Neden iOS?

Adam zaten Android kullanmış uzun zaman.
Buna rağmen bu kadar olay çıkmasına şaşırmadım değil :D
Sanırım önceki mesajlardaki arkadaşların kullanım detayını anlatması ve sizin bu yazıyı yazmanız gayet açıklayıcı oldu.
Fiyatları stabil hatta zamanla artar (Özellikle Türkiye'de).
Fiyat konusunda bugün operatörümün bayisine gittim dakika sms vb. paketi için. Sıfır bir iPhone 7 128GB için "3800-3900 tl gibi bir fiyata size ulaştırabiliriz " dedi. Garanti konusunu sormadım büyük ihtimalle ithalatçı çıkar. İthalatçı garantili olayını da araştırmıştım pek hayırlı bir iş değil gibi :D Yalnız fiyatlar artar diyorsanız sıkıntı büyüyor demektir benim için :/

Bir şeyler kanıtlama çabasına giren Androidciler basmış her zamanki gibi. Adam zaten Android kullanmış uzun zaman. Sorduğu soru iOS ise neden iOS.

Peki neden iOS?
- Kendine has tasarımı. Androidciler hava olsun diye iPhone alıyorlar diyip dururlar. Amiral android telefonlar neden o havayı veremiyor ki acaba.
- Stabilite. Yıllar sonra bile hemen hemen aynı performansı verir. Az RAM tüketir.
- App Store. Tamamen seçili uygulamalardır. Başlarda bir arkadaşın da bahsettiği gibi iOS'a uygulama yüklerken çok fazla kontrolden geçer.
- Tehdit karşıtı. Üstteki maddeyle bağlantılı. Virüs girme tehlikesi en aza indirgenmiştir.
- Sade. Göz yormaz, önplan işlevdir.
- Çoğu uygulamanın kullanımı iOS arayüzünden daha rahattır.
- Müşteri hizmetleri. Müşterilerine en ilgili firmadır.
- Kamera. iPhone kameraları garip bir şekilde herkesi güzel, manzaraları da güzel çıkarıyor. Özellikle 7+.
- Sosyal medya kullanımı için çok uygundur.
- APK zımbırtısı yoktur. Üstteki uygulama maddesiyle alakalı. Dezavantaj diye gözükse de doğru olandır.
- Kulaklıkları çok iyidir.
- Fiyatları stabil hatta zamanla artar (Özellikle Türkiye'de). 2. el olarak paranın daha büyük kısmını alırsın.

Neden iOS değil?
- Sadeliği sevmiyorsan, şatafat arıyorsan sıkışırsın.
- Hileli uygulamalar, Spotify APK gibi çocuksu şeylere ihtiyaç duyuyorsan sıkışırsın.
- Bataryası diğerleri kadar başarılı gelmiyor bana nedense.
- Tasarımı özneldir. Misal son modellerde home tuşu da kalktı. Tasarımı sana kalmış.
- Müziğini Youtube mp3 diye temin ediyorsan : DD sıkışırsın.
Android'cilerin bir şey kanıtlamaya çalıştığı yok. Önceki yorumlarıma bakarsanız, IOS'un artı ve eksilerini sıraladığımı görürsünüz. Çok subjektif bir inceleme yapmışsınız. Cidden şaşırttı. Seçkin Android cihazların çoğunun kendine has tasarımı bulunuyor zaten. Az RAM tüketimi, bir süre işe yarıyor. Tüketim az, ama muadillerinin yarısı kadar RAM koyduğu için hiçbir fark oluşturmuyor. Android cihazların koruma sistemleri artık gelişmiş durumda. Samsung'un Knox yazılımı gibi. Kamera demişsiniz :D Günümüz Android amiral gemileri ile Apple'ın en iyisi iPhone XS'in DxOMark puanlarına bakın isterseniz. Telefonumda Android OS kullanmama rağmen, APK kullanmıyorum. Tabletim zaten IOS. Sosyal medya kullanımı maddesi, sırf Instagram'a medya yüklerken kalitenin düşmesi ise gereksiz bir madde olmuş. Samsung, yeni S10 serisiyle bu sorunu çözdü zaten. Kulaklıkları iyidir demişsiniz. Yine Samsung'un kutu içerisinden çıkan AKG kulaklıklarından haberiniz yok sanırım. Hep sadelik demişsiniz, hangi Android telefonda olağanüstü şatafat gördünüz anlayamadım. Emin ol buradaki Android kullanıcılarından hiçbiri o bahsettiğiniz "hileli uygulamalar" ya da "Spotify apk" tarzı şeyler yüklememişlerdir. Direkt virüs kaynağı çünkü, bilen birisi yüklemez. Telefonumda da tabletimde de müziğimi Spotify Premium ile elde ediyorum. Android, IOS farketmiyor yani. Saygılar.
@5harf
2019 yılındayken, bulut depolama almayı da düşünmüyorsanız en az 64 GB tercih etmenizi öneririm. 7 serisinde de 128 daha doğru bir seçim olur. Android'den sıkıldıysanız çok doğru bir tercih olur. Eğer ithalatçı garantili ile Apple garantili arasında çok fiyat farkı varsa değmeyebilir. Operatörünüzden alacaksanız, onun da satışı varsa fiyatını sorabilir misiniz?

Android'cilerin bir şey kanıtlamaya çalıştığı yok. Önceki yorumlarıma bakarsanız, IOS'un artı ve eksilerini sıraladığımı görürsünüz. Çok subjektif bir inceleme yapmışsınız. Cidden şaşırttı. Seçkin Android cihazların çoğunun kendine has tasarımı bulunuyor zaten. Az RAM tüketimi, bir süre işe yarıyor. Tüketim az, ama muadillerinin yarısı kadar RAM koyduğu için hiçbir fark oluşturmuyor. Android cihazların koruma sistemleri artık gelişmiş durumda. Samsung'un Knox yazılımı gibi. Kamera demişsiniz :D Günümüz Android amiral gemileri ile Apple'ın en iyisi iPhone XS'in DxOMark puanlarına bakın isterseniz. Telefonumda Android OS kullanmama rağmen, APK kullanmıyorum. Tabletim zaten IOS. Sosyal medya kullanımı maddesi, sırf Instagram'a medya yüklerken kalitenin düşmesi ise gereksiz bir madde olmuş. Samsung, yeni S10 serisiyle bu sorunu çözdü zaten. Kulaklıkları iyidir demişsiniz. Yine Samsung'un kutu içerisinden çıkan AKG kulaklıklarından haberiniz yok sanırım. Hep sadelik demişsiniz, hangi Android telefonda olağanüstü şatafat gördünüz anlayamadım. Emin ol buradaki Android kullanıcılarından hiçbiri o bahsettiğiniz "hileli uygulamalar" ya da "Spotify apk" tarzı şeyler yüklememişlerdir. Direkt virüs kaynağı çünkü, bilen birisi yüklemez. Telefonumda da tabletimde de müziğimi Spotify Premium ile elde ediyorum. Android, IOS farketmiyor yani. Saygılar.
@5harf
2019 yılındayken, bulut depolama almayı da düşünmüyorsanız en az 64 GB tercih etmenizi öneririm. 7 serisinde de 128 daha doğru bir seçim olur. Android'den sıkıldıysanız çok doğru bir tercih olur. Eğer ithalatçı garantili ile Apple garantili arasında çok fiyat farkı varsa değmeyebilir. Operatörünüzden alacaksanız, onun da satışı varsa fiyatını sorabilir misiniz?
Yorumumda yanlış olan yerleri gösterin lütfen. Ayrıca bakın Androidden daha iyidir demiyorum. Şu özelliği iyidir diyorum. Misal kulaklık mevzusu. Maddelerin subjektif olduğunu düşünmüyorum. Zira şuan Android kullanıyorum.

Yorumumda yanlış olan yerleri gösterin lütfen. Ayrıca bakın Androidden daha iyidir demiyorum. Şu özelliği iyidir diyorum. Misal kulaklık mevzusu. Maddelerin subjektif olduğunu düşünmüyorum. Zira şuan Android kullanıyorum.
Kamera, kulaklık, sadelik ve tasarım kısmını çok vurgulamanız. Birkaçının subjektif olduğunu düşünüyorum. Saygılar.

@Eski Bilişimci
Fiyat konusunda bugün operatörümün bayisine gittim dakika sms vb. paketi için. Sıfır bir iPhone 7 128GB için "3800-3900 tl gibi bir fiyata size ulaştırabiliriz " dedi.
Garantiyi konuşmadım maalesef sadece fiyatını öğrenmek istedim peşin tık para fiyatı dedi. Taksit için faturalıya geçmem gerekiyor ki ben faturalı kullanmam ve faturalı üstünden ağır faiz ödemek gereksiz. Bir daha uğrarsam net bilgi almaya çalışırım.
Bu arada iPhone 8 için param yetse bile 64 GB olduğu için almazdım sanırım bir de 256 GB uçuk fiyatların stratosferinde :D En mantıklısı 128 GB iPhone 7 oluyor bu durumda. Ha ama illa iPhone 8 alacak olursam sırf işlemci teknolojisi beni cezbederdi sanırım.

Garantiyi konuşmadım maalesef sadece fiyatını öğrenmek istedim peşin tık para fiyatı dedi. Taksit için faturalıya geçmem gerekiyor ki ben faturalı kullanmam ve faturalı üstünden ağır faiz ödemek gereksiz. Bir daha uğrarsam net bilgi almaya çalışırım.
Bu arada iPhone 8 için param yetse bile 64 GB olduğu için almazdım sanırım bir de 256 GB uçuk fiyatların stratosferinde :D En mantıklısı 128 GB iPhone 7 oluyor bu durumda. Ha ama illa iPhone 8 alacak olursam sırf işlemci teknolojisi beni cezbederdi sanırım.
Zaten iPhone 7 ile 8 arasında işlemci dışında neredeyse hiçbir fark yok. Onun için fazladan para ödemenize gerek yok bence. Garanti olayını yanlış okumuşum, kusura bakmayın. Taksit için vade farkı ödemeyin zaten, tekte ödeme fırsatınız var ise. Bundan sonra fiyatlar düşmez. Almak için iyi bir zaman. Saygılar.

Birçok uygulama kullanıyorsanız IOS almayın, IOS'taki uygulama sayısı Android'e karşın hiçbir şey.
Ne gibi mesela Sönmez Reyiz sesleri falan mı? Gerekli olabilecek tüm uygulamalar zaten mevcut. Eğer dediğin gibi bir ihtimal bile olsa bunu bilir zaten ve alma hevesi duymaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı