Neden her şeyi ithal ediyoruz?

Hep dışa bağımlıyız. Böyle bir ülkenin üretim yapmasını da beklemiyorum zaten. Üretmek için çalışman lazım. O ürünlerin birçok aşamadan geçmesi lazım. Ama kolay yolu varken niye uğraşalım, değil mi? Bas parayı, al ürünü. Çok zengin bir ülkeyiz ha. Tabii. Şaka bir yana, acilen bu durumun farkına varılması lazım. Bu ciddi bir durum. Yoksa güme gideceğiz:dikkatli:
 
Net kaynak göstermeden konuşmayalım.

Net kaynağı gösteriyorum;

$1 €1 £1
JDyVk5.png


Üretim olan bir ülkenin, diğer para birimleri karşısında değeri bu kadar düşmez.
 
Çünkü halk bir şey bilmiyor. Giymek için donu yok ama ejder meyveli smoothie içen kişiyi "Halktan biri, bizi anlıyor" gibi saçma şeyler düşünüyor. Senin hayatında gördüğün en fazla para reisin sarayının aylık elektrik faturasına gidiyor.Halkın bu kadar aptal olursa önüne gelen tabi sömürür. Bilirsiniz bir aralar patates fırlamıştı, ithal ediliyordu. O zaman bile AKP yandaşları sizin,bizim vergilerimizle Afrika'dan geniş araziler satın alıyordu. Ne garip bu alınan topraklar tam da patates yetiştirmelik :D. Olayı anlamışsınızdır umarım. Bu adamlar kriz anında bile 400 milyon dolarlık uçak alıyor. Üstüne utanmadan "hediye geldi" diyorlar.
Bir aralar yerli tohumu yasaklamışlardı (veya benzer bir şey -yurtdışından gelen tohuma vergi indirimi de sayılabilir-). Halk hala amaçlarını anlamadı.
Neyse durmak yok sömürülmeye devam.


Ekleme olarak:Ortada kriz var ama bunu umursamayan halk ve hükümet var. Bu daha iyi günlerimiz. Daha kötü olacak her şey.
 
Son düzenleme:
Çok saçma değil mi abi? Ülkede üretilen sadece beş şey var :D Çay, fındık, fıstık vs. Ülkede ekonomi kötü biliyor ama saman bile ithal edilir mi? Bulgaristan'dan alıyoruz samanı bile. Neden böyle? Yöneticiler artık bence bir şeylerin ters gittiğini anlaması lazım bence. Sizin görüşleriniz neler?
5 TL'ye alıp 7 TL'ye fatura ediliyor. Devletten 7 TL çıkar ama 2 lira tahmin edin nereye gidiyo.
 
Net cevabı bu sorunun. Bir ürünü üretme imkanımız var iken dışarıdan alıyorsak. Bu alım esnasında birileri çok sağlam cebi doluyordur. İşte bu yüzden dışarıdan alıyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı