Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü eskiden devletler, yöneticilik vasfının kadına kıyasla erkeğin fıtratına daha uygun olduğunu biliyordu, bu sebeple erkeklerin yönetici olmasının daha yararlı olduğunu düşündükleri için kadınların yönetici olmasına çoğu toplumda izin verilmemişti.
 
Çünkü maalesef dünyanın her yerinde ataerkil toplumlar yaşıyor. Bunlardan biri de Türkiye. Ataerkil toplumun en büyük sıkıntılarından biri de cinsiyet ayrımcılığıdır. Aslında kadınlar çok başarılı yöneticiler olabilir dünya üzerinde bunun ilk örnekleri Türk toplumlarında görülüyordu maalesef Arap dünyası ile tanışmamız yüzünden bizde de gözle görülür etkiler oluştu.
Feminist Dedected!
 
Maalesef bunu anlamamakta ısrar ediyorlar çünkü eşitlik zor geliyor bazı insanlara.

Sorun sende çünkü. Kadın ve erkeğin her bakımdan eşit olduğunu sanıyorsun. Hayır değil.
 
Bunun tam tersi olunca -kadınlar egemen olsaydı-, konu açar mıydınız, merak ediyorum. Yüksek ihtimalle açmazdınız. Gereksiz tartışmadan başka bir şey değil.

Kadınlar cesaret etmediği için erkekler egemen. Kaç tane kadın başbakan adayı gördünüz? Veya üst mevkilerde kadın aday? Görmediniz çünkü aday olmuyorlar. Geçmişle alakası yok. Kadınlar "fazla iş olmasın, rahat olayım" kafasında. Erkekler ise girişimci kafasında. Ayrımcılık yapmıyorum.
 
Her yerde egemen değil lakin yöneticilikten kasıt ülke yönetme, devlet işleri felansa erkek beyniyle, kadın kalbiyle hareket eder. Duygusallık bu tür işlere zarar verir o yüzden erkekler devlet yönetim işlerinde üstünler. Yoksa kadının da üstün olduğu yerler var.
 
Maalesef bunu anlamamakta ısrar ediyorlar çünkü eşitlik zor geliyor bazı insanlara.
Doyumsuzluk sendromuna yakalanmış birileri anlayamaz zaten. Daha Feminizm ne olduğundan tam olarak haberleri yok. Feminizm hakkında atıp tutmaya çalışanların bir tanesi bile Emma Goldman'dan haberi yoktur. Bu kadar net. :)
 
Feminist Dedected!
Feminizmi kötü bir şey sanmaya devam edin çünkü bazı şeyler size dokunuyor sanırım. Arkadaşın sorusunun cevabını da burada kısaca vereyim.

Kadınlar yüzyıllarca baskı altında tutuldu, geri plana itildi ne sanata ne bilime ne yönetime dahil edilmedi. Yeri geldi cadı diye yakıldı yeri geldi diri diri gömüldü. Bu zihniyet öyle bir zihniyet ki hala devam ediyor. Çoğu kadın yazar gizli gizli yazılarını yazdılar, erkek isimlerle bilimsel çalışmalar yaptılar. Bunu neden yapmış olabilirler? Kadınlar erkeklerden düşük niteliklere sahip oldukları için geri planda değiller, tarihten gelen bir sorun yüzünden bu halde.
 
Yukarı da erkeklerin biyolojik olarak kadınlardan daha dayanıklı olduğunu söyleyen bir arkadaş var. İnanamıyorum. Gerçekten inanamıyorum. 😂

Tek örneklemi evrene yayamazsın.
Bununla ilgili gerek Türkçe gerek yabancı dillerde pek çok makale yayınlandı, asıl ben sizin bu tavrınıza inanamıyorum. 😂
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı