Neden Redmi Telefon Almamalıyız?

Linç geliyor diyenlere katılıyorum. Forumda 4. Din Android kabul edilir. En yaygın mezhep Xiaomi ailesidir. İnanmıyorsanız da saygı duymanız gerekir. Yoksa taşlanarak öldürülmeniz gerekir. :D
O insanlar:

+ 2 seçeneğin var ya dininden vazgeçeceksin ya da Xiaomi'den.
- Hangi din?
 
Çoğu söylediğinize katılmakla beraber;

  • RN8 ve Pro Android 11 alacak. Bu telefonlar daha yeni çıktı neye dayanarak almayacak deniliyor? Benim bildiğime göre resmi bir açıklama yok. Tabi ki de alacak. RN7 iki büyük güncelleme aldı bu telefonda alacaktır.
  • RN8 kullanıcısıyım ve herhangi bir kasma görmedim arayüz yağ gibi akıyor. Bu bence telefondan ne beklediğinize bağlı diye düşünüyorum. Sonuçta bu telefondan RN8 Pro performansı beklemek yanlış olur.
  • Samsung destek falan vermiyor. Arayüzünü en iyi telefonuna göre uyarlar, o saydığınız orta seviye telefonları bu güncellemeler ile çöker, donar.

Benim eksi yönlerim:
  • MIUI 12 hala nasıl gelmez anlamış değilim (Yukarıda Android 11 gelecek dedim lakin bayağı geç geleceği kesin).
  • Yakınlık sensörü (proximity) can sıkıyor, her aramada telefonu kilitlemek sıktı.
Edit: Şimdiye kadar hiç reklam görmedim.
 
Bazı kısımlara hak versemde yazı genel olarak marka düşmanlığını içeriyor. MIUI arayüzü hantal bir arayüz değil. Redmi ve Mi modelleri arasında da kalite farkı yok, Mi serisi daha pahalı bir seri, her serinin kendine göre avantajları var. Mi serisi modellerin malzeme kalitesinin Redmi serisine göre iyi olması Redmi serisinin kalitesiz olduğu manasına gelmez.

Redmi Note 8 modelinin işlemcisi de SD 675 değil, SD 665 modelidir.

Yazılım tarafında biraz daha gelişmesi gerek.

Forumda 4. Din Android kabul edilir.
Birinci din de IOS, Android yine iyi.

Xiaomi kullanan milyonlarca kişi var, siz beğenmiyorsunuz diye markayı kötülemeye hakkınız yoktur. Ben Xiaomi kullanmıyorum, Xiaomi hayranı da değilim, ancak abarttığın kadar kötü bir marka değil Xiaomi.

Ülke şartlarında fiyat performans olarak Çinli telefonlar diğer üreticilerden daha mantıklı seçenekler.

Samsung'un yazılım desteği de övme, Samsung şimdiye kadar diğer Android firmaları gibi güncelleme konusunda Apple'a göre çok geride. Samsung gibi büyük bir firmanın, yeni yeni telefonlarına 3 yıl güncelleme desteği getirmesi alkışlanacak bir durum değil. Çok daha önceden bunu yapması gerekirdi. Hatta amiral gemisi modellere ve orta-üst segment cihazlara 4 yıl güncelleme desteği vermesi gerekirdi. Güvenlik güncellemelerinden bahsetmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende kullanıyorum bende reklam ile karşılaşmadım şu ana kadar, diğer arkadaşlarda neden böyle bir sorun olmuş olabilir?
Virüs kapmış olabilirler mi?
 

Geri
Yukarı