Neden hâlâ CS:GO oynuyorsunuz?

Konuya 3 ay önce yazmışım. Oynuyorum diye. 2800 saatim vardı yazarken. Hala 2800 saatim var. Bıraktım anlık olarak. Sizede tavsiye ederim bırakmanızı. Bırakma nedenlerim şunlar:
Hile çok çözüm yok
Sunucular uzak 64 tick
Önemli güzel guncellemeler almıyor (misal Source 2 yalan oldu)
Sanırım CSGO'nun tüm ve önemli sorunları bu.

Ortamı çok güzeldi ona söz yok. Zaten keyfine oynuyordum. Rank LEM'di ama üstteki sorunlar zevk falan bırakmıyordu. O yüzden bende oyunu bıraktım. Valorant takiliyorum artık CS yerine. Valorant'ta hile ve sunucu problemi yok. Sırf o yüzden.

BR oyunlarını alternatif olarak saymıyorum. Karşısında CoD, BF, R6 ve Valorant sayabiliriz.

CoD konsol tarafına domine eden ve hızlı oynanışa sahip bir oyun. Daha çok ilk gören alır mantığıyla alıyorsunuz. CoD eski oyunları zamanına göre güzel gözükse de, inanılmaz iyi optimize edildiğinden her türlü bilgisayarda açılıyordu. Güncel oyunlarında, BF grafik var bizde yok diye, baya geliştirdiler. Hatta sırf donanım üreticileri ile anlaşıp, aslında önceki CoD oyunlarından farkı olmayan ama 6 GB üstü bellek isteyen Ghosts ile PC tarafında baya kitle kaybettiler. Bence biraz bu işe erken giriştiler.

BF grafik basmaktan oyuncu tabanını yakalamayı unutan ve aralarında en az oyuncusu olan oyun oldu. Bu yüzden genel kitleye hitap edemiyor. Ayrıca EA için oyuncunun ne düşündüğü önemli değil. Tek bildiği şey Frostbite, grafik basmak ve lootbox. Ciddiyim içerisinde BioWare dışında oyun geliştirmekten anlayan firma yok. Bir de CoD ayrılıp gelen ve Titanfall yapan adamlar var. Ayrıca oyun dünyasını takip edenler, EA batırdığı firmaları bilir. BF geliştiren ekipten de bir cacık beklemeyin. CoD kötü oyunlarını geliştiren ekip bile, daha mantıklı hamleler yapıyor.

R6 taktiksel oyun sevenler için iyi ama eşleştirme ve sunucularındaki gecikmeden dolayı, bizim gibi ülkelerde sevilmiyor. Oyuna alışmakta aşırı zaman istiyor. Haritaları ezberleyene kadar 100 seviye oluyorsunuz ve bu rahat 500 saat civarı demek.

Valorant belki de tek rakibi olabilir. Ama onunda yetenek sistemi, vuruş hissiyat sorunu ve herkesin garip bir şekilde rahatça kafa atarak alması filan sıkıyor. Ayrıca UE4 ile olduğundan, CS:GO kadar FPS değeri alamıyorsunuz. Yani düşük sistemleri çekebilecek bir oyun değil.

Ben CS:GO 2014 yılında satın aldım. Şu ana kadar 1700 saat oynamışım. Bunun 300-500 saati JB, Zombi, Deathrun gibi oyun modlarında, gerisi ise topluluk sunucularındaki Public sunucularda geçti. Attığım toplam rekabetçi maç sayısı ise 174 civarı olması lazım. Ben rekabetten çok eğlence modu oynuyorum. Aynı şey CoD oyunu içinde geçerli, en çok oynanan FPS oyunu olmasını eğlence modlarına bağlıyorum.

Etraftaki salyalı yayıncılar ya da o tarz kişileri görmeniz, herkesin rekabetçi oynadığını göstermiyor. Ya da benim gibi düşük pingli Türk sunucularında oynayanları da unutmamak gerekiyor. Sunucu yetkilileri, hileleri tespit edip hatta zaman ayrıp TW ile bakıp bile banlıyorlar.

CS:GO spray, ekonomi sistemi ve oyuncuların tepkisine göre yapılan haritalar, diğer oyunlara göre çok öndeler. Diğer oyunlar nedense Valve kadar oyuncuyu dikkate almıyorlar. Bu yüzden ileriye gidemediklerini düşünüyorum. Ayrıca BF ve CoD senelik çıktığı için, öyle inanılmaz değişikliklere uğramıyor. Valve ise oyunu sürekli güncelliyor. Hatta öyle bir desteği var ki, ilk çıkan Half life oyununa bile ara sıra düzeltme güncellemesi sunuyor.

Son düzenleme:
Dandik grafikler olunca yüksek FPS alırsın doğal. FPS takıntısı var bazı oyuncularda. O oyunda 200 alsan ne olur 100 FPS alsan ne olur. R6 eskidi Battlefield rakibi yok bu sektörde. Ve şu var adamda RTX 2070 var. Ayarlar High oynuyor. Full yapacan ayarları. Medium High çamur gibi grafiklerle oynuyorsun. Boşa para vermiş oluyorsun sisteme. Daha yüksek FPS alırım diyor. İstersen 700 FPS oyna farketmez. Adam 60 FPS oynar yener seni. Monitörü iyi ise.

Artık valorant oynuyorum, ohh be.
Konuya 3 ay önce yazmışım. Oynuyorum diye. 2800 saatim vardı yazarken. Hala 2800 saatim var. Bıraktım anlık olarak. Sizede tavsiye ederim bırakmanızı. Bırakma nedenlerim şunlar:
Hile çok çözüm yok
Sunucular uzak 64 tick
Önemli güzel guncellemeler almıyor (misal Source 2 yalan oldu)
Sanırım CSGO'nun tüm ve önemli sorunları bu.

Ortamı çok güzeldi ona söz yok. Zaten keyfine oynuyordum. Rank LEM'di ama üstteki sorunlar zevk falan bırakmıyordu. O yüzden bende oyunu bıraktım. Valorant takiliyorum artık CS yerine. Valorant'ta hile ve sunucu problemi yok. Sırf o yüzden.
Bıraktım valorant geçtim, CS geçmişi olanlar iyi oynuyor zaten. Sunucular 128 tick ve 20 ping alıyorsunuz. Hile yok çok iyi oyun.

Cobblestone gitti oyun bitti.

Anti hile sistemi kötü ama emek verirseniz yüksek güven faktöründe hile gelmiyor. Çok nadir yani. Bu da oynamamak için bir sebep değil oyun hala daha sağlam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı