Dust2 haritasında. Ezber olarak 2A 2B 1MID bu oyuncuların sadece durduğu alandan rakibin gelmesini izlemek değil. Sadece 1.45'te aldığın tek info ile oyunu şekillendirebiliyorsun yani 1.45 ortadan awp ile baktın sola giden oyuncu yok ise B oynanması yüksek ihtimal olduğu için A longtaki oyuncuyu pushlattığın zaman mapin %50'si senin elinde olmuş oluyor. A long ve mide hakim olmuş oluyorsun yani A bombsiteda duran oyuncunun hiçbir görevi yok orada çünkü oraya gelen tüm yollar takımınızın elinde. İstersen A bombsite oyuncusunu B ye rotate olarak gönderip off angle olarak anti flash bekletebilirsiniz yani ters(yüzü duvara dönük) bir şekilde sadece rakibin atağını bekleyip timing ile 2-3 kill alabilir. Bu ve benzeri (bu anlattığım en basit mantık) hareketleri oyun kurma taktiklerini sıradan Danimarka amatör liglerinde görebilirsin.

Bir oyun hoşunuza gitmeyebilir, her insanın zevk aldığı oyunlar farklı olur. Ama ben sevmediğim bir oyuna çöp demiyorum. Benim istediğim tarz değil, zevk alabileceğim bir oyun değil ve kendimi geliştirebileceğim bir oyun değil diyerek geçiyorum. CS:GO gibi bir oyunu, kendi düşüncenize göre çöp yapamazsınız. Karşılaştırdığınız oyunlar ile CS:GO platformundaki oyunlar çok farklı. İlk olarak hile olayını anlatayım. Maalesef bu oyunda hile oranı çok fazla. Rekabetçi, yani Valve'nin kendi sunucularında oynarsanız zaten oyundan zevk alma gibi bir şansınız olmaz. Bu oyunu düz mantık, info, ezber olarak tanımlamanız hata. Profesyonel olarak oynayan oyuncuları, çok üst düzey oyuncuları mevcut. Bu insanlar günlük olarak en az 10 saat taktik, smoke, flash ve benzeri şeyleri çalışıyorlar. CS:GO aim olarak gelişebileceğiniz en kaliteli oyundur. Tabii ki oynadığınız platform, kaliteli olmalıdır. MM gibi sunucularda oynamayı bırakın. Rankınız nedir bilmiyorum, şu piyasaya bir sürü oyun geldi. CS:GO, her zaman yerini korudu ve korumaya devam edecek. PUGB, R6 gibi oyunlar CS:GO'ya benzemez. Bir oyunu taktiğine göre değerlendirmek saçma. CS:GO'yu sürekli eleştiren insanların, düşük seviye veya orta segment platformlarda oynadığını düşünüyorum. CS:GO ezber oyunu değildir, taktik ve aim olarak gelişebileceğiniz çok sağlam bir oyundur. Diğer oyunlar gibi sizi kısıtlamaz, R6 veya PUGB gibi oyunların silah atış taktikleri belirlidir. CS:GO'da böyle bir durum yok. Aklınıza gelemeyecek şekilde vuruşlar yapabilirsiniz. Bu durum sizin aim kalitenize bağlı. Profesyonel takımların oynadığı maçları sürekli izlemenizi öneririm. Dediğim olayları izledikten sonra anlarsınız. Oyundan zevk almak istiyorsanız, hile olmasını istemiyorsanız Faceit Premium gibi platformlarda oynayın. Hile oranı çok ama çok az. Zaten üst seviye oyuncu olursanız, hile oranı %5 bile değil. Hile olsa bile, bu platformlarda 1 gün sonra hile kullanan kullanıcılar ban yiyor. Hile her oyunda mevcut, sadece oranları farklı. Biz de Valve sunucularının 128 tick olmasını ve hilelerin olmamasını isteriz. Maalesef Valve paraya doymuyor. İnsanlar hile kullanmaktan asla sıkılmazlar, hele hele düşük seviye oyuncularla oynarsanız oyun sizin için bitmiş demektir. Bu oyun vur geç, info ver şeklinde olsaydı, profesyonel oyuncular bu işi yapmazlardı. Kazandıkları para çok yüksek miktarlar. Miktarların yüksek olmasını sebebi ise bu platforma verilen maddi destekler.

Söylediklerinin hangisine gülmeliyim bilemedim. Birincisi sadece Türk'ler bu oyunu hile ile kullaniyor demişsin.
Güven faktörün çok yükseklerde olsa bile karşına hile çikabiliyor bu söylediğimi herkes destekler emin ol.
E spor maçı izlemekle çok iyi oyuncu olunmuyor veya oyun hakkında her şeyi bilmek anlamınada gelmiyor.
Hile çıktığında Valve'den bileceğim tabii ki, hile kullanmadan hatırı sayılır Seviye'ye yükselmişim, oyun zevkimi umursamayan beceriksiz bir hileciyi Valve banlamıyorsa bu benim suçum olamaz.

Sadece Türk'ler hile kullanıyor dediğim cümleyi bulup yazarsan sevinirim. Dediklerimi doğru okumanı da öneriyorum ve bu önerim sadece benim yazdıklarım için değil yazılan her yazı için. Normalde cevap bile vermezdim ama yazdıklarıma güleceğini okuyunca düzgün okumadığını anladım zaten direkt. Ayrıca güven faktörün yüksekse ve hile geliyorsa Steam yardıma yazıyorlar hemen yardımcı oluyor. Bundan belli bir süre önce getirdiler bu desteği bilgin olsun. Ayrıca espor maçı izlememekden kastım CS:GO bir taktik oyunu olmadığını, sadece adam vurmaktan ibaret bir oyun olduğunu söyleyenler için yazdım. Espor maçı izleyip oyun hakkında çok bilgim olduğunu yazmadım? Ayrıca sana cevap vermek için yazdığından alıntı yaptığım için ceza yemem olası çünkü yazım yanlışları yapmışsın :)

Karşıma hile kullanan oyuncunun gelmemesi için uğraş vermesi gereken neden ben oluyorum arkadaşım bir de şaka gibi savunmuşsun bu durumu :D bu durumun savunulacak hiçbir tarafı yok, karşıma hile gelmemesi için benim uğraş vermem gerekmemeli, Valve'ın bu durumu kontrol altında alması gerekmeli. Ben bu oyuna para veriyorsam parası karşılığında verilen hizmeti kontrol etmek Valve'ın sorumluluğudur ve bu sorumluluğu Valve alamıyor veya almak istemiyor.

Karşımıza hile gelmemesini biz sağlayacaksak Valve ne işe yarıyor, aa doğru parayı yiyordu onlar :D.

Arkadaşlar durumu anlamıyorsunuz. Sizin emek vermenize gerek yok. Düzgün oynamanız yeterli sadece. Hileci adam, hile kullanan adama ya da sürekli oyun bozanlık yapıp, boş boş mik basan ya da info vermeyip adam vuramayan oyuncunun karşısına gelir. Zaten bunları yapan adamın karşısına da hile gelsin umrumda da değil.

Sunucuları ve hile koruma sistemi çöp olsa da, CS:GO CS:GO'dir ve her zaman oynanır. Sorunlara alternatif çözüm olarak Faceit gibi platformlar çıkar ve oyun zevki değişmez. Turnuvalarda bile hile kullanan oyuncular varken ve bunu engelleyemiyorken mm maçlarda hile görmeye devam edeceğiz maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı