Neden mutlu olamıyoruz?

Şu anki imkanlar eskide olmamasına rağmen eskiden daha bir mutluyduk, şu an imkanımız fazlasıyla olmasına rağmen halen mutlu olamıyoruz sizce neden?

(Konuya siyaseti karıştırmayınız.)

Basit. Eskiden diyorsun, eskiden dediğine göre küçük sayılırsık. Küçükken dertleri kavrayacak derecede değiliz. Sıkıntıları çok sezmiyoruz. Fakat yaş ilerledikçe, dertler artıyor. Buna parasızlık, da eşlik edince ortaya mutsuzluk çıkıyor. Tek yapmamız gereken şükretmek. Dinin nedir bilmem, ama eğer Müslüman isen, namaza başlamayı denemelisin. Şükretmeli, ve dua etmelisin. Unutma kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur. Yaptıklarımızada bakmamız gerek. Günahlarımızdan dolayı, başımıza dertler gelir. Tövbe etmemiz gerekiyor. Şu lafıda çok mantıklı bulurum. "haramda huzur ararsan, huzur sana haram olur!".
 
Çünkü eskiden tek amacımız çizgi film izlemek, yemek yemek, dışarı çıkıp top oynamaktı. Artık herkes meşgul bir yandan sınavlar, dersler, işler, güçler derken dağ gibi birikiyor insan mutlu olmaya zaman bulamıyor.
 
Sorumluluklarımızın altında ezildiğimizden kendimize ait güvenimizde yavaşça kayboluyor. Dengesiz bir yaşantı sürüyoruz.
 

Geri
Yukarı