Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Doğru noktalara değinilse bile yanlışlar mevcut. Mesela Note 8 Pro Android 11 almayacak gibi bir şey yazıyor. Yanlış. Note 8 ve Note 8 Pro Android 11'i Çin sürümünde aldılar bile. Yakında MIUI 12.5 ile birlikte global de de yayınlanacak. Reklam mevzusunu belirtmemişsiniz ama yorumlarda bahsedenler olmuş. Arkadaşlar telefonu rakibinden çok daha düşük fiyata veriyor. Sence de tuhaflık yok mu? Xiaomi bunu Lei Jun'un babasının hayrına mı yapıyor sizce? Tabii ki de hayır. Satıştaki kârını düşük tutarken sattıktan sonra cihazın içindeki reklamlar ile gelirini arttırmaya çalışmakta. Tabii ki malum marka Apple kadar aç gözlü olmadığı için bir de bu u kapamak için tuş koymuş ama kimse bundan bahsetmiyor. Her neyse sen bu telefonu sorgusuz sualsiz ucuza alırken sorun yok ama adam ondan kâr etmek isteyince sorun.
 
Redmi serisi yavaş yavaş bozmaya başlıyor hatırlıyorum da amcam Redmi note 4 almıştı pahabiçilemez güzellikte bir telefondu şuan bile bence iş yapar kullanıcısı çok fazla.
 
Beyler olay şu, redmi serisi arayüz anlamında mi serisinin gerisinde, aman aman farklılıklar yok ancak uygulamalarda farklılıklar var. Mesela Redmi serisi Google Phone uygulamasını kullanırken, Mi serisi Xiaomi'nin kendi uygulamasını kullanıyor. Bunun yanında malzeme kalitesi, tasarım kalitesi Mi serisinde daha ön planda iken Redmi serisi daha ucuz malzeme kullanarak fiyatın düşük olmasını sağlıyor.
 
Ya arkadaşım size ne kim ne telefon alırsa alsın. Redmi Note 7 telefonumu yakında 2. seneme gelecek şekilde kullanıyorum ve tek sorunu oyunlarda kasması sanırım. Ki zaten bu telefonu oyundan çok bir şey bekleyerek almadım, gayet normal. İhtiyacımı karşılıyor.

Reklam olayı da şöyle, MIUI uygulamalarında ilk başta reklam seçeneği açık olarak geliyor. O reklam seçeneğini kapatmak gerekiyor. Onun için internete Xiaomi reklam kapatma yazsanız bir sürü çözüm var zaten. Ama bence de ilk baştan böyle yüklü gelmesi yanlış.

Böyle bir şekilde bir markaya neden kin tutuyorsunuz anlamıyorum, kim bütçesinde hangi telefon daha iyiyse onu alır.
 

Geri
Yukarı