Neden oyun oynayan kişiler hor görülüyor?

Önyargılar. Asosyal insanların çoğunluğu vaktini oyun oynayarak geçirdiği için oyun oynayan herkesi asosyal görüyorlar.

Oyunların bilimsel olarak zeka seviyesini geliştirdiğini, iletişimi iyileştirdiği ve geliştirdiği, planlama ve insiyatif almayı ön plana çıkarttığı kanıtlanmış bir şey. Muhtemelen bu dediklerimi onlara anlatırsanız oyun oynayanlara karşı bir daha böyle armut gibi konuşamayacaklar
Oyun oynayanı hor gören birine bunları anlatırsanız muhtemelen bununla da dalga geçerler. Vakit harcamaya değmez.
 
Onlar daha çok kendi egosunu tatmin etmeye çalışan, insanın her şeyini eleştirmeye bayılan kişilerdir. Bu kişileri görmezden gelmeni öneririm. Ben pek oyun oynayan birisi değilim ama oynayana da oynamayana da saygım var.
 
Lise 2 öğrencisiyim. Sınıfımda genel olarak oyun oynayanlara karşı bir düşmanlık var. Nedenini anlayamadım. Çoğu kişi bana asosyal, oyun bağımlısı, ezik falan diyor. Bunları çok takmıyorum ama neden böyle diyorlar anlamıyorum. Neden oyun oynayanlar toplumda hor görülüyor sizce?
Malum kanalların mükemmel (!) haberlerini izleyen ailenin öğütleriyle büyüdükleri için. Oyunlardan gerçek hayatta kazanmadığım kadar dostluklar kazandım. Üniversite tercihi yaparken bir inşaat şirketinden iş teklifi bile almıştım. Zamanla anlarlar olayların iç yüzünün öyle olmadığını. Zevk aldığın yaşantıyı sürdürmeye devam et.
 
Milletin dediğini fazla takmamak lazım. Her denileni takmış olup oyun oynamasaydım, A2'den B1'e geçmek için kendimi İngilizce kurslarında paralardım. Küçüklükten beri oynadığım oyunlar sağolsun gerek kalmadı. El göz koordinasyonu ve hayal gücünü geliştirmesini saymıyorum bile.

Kaldı ki hikayeli bir oyun, interaktif bir film veya kitap olarak düşünülebilir. Black Mirror: Bandersnatch'e ağzı açık bakanlar Fahrenheit: Indigo Prophecy oynayan insana asosyal mi diyecek? Hikayeli olmasa dahi eğlenmek sadece dizi izlemek, film izlemek şeklinde olmak zorunda değil. Lise ikiye giden çocuklara bunu anlatmak ''zuhaha'' gibi bir tepkiye neden olur, ben gidip söyleyin demiyorum ama teorik olarak bu böyle.

Hiçbir zaman çevremde oyun oynadığım için hor görülmedim, kendi yaş grubum da oynardı çünkü. Arkadaşlarla okul çıkışı korsan CD'ciye giderdik, büyük bir iştahla oyun kapaklarına, CD'lere bakardık. Aynı zamanda beraber futbol oynar, okul bahçesinde de takılırdık. Annelerden babalardan böyle tepkilerin gelmesini anlıyorum teknoloji çağında çocuk olmayı kaçırdıkları için. Yalnız lise ikiye giden çocuklardan böyle tepkiler almak komik. Telefondan başını kaldıramıyor çoğu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı