Neden hiç arkadaşım yok?

Şunu fark ettim ki insanlarda çıkar ilişkisi var. "Arkadaş" olma potansiyelindekiler senden ne elde edebiler ise senle o kadar samimi olurlar. Şunu unutmayalım dopamın ve seratonin denen iki kimyasal bizi mutlu eder ama öyle her şeyle salgılanmaz. Çocukluktan gelen doğru ya da yanlış ne olduğunu söylenme ölçüt alınarak sağlanır. Muhafazakar bir ailede yetişmiş bir kişi barda pek rahat olmaz iken, daha serbest yetişen biri barda belki de mutlu olur (sadece örnek) insanlar beraber oldukları kişiler eğer ona dopamin ve seratonin salgılatıyor ise ondan hoşlanır, eğer çok salgılatıyor ise bağımlı olur (ki biz buna aşk deriz). Aslında sevgi denen şeyde de bir çıkar vardır ki o çıkar dopamin ve seratonin salgılanmasına sebep olmaktır. Çevrendeki insanlar senden elde edebilecekleri bir şey bulamamış olup senden uzaklaşmış olabilirler. Çok kafana takma diyemem fakat kendine bir şeyler kat ve insanlara daha alımlı ol. Fiziksel ya da zihinsel olabilir. İnsanların seni sevmesi için sebep vermek iyidir. Sırf insanlar sevsin diye BTS ARMY falan takıl demiyorum. Sevdiğin bir şeyde çevrenden daha iyi ol ki, bir nevi seni kıskansınlar, imrensinler ya da en iyisi ihtiyaç duysunlar. Unutma her şey çıkar meselesi.
 
Hayatımdan 3 yıl çalan bir "sevgi sözcükleri" insan ile yaşadıklarımı anlatacağım;

Kızla lise 3'de tanışmıştım. 2 mizde benzer özellikler taşıyorduk. Bir şey hariç çok para harcama ben yaşadığım bazı olaylar yüzünden tutumlu olmayı öğrendim ama kız her gün 150TL harcıyordu. Bende aman bir şey olmaz dedim. İyice yakınlaştık. Ondan hoşlandığımı söyledim. O da biraz düşünmem gerek dedi. 2 gün sonra bende senden hoşlanıyorum dedi. Sonra ben buna tutumlu olmayı öğretmeye çalıştım. Az da olsa daha az para harcıyordu. Arkadaşlarımda bunu öğrence benle dalga geçmeye başladı."Fakir" demeye başladılar. 2 senedir dinlediğim protest rap e daha fazla bağlandım. Saian, k"st vb.

Kızla 1 yıl böyle geçti. 2.yıl sınav senesi olunca derslere daha fazla çalışmak zorundaydım. Üniversite de ailemden çok az para alacaktım. O yüzden burslu bir üniversite için çalışmam gerek Ti. Kızın ailesinin maddi durumu iyiydi. Her gün farklı farklı kıyafetler, ayakkabılar giyerdi. Kız çok önemsemedi. Sonra benden soğuduğunu söyledi. Bende yaşadığım olayları biliyorsun dedim(Babam 8 yıldır yok). O yüzden çalışmam lazım dedim. Herkesin durumu senin gibi değil dedim. Sonra matematik sınavına çalışmaya bize geldi. Bende kahve hazırlıyordum. Uykumuz gelmesin diye sonra kızın telefonundan mesaj geldi. Ben kim diye sorduğumda geçiştirdi. Benim de aklım takıldı buna kıza odamdan matematik kitaplarımı getirir misin diye sordum. Telefonun a bakmak için (normalde öyle birisi değilim ama bu önemliydi.) telefonunun şifresini görmüştüm. Girdim. Kız ben fark etmeyeyim diye ismini farklı kaydetmiş. Mesajlara baktığım an içimden sövüyordum. Tuvalete gittim kızın telefonunu alıp aradım çocuğu ararken sordu benim telefonum nerede diye bende yere düşmüştür dedim. Çocuk açtı telefonu efendim canım diye başladı. Bizim sınıftan popüler bir çocuk o an yıkıldım. Kızla matematik çalışmaya devam ettim. Evde annem olduğu için bir şey diyemedim. Ve o zaman bir daha kimseye güvenmemem gerektiğimi anladım.

Belki de bazen herşeyi emanet etmeden biraz güvenmek gerekiyordur. Gerçekten iyi olanları kaçırmayalım sonra. :)
 
Şunu fark ettim ki insanlarda çıkar ilişkisi var. "Arkadaş" olma potansiyelindekiler senden ne elde edebiler ise senle o kadar samimi olurlar. Şunu unutmayalım dopamın ve seratonin denen iki kimyasal bizi mutlu eder ama öyle her şeyle salgılanmaz. Çocukluktan gelen doğru ya da yanlış ne olduğunu söylenme ölçüt alınarak sağlanır. Muhafazakar bir ailede yetişmiş bir kişi barda pek rahat olmaz iken, daha serbest yetişen biri barda belki de mutlu olur (sadece örnek) insanlar beraber oldukları kişiler eğer ona dopamin ve seratonin salgılatıyor ise ondan hoşlanır, eğer çok salgılatıyor ise bağımlı olur (ki biz buna aşk deriz). Aslında sevgi denen şeyde de bir çıkar vardır ki o çıkar dopamin ve seratonin salgılanmasına sebep olmaktır. Çevrendeki insanlar senden elde edebilecekleri bir şey bulamamış olup senden uzaklaşmış olabilirler. Çok kafana takma diyemem fakat kendine bir şeyler kat ve insanlara daha alımlı ol. Fiziksel ya da zihinsel olabilir. İnsanların seni sevmesi için sebep vermek iyidir. Sırf insanlar sevsin diye BTS army falan takıl demiyorum. Sevdiğin bir şeyde çevrenden daha iyi ol ki, bir nevi seni kıskansınlar, imrensinler ya da en iyisi ihtiyaç duysunlar. Unutma her şey çıkar meselesi.

Aynısını kendi yazımda da anlatmıştım bir konuda geçerse diğer konularada ayak basarsa onlar arkadaş olmak isterler.
 
O zamanlar o "fakir" sözcüğünden sonra bayağı asosyaldim. Dışarıyı bilmediğim için saftım.

Bir de kendini zengin sanan kesim var bilir misin? 6. sınıfta aynı çocuk geldi diyor bana
"oqlum 10 pin telelik kespır pilgisayarım var"
dedi dedim modeli ne diğer gün getirdi içinde GT 1030 var donanımdan haberi yok 10000 TL vermiş ve kendini cidden zengin sannedip zengin olmayıp böbürlenen kesimden.
 
Bir de kendini zengin sanan kesim var bilir misin? 6. sınıfta aynı çocuk geldi diyor bana
"oqlum 10 pin telelik kespır pilgisayarım var"
dedi dedim modeli ne diğer gün getirdi içinde GT 1030 var donanımdan haberi yok 10000 TL vermiş ve kendini cidden zengin sannedip zengin olmayıp böbürlenen kesimden.

Hatsafa da yaşadım o kendini zengin sanan kesim ile ama hepsi cahildi. Her gün starbucks a gider kahve alırlardı. Ve kendimi onların yanında çok zeki görmeye başlamıştım. Nazar değmese inşallah alacağım PS5'i onlara atmak isterdim de işte nazar var.
 
Hatsafa da yaşadım o kendini zengin sanan kesim ile ama hepsi cahildi. Her gün starbucks a gider kahve alırlardı. Ve kendimi onların yanında çok zeki görmeye başlamıştım. Nazar değmese inşallah alacağım PS5'i onlara atmak isterdim de işte nazar var.
Onada şunu derler: Oqlum pese5 6000 tele qazık yemişin.
 
Benim 3 kedim var. Kedi al eve yavrun gibi bak pskolojin düzelir. İnsanlara yaklaşırsan fazla pskolojin bozulur. Bazı insanlara tabi buranın imtihan dünyası olduğunu bilenler hariç. Çoğu insan nankördür kötü birşey görür yıllarca olan iyi şeyleri siler. Örnek boşanan çiftler. Kediler yaratılış gereği karakterleri öyledir. İnsanlar nankör olduğu için kedilere iftira atar bazı insanlar.
 

Geri
Yukarı