Neden hâlâ CS:GO oynuyorsunuz?

Evet arkadaşlar bu kadar leş ve bir sürümüadili olan bir oyun olmasına rağmen gün geçtikçe daha da kötüye giden bir oyunu neden oynama ihtiyacı duyuyorsunuz?

CS:GO'ya 2014 Temmuz ayında başladım, daha önceki CS sürümlerinde yıllarca oynamışlığım da var. Yaklaşık 2 senedir oyunu salmış vaziyetteyim, arada goygoy olsun diye arkadaşlarımın ısrarı üzerine girip ortalama bir şekilde oynayıp çıkıyorum. İlk başladığım zamanlar gene hile olayları vardı ama sunucular daha düzgündü ve hileler daha basitti. Gün geçtikçe kullanıcı sayısında rekor üstüne rekor kırmasına rağmen bu kadar kötüye giden bir oyun görmedim.

Ufak bir araştırma sonucunda anladığım kadarıyla oyunun tüm fonksiyonlarının kırılmış durumda olduğunu gördüm. Oynarken sol üstte görmüş olduğunuz minik radarın bile hilesi mevcut(Bkz. ). Hiçbir hile kullanmadan sadece bu radar hilesini kullanarak bol bol maç alabilirsiniz... CS:GO'da güncel hile durumunu araştırmak için Google'a "CS:GO hile durumu" yazdığımda üst sıralarda açık açık hile pazarlayan ve pazarladıkları bu hileye 7/24 teknik destek verdiklerini iddia eden Türk firmalar gördüm(Bkz. ). YouTube'a girince de durum içler acısı. Her ay güncel ve banlanmama garantili hile paylaşan kanallar mevcut.

Güncellenmeyen hile koruma sistemi + oyunun artık ele geçirilmiş olması + yapımcının bu durumu kurtarmak için en ufak çaba içerisinde olmaması + gün geçtikçe kötüye giden eşleştirme sistemi ve sunucular = yıllarca emeğinizi ve zamanınızı çalan koca bir çöp yığını. evet arkadaşlar neden hâlâ bu oyunu oynamaya devam ediyorsunuz? Eğer "ben hileyi denemek için yükledim ya" veya "karşı takıma hile gelirse bende öyle hile açıyorum" diyenlerdenseniz bu yazıyı dikkate almanıza gerek yok! Yanlış yanlışla düzeltilmez çünkü.

Yapmayın arkadaşlar. Zamanınıza, emeğinize, oyuna sinir olup ettiğiniz küfürlere ve kırdığınız ekipmanlara yazık. Vaktinizi daha az hile rastlanan oyunlara harcamanızı temenni ediyor herkese iyi Sosyal'ler diliyorum.

Valve’nin bu anticheat sisteminden nefret ediyorum CS 1.6 oynuyorum onda bile kişilerin geliştirdiği bin kat daha iyi sistemler var. Ve ben Valve’nin akıllanacağını da sanmıyorum, hatta bir teoridir ki hileleri oluşturan Valve’nin bizzat kendisi ki çok mantıklı adam hileyi satın alıyor sonra ban yiyip yine alıyor sınırsız para. Tek güzel yanı şudur ki oyun cidden güzel, muadillerinin FPS hissiyatını bu kadar iyi verdiğine inanmıyorum, refleksleri sanki elinizde silah varmış gibi verebiliyorsunuz ki bu CS 1.6'dan beri var, yani işin içinde cidden güzel bir kalite var ama artık öylesine girilebilecek bir oyun olmuş vaziyette.
Puanlamalarım:
Hissiyat= 9/10.
AC= 1/10.
Rekabetçilik= 8/10.
Oyun keyfi= 8/10
Strateji= 7/10.
Takım oyunu= 8/10.
Rus'lar= 0/10.
Serverlar= 3/10.
Tick Rate= 6/10.
Zeka= 7/10.

Sosyal de son zamanlar da neden bu kadar ilginç konular açılıyor hala anlamış değilim.

Bu konuya daha önce cevap yazdım mı bilmiyorum. (10-12 sayfa kadar baktım ama göremedim)
Ben 2014 gibi başlayıp 2016'da Overwatch'ın(Blizzard) piyasaya çıkmasıyla önce düzenli oynamayı 8-9 ay sonra ise tamamen bıraktım. Uzun bir süre de geri dönmedim. Mart ayı gibi evlere kapanmanın da etkisiyle yapacak bir şeyler aramaya başladım. Eski arkadaş ekibimle (ben dahil 4 kişi) oturup seri maçlar atmaya başladık. Uzun süredir aktif olmadığım için benim rütbem silinmişti. İlk winimden sonra bana Nova 2'yi layık gördü(Bırakmadan hemen önce MGE'di). Sadece Nuke oynayarak 120 kadar maç attık. yaklaşık 2 ay oynamanın ve hedeflediğim rütbeye ulaşmamla oyunu tekrar bıraktım. Ulaştığım rütbenin SS'ını alıp bir daha da açmadım.
1596134676296.png

Arkadaşların hatırına belki ilerleyen dönemde tekrar girerim.

CS:GO'nun yüksek sistem istemeyen grafikleri ve basit oynanışı itibariyle muadili diyebileceğin kaç tane FPS oyunu var ki? Team Fortress veya Zula mı oynayalım, BF ve R6'ya sistem yetmiyor, COD'un son oyunları desen öyle, MW serisi desen onlar da hile dolu hatta oyuncu sayısı da az. Insurgency yine güzel oyun ama sistem istiyor. Cidden merak ediyorum, dünyaya yayılabilecek ve her eve girebilecek CS kalitesinde basit ve klasik bir FPS oyunu söyler misin? Ona geçelim yani.
Krunker.io
Oynanışı çok iyi. Yavaş değil, oynadığını hissediyorsun. Devamlı gelişiyorlar, yeni haritalar geliyor. Ve hilecilerin sayısı çok az.

Krunker.io
Oynanışı çok iyi. Yavaş değil, oynadığını hissediyorsun. Devamlı gelişiyorlar, yeni haritalar geliyor. Ve hilecilerin sayısı çok az.
Hocam CS:GO ile aynı kategoride değiller öyle düşünürseniz Blockade 3D bahsettiğiniz oyundan çok daha güzel deneyin.

Evet arkadaşlar bu kadar leş ve bir sürümüadili olan bir oyun olmasına rağmen gün geçtikçe daha da kötüye giden bir oyunu neden oynama ihtiyacı duyuyorsunuz?

CS:GO'ya 2014 Temmuz ayında başladım, daha önceki CS sürümlerinde yıllarca oynamışlığım da var. Yaklaşık 2 senedir oyunu salmış vaziyetteyim, arada goygoy olsun diye arkadaşlarımın ısrarı üzerine girip ortalama bir şekilde oynayıp çıkıyorum. İlk başladığım zamanlar gene hile olayları vardı ama sunucular daha düzgündü ve hileler daha basitti. Gün geçtikçe kullanıcı sayısında rekor üstüne rekor kırmasına rağmen bu kadar kötüye giden bir oyun görmedim.

Ufak bir araştırma sonucunda anladığım kadarıyla oyunun tüm fonksiyonlarının kırılmış durumda olduğunu gördüm. Oynarken sol üstte görmüş olduğunuz minik radarın bile hilesi mevcut(Bkz. ). Hiçbir hile kullanmadan sadece bu radar hilesini kullanarak bol bol maç alabilirsiniz... CS:GO'da güncel hile durumunu araştırmak için Google'a "CS:GO hile durumu" yazdığımda üst sıralarda açık açık hile pazarlayan ve pazarladıkları bu hileye 7/24 teknik destek verdiklerini iddia eden Türk firmalar gördüm(Bkz. ). YouTube'a girince de durum içler acısı. Her ay güncel ve banlanmama garantili hile paylaşan kanallar mevcut.

Güncellenmeyen hile koruma sistemi + oyunun artık ele geçirilmiş olması + yapımcının bu durumu kurtarmak için en ufak çaba içerisinde olmaması + gün geçtikçe kötüye giden eşleştirme sistemi ve sunucular = yıllarca emeğinizi ve zamanınızı çalan koca bir çöp yığını. evet arkadaşlar neden hâlâ bu oyunu oynamaya devam ediyorsunuz? Eğer "ben hileyi denemek için yükledim ya" veya "karşı takıma hile gelirse bende öyle hile açıyorum" diyenlerdenseniz bu yazıyı dikkate almanıza gerek yok! Yanlış yanlışla düzeltilmez çünkü.

Yapmayın arkadaşlar. Zamanınıza, emeğinize, oyuna sinir olup ettiğiniz küfürlere ve kırdığınız ekipmanlara yazık. Vaktinizi daha az hile rastlanan oyunlara harcamanızı temenni ediyor herkese iyi Sosyal'ler diliyorum.

Kardeş, sen sevdiğin birinin kusurları olduğunu görünce onu terk ediyor musun?
İşte bu da öyle bir şey.

Arkadaşlar konuyu açalı 3 ayı geçmiş durumda ve bugün siteye girdiğimde hala aktif olduğunu gördüm. Bu yüzden bazı konular hakkında detaya girme vakti gelmiş gibi duruyor.

-> hile ile karşılaşmamı güven faktörüme ve rütbeme bağlayanlar oldu.
öncelikle belirtmeliyim ki Steam hesabımı 2012 senesinden beri aktif olarak kullanıyorum ve kütüphaneme girdiğimde 150'den fazla oyunum olduğunu görüyorum(sadece CS kasmak için kullanılan bir hesap değil yani). Daha önce ortalama 1000 saat CS: S tecrübem olmasına rağmen bu oyunda bahsettiğim sorunlar yüzünden 750 saati aşamadım. Bu zamana kadar resmi sunucularda güven faktörü uyarısı ile hiç karşılaşmadım, ancak çoğu zaman lobiye gelen kişilerin güven faktörü benim güven faktörümden düşük uyarısı aldım. Rütbem silindikten sonra rekabetçi maça girdiğimde genellikle nova 4 rütbesi alıyorum, devamını getirmediğim için bir müddet sonra rütbem siliniyor ve gene başa dönüyorum.

-> 'kötü oynadığın için herkesi hile sanıyorsun' diyenler veya benzer nedenleri ima edenler oldu.
arkadaşlar şu an 21 yaşındayım. Oyunu çoğu 90'lar çocuğu gibi önce ki CS oyunları dahil olmak üzere 1000 saatin üzerinde oynadığımı yukarıdaki paragraf ta belirttim. Çoğu oyuncunun CS:GO'nun en iyi zamanları olarak kabul ettiği 2016-2017 yıllarında resmi sunucularda oynarken hile olarak şüphelenip rapor ettiğim oyuncuların abartısız %75'i banlanıyordu. Bir sonraki oyuna girişimde çoğumuzun bildiği "parti üyesi yasaklandı" uyarısı ile karşılaşıyordum. Haksız yere insanları iyi oynadığı için raporlasaydım bu insanlar ban yemezdi değil mi?

-> 'Faceit gir', 'şu haritalarda oyna', 'bu rütbelerde hile yok' gibi tavsiyeler aldım.
oyunu eleştirme sebeplerimden en güçlüsü bu gibi sorunlar zaten. Güven faktörü olmadığı zamanlar oyunu daha fazla oynuyordum ve hile daha az denk geliyordu. Daha dün oyunun resmi sunucularında güven faktörü benimle aynı seviyede olan arkadaşım ile birlikte yoldaş girdiğim zaman hile ile karşılaştık. Dedik ki 'başka haritada şansımızı deneyelim' başka harita açtık ve önce ki maçta karşımıza gelen ekip ile tekrardan eşleştik. Faceit konusuna gelecek olursak bu platformdan tam olarak yararlanmak için ücret ödemek gerekiyor diye biliyorum. Oyun yapımcısının hile konusunda yıllardır bir gelişme göstermemesi bu oyundan en çok soğutan sebeplerden biri(tepkimde buna zaten. Oyunun bu durumuna sert bir dille eleştiri yaptığım zaman 'sen CS:GO gibi yıllardır oynanan oyuna nasıl laf edersin hadsiz!' Tarzı cevaplar ile beni linç eden arkadaşlarım; oyunun oynanışına eleştiride bulunmuyorum, hile sorununu eleştiriyorum). Son olarak oyuna her seferinde süreklilik sağlamadığım için bu zamana kadar en fazla usta muhafız rütbesine kadar gelebildim ve oyunu hep bu rütbe aralıklarında oynadım.

-> CS:GO gibi düşük sistemde oynayabileceğim başka oyun var mı? Sorusuna cevap olarak:
CS:GO gibi birçok FPS oyunu var. Ben, bu oyunun yerine başka FPS oyunlarına yönelebileceğinizi söyledim ve sadece oynadığım oyunlar hakkında tavsiyede bulundum(CS:GO'dan sonra R6 oynadığım için daha çok bu oyunu önerdim, fanboyu değilim). Oynanış şekillerinde farklılıklar olan benzer FPS oyunları olsa da aynı sistem gereksinimlerinde sahip değiller. Sırf bu yüzden oynayan arkadaşlara sözüm yok.

Emeğimin karşılığını alma konusunda hassas olduğum için hile konusunda bu kadar tepkiliyim. Arada can sıkıntısından dizi/film izlemek yerine laf olsun diye arkadaşlarımla CS:GO oynuyorum ama sadece oynuyorum. Hile konusunu pek umursamayıp oyuna stres atmak için giren kişiler ve sistem gereksinimleri düşük olduğu için oyunu oynayan kişiler lütfen mesajlarımı dikkate almasın.

Hocam size önerim CS:GO'ya ayarlar kısmında yeni bir şey geldi ancak beta sürümünde. O betayı aktifleştirip sadece aktifleştirenlerle eşleşebilirsiniz (hileyi bir şekilde engellemeye yardımcı oluyordu ancak nasıl çalıştığını hatırlayamıyorum) sonra CS:GO rank sisteminde kesin olarak olur diyemesemde eğer siz, smurfluk yapmıyor maçta AFK kalmıyor çok adam öldürüp çok bomba kuryor/defuse ediyorsanız ki kastettiğim şu güvenilir ancak iyi bir oyuncu olmak zamanla gele hilelerin de azaldığını göreceksiniz çünkü eşleştirmelerinize sizin gibi oyuncuları(liyakatı yüksek) gönderecek.

Hala oynuyorum çünkü, henüz hedeflediğim rütbeye ulaşamadım. Ulaştığım gün bırakmayı ya da öylesine arada bir girmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı