Her ikisine de uygulama gelistiriyorum, birden fazla uygulamam var marketlerinde.
IOS cok daha kuralci bir sistem. "Ben nasil davranmani istiyorsam oyle davranacaksin" isletim sistemidir. Android ile kolayca halledebildigin kimi seyleri yapmak icin takla atman gerekir. Ornegin bilgisayarindaki bir mp3 dosyasinin 10. saniyesiyle 25. saniyesi arasini zil sesi yapmak istiyorsun. Bunun icin tek ihtiyacin olan sey 1 usb kablosu, o kadar. Ama Iphone kullanicisiysan Apple nasil yapmani istiyorsa oyle yaparsin.
Apple kendi islemcisini yapiyor. Sadece kendi urettigi cihazlarda kullaniyor. Kendi isletim sistemini sadece kendi urettigi cihazlarda kullaniyor. Donanim ve yazilim cok az farkli cihaz uzerinde calistigi icin dizayn etmesi, test etmesi ve problemi cozmesi cok daha kolay oluyor. Android'in oyle bir luksu yok. Malezya'da 4 inch ekranli proprietary telefonda da calisiyor, Samsung'un bloatware doldurdugu telefonda da.
Her seye ragmen benim tercihim Android. Istedigim gibi at kosturabiliyorum telefonda. Ayrica verdigim paraya karsilik hukmettigim donanimin gucu cok daha fazla. Ben para verip aldigim makineye "onu o sekilde kullanamazsin, boyle yapman gerekir" denilmesine katlanamiyorum.