Neden herkes zengin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Discord tabii ki ucuz olacak plati.ru üzerinden 25₺'ye 3 aylık Nitro satışı yapan yerler var.

Millet anasının babasının verdiği haftalık harçlığı oyuna atıyor ve skin alıyor bu gayet normal, çoğu sana özel mağdan alıyor zaten.

3080 almıştır bir sorun ile karşılaşmıştır bizden yardım istiyor bunda üzülmenin ne anlamı var? Eldeki ile yetinmemiz gerek forumda çok iyi sistemi olan kadar kötü sistemi olan kişiler var.

Ben babamın 3 sene giydiği montu giymeye başladım 5 sene olacak neredeyse.

Baban zaten isteklerini yeterince yerine getirmeye çalışıyor bu tür düşünceler ile de üzmeyin ailenizi. Bu bir zenginlik göstergesi değildir.

Sizin zenginlik anlayışınızda sorun var. O LoL'de gördüğünüz skinler zenginler tarafından değil aksine orta ve düşük halli ailelerin çocuklarının verilen harçlıklarını oyuna yatırmasından gelmekte.

Evet bazıları zengin olmayı hak etmiyor, bu kadar parayı yanlarında taşımamayı hak etmiyor. Allah için kim babası amcasının BMW'si yerine son model duster arabası ile almaya geldi diye kızarak yüzüne küfredebilir? Veya kim annesine telefonda küfrederek yüzüne kapayabilir. Söyleyeyim anası ve babası ayrılmış ve iksinden para alan bir tarafları kalkık şımarık çocuk.

Zenginlik bu tür şeylerle ölçülmez ona bakılırsa içinde oyun dolu olan Steam hesabım var ve ban yemiş içinde pahalı skin bulunduran hesabım var zenginim ben. Yok öyle bir şey beyinimi kullanamadığım dönemlerde harçlıklarımı arttırarak anamdan babamdan gizlice karta atıp aldığım oyunlar hepsi.

Ülkemizin durumu vahim yapacak bir şey yok devlet bizden çok yatan ve dilenen Suriye'li savaştan kaçan kişilere yardımda bulunuyor. Benim anam babam Bulgaristan'dan geldiğinde nedense hiç bçyle bir muamele görmedi köpek gibi çalıştılar didindiler tarlalarda fabrikalarda süründüler çocuklarını evlerinde bırakıp ama yine de dilenmediler veya bir destek almadılar devlet tarafından.
Bunlara yapılan desteğin yarısı yoksul ailelere yapılsa zaten böyle bir sorun ile karşılaşılmayacak. Geçinemediğinden intihar eden kişiler gibi.

1-kardeşim kimse zengin falan değil. Adamın skini var diye zengin mi oluyor ya? Bu nasıl bir düşünce. Kutu açarken çıkmıştır belki. Banada ilk kutumdan elemantalist Lux çıktı 30 seviyeyken. Adamlar seni geçiştiriyor çünkü her maçına gelen senin gibi insanlar onlara soruyor.

2- Discord Nitro alanlar 3 aylık Xbox Game Pass'den alıyorlar. Oda 6 TL. Kimse bir Discord Nitro'ya aylık 70 TL vermiyor. 3 aylık 6TL'ye Nitro alıyorlar Xbox Game Pass sayesinde.

3-herkes RTX 3080 ekran kartıma şu oldu yazmıyor. Türkiye'de 80 milyon insan var. Bunların toplasan bin tanesi falan sormuştur RTX 3080'ime ne oldu diye. Hatta bin tanesi bile olmayabilir.

4-herkeste öyle.

5-isyan etmeyin, şükür edin. Anladın? Git Afrika'ya yaşa bakayım. Hadi beğenmiyorsan git Afrika'ya zorla tutan yok :)

6-kazı! Hem öğrencilik yap hem çalış! Oturarak hiçbir şey elde edemezsin!
5 numaralı cevap çok saçma olmuş. Neden Afrika'ya gitsin ki? Burada durum pek iyi değil diyen herkese neden hep sefalet içinde yaşayan insanları örnek veriyorsunuz anlamadım?

Şu anda bastığın o toprağa şükret. Şükretmek için illa her şey lüks mü olacak? Senin şu anda nefes aldığın ağaca şükret. Fikrini paylaşabiliyorsun mesela buna şükret. Başka yerlerde fikrini paylaşamıyorsun. Topluluk ne derse o. Şu anda öyle bir ayrım var mı? Herkes istediği partiyi tutabiliyor. Oylayabiliyor. Buna şükret neyine yetmiyor?
Fikrini paylaşabiliyorsun ?:D

Yanlışın var yaş yetmiyor. Devlet bu ülkeyi aldığında ekonomi çöküşteydi. Şu anki partinin öncesindeki devlet ekonomiyi batırmıştı ama şu anki parti geldi ve düzeltti ekonomiyi. Son 5 yıldır ekonomimiz kötü.
Bak ülkenin ekonomik olarak en iyi yılı 2012 ve 2013 biliyorsun sen de. Peki sana soruyorum bu nasıl oldu sence? Ben sana söyliyim hemen. Atatürk'ün açtığı fabrikaları satarak sıcak para akışı sağladılar. Böylece bir kaç yıllığına ekonomi iyi gitti. Ancak o para sonsuza kadar yetmedi ve şu an bu haldeyiz. Savunma bana bu hükümeti. Adamların tek derdi koltuk.

Ülkenin çoğu kötü durumda. Sizin dediğiniz şey madem bu kadar durumu kötü insanların, o zaman emek vererek hakkıyla zengin olan kişiler zengin olmasın.

Sen ne anlatıyorsun ya?

Hayatta olmamıza şükredelim öyle mi? 🤣 Kafayı yiyeceğim ya. Para insanı bozar diyor birde yahu, ne anlatsam boş sizlere.
Sen ahayatı lüks mü zannediyon. Allah el vermiş kola vermiş. Zenginm olanlar nasıl zengin oluyorlar. Cevap ver ! Git çalış. Şükür konusuna gelince. Sadece şükret o kadar herşey için şükret

Peki sizde niye hep zengin ülkeleri örnek veriyosunuz :)
Neden her zaman altımızı düşünelim insanlar hiç bir zaman daha kötüsünü düşünmek istemez. Neden daha iyisi olmuyoruz demeliyiz o zaman sınava bakarsak benden daha düşük alanlar var diyerek kendini avutabilirsin demek oluyor bu.
Fikrini paylaşamasaydın şu anki hükümete laf yapamazdınız. Bu linkleri atamazdınız buraya. Diktatör yönetmiyor burayı. Evet belki ekonomimiz çok kötü ama diktatör tarafından yönetilmiyoruz çok şükür.
Fikrimizi paylaşabiliyor muyuz? Güldürme beni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı